حذف اختصاص ارز مرجع به گندم/ آرد و نان گران می شود؟


منابع خبری در وزارت صنعت، معدن و تجارت از حذف اختصاص ارز مرجع به گندم خبر می دهند و می گویند که گندم تنها ارز مبادلاتی خواهد گرفت.

به گزارش لقمه، بعد از این که دولت تصمیم گرفت تا اختصاص ارز مرجع به کالاهای اساسی را یکی پس از دیگری حذف کند، این بار گویا نوبت به گندم رسیده است تا از زیر چتر اختصاص ارز مرجع دولتی با نرخ 1226 تومانی بیرون آید و واردکنندگان آن باید برای تامین ارز مورد نیاز خود البته پس از تائید دولت، به مرکز مبادلات ارزی مراجعه کنند.

یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با مهر می گوید: قرار بر این است که هیچ یک از کالاهای اساسی ارز مرجع دریافت نکنند و از این پس، ارز مبادلاتی مبنای اختصاص ارز به کالاهای اساسی قرار گیرد.

وی می افزاید: پس از حذف تدریجی اختصاص ارز مرجع به کالاهایی همچون برنج، گوشت، کره و روغن نباتی، قرار بر این است که گندم هم از اختصاص ارز مرجع 1226 تومانی محروم شده و ارز مبادلاتی دریافت کند.

حال پس از این اظهار نظرها و حذف اختصاص ارز مرجع به گندم، به طور قطع قیمت آرد نیز تحت الشعاع قرار گرفته و با نرخ گرانتری در اختیار نانوایی ها قرار خواهد گرفت. بنابراین می توان انتظار داشت که قیمت نان نیز به تبع افزایش قیمت گندم و آرد، با افزایش قیمت مواجه شود.

البته خبرها حکایت از آن دارد که دولت قرار است اختصاص ارز مبادلاتی را تنها به سه کالای روغن نباتی، گندم و نهاده های دامی اختصاص دهد و سایر کالاهای اساسی، حساس و ضروری مورد نیاز مردم که در اولویت 1 و 2 قرار داشتند، ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد دریافت کنند.

موضوع دیگری که حکایت از افزایش قیمت آرد و نان در سال 92 دارد، چالش دولت بر سر اعلام قیمت خرید تضمینی گندم است که بر این اساس، قرار شده است که علاوه بر نرخ جدید خرید تضمینی، پاداش کشت گندم نیز به کشاورزان پرداخت کند تا شاید وابستگی کشور به واردات گندم و آرد در سال جاری کمتر شود. موضوعی که تجربه نشان داده است چندان در ایران جواب نمی دهد و وزارت جهاد کشاورزی هیچگاه برنامه مدون و مشخصی برای کشت پایدار گندم نداشته است.


نقل از :مهر

کد: 3677 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱ ارديبهشت بازدید: 2374 ساعت: 7:59 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
2 ضربه اطلاعات سپاه به شبکه انحراف و اخلال کلان آرد در ورامین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
3 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
4 یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ دي
5 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
6 چگ.نه 1.5 میلیون تن‌ آرد یارانه‌ای در کشور صرفه‌جویی شد؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
7 آرد کامل نداریم/ سوءاستفاده و دروغ تجاری! ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
8 آغاز طرح نظارت بر آرد و نان نانوایی ها ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
9 کیفیت نان‌ها به نوع آرد بر می‌گردد نه کیفیت گندم! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
10 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
11 آرد مورد نیاز نانوایی‌های جزیره خارگ تامین شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا پایگاه خبری لقمه: بسیاری از مردم بی تفاوت نسبت به ...

  فروکتوز سیستم ایمنی بدن را ملتهب می کند محققان بریتانیایی دریافته اند که رژیم غذایی سرشار ...

  ۹ علت خون ریزی لثه را بشناسید افرادی که از نخ دندان استفاده می کنند، گاهی دچار خ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

درمان عفونت‌ و سینوزیت با دود «عنبر نسارا» پایگاه خبری لقمه: در مطلب پیش رو درباره خواص «عنبر نسارا» برای مقابله با عفونت های شدید و درمان سرماخوردگی و سینوزیت می خوانید.
مصرف ویتامین "c"سطح جذب آهن را افزایش می‌دهد یک متخصص تغذیه گفت: مصرف همزمان مواد خوراکی و نوشیدنی‌های حاوی ویتامین C باعث افزایش جذب آهن در بدن می‌شود.
نقش تغذیه در کنترل و بهبود شرایط پس از سکته سکته مغزی یکی از بیماری‌هایی است که گاهی بدون علامت خاصی بروز می‌کند و به‌طور ناگهانی نمایان می‌شود. برای همین هم بسیاری از افراد می‌خواهند با شیوه‌های پیشگیری از آن آشنا شوند.
10 تکنیک در پخت خورش قیمه خوش رنگ و خوش طعم برای طبخ عالی این غذای اصیل، نکته‌های ریزی وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد زیرا برای اینکه لپه‌ها شکل اصلیشان را از دست ندهند یا قیمه رنگ زیبایی پیدا کند و تلخ نشود، همواره سۆال‌های فراوانی از سوی خانم‌ها مطرح می‌شود.