کودکان ماهی بخورند یا نخورند؟


برخی شواهد حاکی از آن هستند که مصرف ماهی طی بارداری یا در کودکان بزرگ‌تر باعث کاهش خطر آسم کودکی می‌شود. با این حال، زمان مناسب برای شروع ماهی در رژیم غذایی شیرخواران مشخص نیست.

به گزارش لقمه، با توجه به این که ماهی می‌تواند بسیار آلرژن باشد، پاسخ به این سوال اهمیت زیادی دارد. اخیرا اطلاعات حاصل از یک مطالعه مبتنی بر جمعیت در هلند مورد تحلیل قرار گرفته تا تاثیر زمان شروع ماهی بر خطر علایم شبیه آسم در کودکان پیش از سن مدرسه بررسی شود.

این داده‌ها از یک مطالعه همگروهی آینده‌نگر از بدو تولد روی کودکان ساکن روتردام به دست آمدند. هنگامی که کودکان در سن 14-12 ماهگی قرار داشتند از والدین در مورد زمان شروع ماهی در رژیم غذایی کودکشان و نیز میزان مصرف ماهی سوال شد. هنگامی که کودکان بین 48-36 ماهگی قرار داشتند، از والدین در مورد بروز علایم شبیه آسم در سال گذشته سوال گردید.

کودکانی که ماهی برای آن‌ها بین سنین 12-6 ماهگی شروع شده بود، به احتمال کمتری در سن 48 ماهگی ویز داشتند (نسبت شانس 64/0). در مقایسه با این گروه، خطر ویز در سن 4 سالگی در صورت عدم شروع ماهی تا سن یک سالگی (نسبت شانس 57/1) یا در صورت شروع بین 6-0 ماهگی (نسبت شانس 53/1) به صورت معنی‌داری بیشتر بود. میزان مصرف ماهی در سن 14 ماهگی ارتباطی با خطر ویز یا سایر علایم شبیه آسم نداشت.

شروع ماهی در رژیم غذایی شیرخواران بین 12-6 ماهگی با کاهش خطر ویز در سنین پیش از مدرسه همراه است. به نظر نمی‌رسد که میزان مصرف ماهی تاثیری بر خطر علایم شبیه آسم در خردسالان داشته باشد. با توجه به این که در صورت شروع ماهی بین 6-0 ماهگی یا پس از یک سالگی خطر ویز افزایش می‌یابد، 12-6 ماهگی را می‌توان یک «مهلت مواجهه» تلقی کرد که در صورت شروع ماهی طی این دوره، خطر آسم قابل کاهش است.(1)

رهنمود:
مطالعات قبلی اثرات محافظتی ماهی و اسیدهای چرب موجود در آن را در برابر ایجاد آسم در کودکان در صورت مصرف طی بارداری نشان داده‌اند. در این مطالعه هلندی شروع مصرف ماهی بین 12-6 ماهگی (ولی نه دیرتر از آن) با کاهش خطر ویز همراهی داشت. عدم مصرف ماهی تا 12 ماهگی یا شروع آن بین 6-0 ماهگی خطر ویز را افزایش می‌داد. محدودیت‌های این مطالعه عبارت بودند از: عینی نبودن یادآوری (اتکا به حافظه والدین)، عدم کمی‌سازی میزان مصرف ماهی، و چالش‌های مربوط به شناسایی «علایم شبیه آسم». با این حال این مطالعه به تقویت این ایده کمک می‌کند که برای مداخلات محافظتی با هدف ایجاد تحمل ایمنی، یک «مهلت مواجهه» وجود دارد.


نقل از :‌هفته نامه نوین پزشکی

کد: 3886 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۸ ارديبهشت بازدید: 5054 ساعت: 10:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
3 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
10 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
11 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راه‌حل تـرك شیـــــرینی خوردن شیرینی شاید یک عادت باشد، اما باید توجه كرد ...

  چای تخمیری کامبوجا یک نوشیدنی شفابخش این روزها محبوبیت قارچ کامبوجا در میان دوستداران و...

  رفع کم خونی و یبوست با آلو پایگاه خبری لقمه: در بین میوه‌های فصل تابستان، آلو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه آشپزخانه به دلیل فعالیت‌های گوناگونی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، می‌تواند به یکی از آلوده‌ترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، می‌توانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.
چگونه شکم خود را کوچک کنیم؟ چربی های دور کمر و ظاهر بدی که این چربی های اضافه به ترکیب بدن می دهند، ممکن است برای بسیاری از افراد آزار دهنده باشند. احتمالاً همه افراد دوست دارند کمری باریک، زیبا و منعطف داشته باشند. چنین خصوصیاتی علاوه بر اینکه نشان سلامتی فرد به حساب می آیند، مسلماً در ترکیب بندی بدن هم تاثیر گذار خواهند بود.
رابطه خاطره غذاخوردن با کنترل اشتها خاطره خوردن یک وعده غذایی حجیم می‌تواند تا ساعتها پس از آن احساس گرسنگی کمتری به فرد منتقل کند.
زیتون بخورید تا سکته نکنید و سرطان نگیرید برای اینکه وزنتان کاهش یابد، سکته نکنید، سرطان نگیرید، دچار آسم نشوید و برای ده‌ها فایده دیگر؛ حتماً زیتون مصرف کنید.