ماهی قرمزهای مریض را چگونه بشناسیم؟


کاظم عبدی اظهار داشت: ماهی قرمز یکی از زیباترین ماهیانی است که به دست بشر اهلی شده است.

به گزارش لقمه، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی افزود: این ماهی جزء خانواده‌ کپور ماهی‌هاست و قدمت آن به بیش از 1600 سال قبل و به کشور چین می‌رسد.

این متخصص بهداشت و بیماری‌های آبزیان ادامه داد: چینی‌ها این ماهی را برای افزایش تولید به مزارع برنج خود وارد کردند. اروپایی‌ها آن را تا سال‌ها به عنوان یک کادوی گرانقیمت به سران کشورها و مقامات می‌دادند و ایرانیان نیز ماهی قرمز را به دلیل رنگ زیبای آن، به عنوان نماد شادی، سرزندگی‌ و برکت وارد سفره‌های هفت‌سین کردند.

عبدی در ادامه به بیماری‌های مختلفی که در مورد آبزیان گزارش شده اشاره کرد و افزود: بیماری‌های غیرعفونی نظیر تومورها و بیماری‌های تغذیه‌ای، بیماریهای عفونی اندمیک که عمدتاً انگل‌ها و باکتری‌ها هستند و بیماری‌های عفونی که عمدتاً ویروسی هستند در میان آبزیان گزارش شده است.

وی نقش سازمان دامپزشکی کشور را به عنوان متولی بهداشت دام و از جمله آبزیان در کشورپررنگ دانست و گفت: سازمان دامپزشکی با رعایت ضوابط بهداشتی و رفاه آبزیان زینتی موافق توسعه این صنعت در کشور و همچنین عرضه ماهیان قرمز در ایام نوروز است چرا که بسیاری از افراد جامعه و از جمله کودکان اولین تجربه برخورد خود با حیوانات را از این طریق به دست می‌آورند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی با انتقاد از افراد غیرمرتبط با مراجع ذیصلاح که با ارائه اطلاعات ناصحیح اقدام به تشویش اذهان عمومی می‌کنند افزود: متأسفانه هر ساله با نزدیک شدن ایام نوروز، رسانه‌های جمعی به جای اطلاع‌رسانی صحیح از طریق سازمان دامپزشکی کشور و سازمان شیلات به این امر دامن زده و با ذکر آلوده بودن این ماهیان زیبا به بیماری‌هایی نظیر پسوریازیس، سالمونلا، سل ماهی و ... باعث وارد آمدن خسارات متعدد به پرورش‌دهندگان ماهیان زینتی می‌شوند.

این متخصص بهداشت و بیماری‌های آبزیان ادامه داد: بر اساس اطلاع‌رسانی سازمان دامپزشکی کشور، ماهیان زینتی و قرمز تولیدی در مراکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی کشور تحت نظارت و پایش مستمر بوده و تاکنون بیماری‌های خطرناکی که بتواند از این حیوانات خونسرد به انسان منتقل شود گزارش نشده و در صورت رعایت مسائل بهداشتی در برخورد با این حیوانات،مسئله‌ای سلامت انسان را تهدید نخواهد کرد.

این متخصص به هموطنان توصیه کرد که برای خرید ماهی قرمز به مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی مراجعه کنند و از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی‌ها را به صورت متراکم و در شرایط نامساعد بهداشتی و زیستی نگهداری می‌کنند خودداری نمایند.

عبدی ادامه داد: ماهی قرمز دارای ظاهرسالم و تحرک مناسب و شنای متعادل است پس بهتر است از خرید ماهیانی که باله‌هایشان به صورت تا خورده و جمع شده‌اند یا در سطح بدنشان لکه‌های پنبه مانند مشاهده می‌شود خودداری نمایید.

وی تعویض آب تنگ های ماهی را برای نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز در خانه و در سفره‌های هفت سین لازم دانست و گفت: تعویض یک بار یا دو بار آب تنگ در هفته و همچنین عدم استفاده از شن و ماسه‌های رنگی جهت تزئین تنگ‌های ماهی بر عمر این ماهی ها می‌افزاید.

این کارشناس سازمان دامپزشکی کشور استفاده از دستکش برای افراد حساس و دارای سابقه آلرژی را لازم دانست و ادامه داد: شست و شوی کامل دستها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی، همچنین جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آنها می‌تواند از ابتلا افراد به بیماریها بکاهد.

عبدی گفت: باید از قرار دادن آکواریوم یا تنگ ماهی در نور مستقیم آفتاب ،کنار شومینه یا داخل آشپزخانه خودداری کرد و به نگهداری ماهیان در جای خنک و تاریک و خشک و در ظروف کامل و دربسته اقدام کنند.

این متخصص بهداشت بیماری‌های آبزیان افزود: تغذیه ماهی قرمز با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات انجام می‌شود. غذا باید در سطح آب شناور باشد؛ همچنین غذادهی بایستی یک یا حداکثر دو بار در روز و به اندازه‌ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.


نقل از :فارس

کد: 3494 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۱ اسفند بازدید: 3048 ساعت: 1:53 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
3 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
10 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
11 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آب سرد کبد را چرب می‌کند یک متخصص طب سنتی مصرف ترشی و خوراکی‌های سرد را موج...

  سیگار و فست‌فودها از عوامل افزایش ابتلا به سرطان هستند دبیر اجرایی كنگره بین‌المللی هم‌اندیشی سرطان دانشگ...

  تنظیم ساعت وعده های غذایی باعث جلوگیری از چاقی می شود محققان دریافتند که کاهش وعده های غذایی و تنظیم ساع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای قهرمان پرور کدامند؟ نگاهی داریم به رژیم غذایی 14 قهرمان انیمیشنی محبوب و بیماری هایی که با پیروی از این رژیم غذایی به احتمال زیاد از آنها دور می مانند. در کنار هر کدام از مواد غذایی که آنها در ذهن ما جا انداخته اند، یک دستور غذایی ساده و خوشمزه هم ما پیشنهاد داده ایم.
لطفا لبنیات آلوده نوش جان نكنید! نتایج دو تحقیق انجام شده در سال های 90، 91 و 92 نشان داد كه تمام فرآورده های لبنی سنتی كه بدون طی هیچ گونه مرحله پاستوریزاسیون و میكروب زدایی، به صورت فله و در فرآیند تولید به مصرف، از دامداری ها به مغازه های عرضه لبنیات سنتی حمل شده اند، دارای آلودگی میكروبی و باكتریایی بوده اند.
خاصیت جوانه ها را بشناسیم هر چند جوانه ها بهترین غذای محلی در بعضی از مناطق است اما کمتر در برنامه غذایی گنجانده می شود.
بیماری‌های تابستانی را دور بزنید! محققان می‌گویند در تابستان فعالیت میکروب‌ها (باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها و...) به شدت افزایش می‌یابد. هوای گرم رشد و فعالیت آنها را تشدید کرده و همین مسئله خطر ابتلا به بیماری‌‌های مختلف در قلب، کبد، کلیه، پوست، چشم و مغز را افزایش می‌دهد.