خوردن میوه باعث مسمومیت می‌شود


یک فوق تخصص عفونی گفت: مواد غذایی مثل توت‌فرنگی، شاه‌توت، گوجه‌سبز، آلو و زردآلو می‌تواند به واسطه آلودگی، افراد و به ویژه کودکان را دچار مسمومیت کند.

به گزارش لقمه، مسعود مردانی اظهار داشت: با شروع فصل بهار و گرم شدن هوا بروز مسمومیت غذایی به واسطه آب، سبزی و میوه بیشتر دیده می‌شود.استاد دانشگاه علوم بهشتی شهید بهشتی گفت: در واقع با گرم شدن هوا فساد‌پذیری مواد غذایی بیشتر شده و ما در این بین با دو گونه مسمومیت غذایی در افراد مواجه‌ایم.

فوق تخصص عفونی ادامه داد: در دوره مسمومیت با کمون کوتاه از زمانی که فرد ماده مسموم را بخورد تا بروز اولین علامت مسمومیت، 6 ساعت طول می‌کشد که این مسمومیت به صورت استفراغ و بیشتر در مسمومیت غذایی با نان خامه‌ای، الویه، سوسیس و کالباس و خامه رخ می‌دهد که خوشبختانه این مسمومیت نیازی به آنتی بیوتیک ندارد چرا که خود به خود خوب می‌شود اما اگر حجم زیادی از مایعات بدن دفع شود به سرم‌تراپی نیاز است.

مردانی قراردادن مواد غذایی فسادپذیر در یخچال را از عواملی دانست که از بروز مسمومیت در افراد جلوگیری می‌کند.استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: مواد غذایی مثل توت‌فرنگی، شاه‌توت، گوجه‌سبز، آلو و زردآلو می‌تواند به واسطه آلودگی، افراد و به ویژه کودکان را دچار مسمومیت سازد.

فوق تخصص عفونی ادامه داد: بهتر است مادران این میوه ها را چندین بار با آب و مواد ضدعفونی کننده بشویند چرا که این میوه‌ها با خاک آلوده شده‌اند و افراد در طی شست و شو متوجه ته‌نشینی رسوب خاک در آنها می‌شوند.

مردانی توصیه کرد: خانواده‌ها برای شست و شوی این دسته از میوه‌ها ابتدا آنها را در آب قرارداده و چندین بار آب را تعویض کنند. سپس از چند قطره مایع ظرفشویی برای لزج شدن سطح میوه و کنده شدن انگل‌ها استفاده کنند در مرحله بعد نیز مواد ضد عفونی کننده به کار برند تا عوامل میکروبی موجود در میوه از بین برود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: متأسفانه مسمومیت غذایی که بر اثر استفاده از میوه‌های آلوده به وجود می‌آید عمدتاً عوارض گوارشی دارد و می‌تواند به صورت تهوع، استفراغ، دل درد و اسهال بروز کند.

وی افزود: اگر کودکان بعد از خوردن این مواد دچار اسهال همراه با تب شدند باید به پزشک مراجعه کنند چرا که این علامت نشان دهنده عفونت روده‌ای است.

مردانی تصریح کرد: در این فصل ما با بیماری دیگری به نام فاویسم مواجه‌ایم که بر اثر مصرف باقالا در کودکانی که دچار نقص آنزیم گلوکز 6فسفات دهیدروژناژ هستند رخ می‌دهد چرا که در این افراد به دنبال خوردن باقالا، همولیز گلبولهای قرمز اتفاق می‌افتد که این بیماری یک بیماری مادرزادی است.

فوق تخصص عفونی ادامه داد: رنگ‌پریدگی، بی‌حالی و کم‌خونی از عوارض این بیماری است که این افراد باید در بیمارستان بستری شوند تا با تزریق خون کارهای درمانی لازم انجام شود.مردانی افزود: البته یکسری از داروها مثل آسپرین و داروهای ضد مالاریا نیز در این گونه افراد می‌تواند باعث همولیز گلبولهای قرمز شود.


نقل از :فارس

کد: 3906 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۹ ارديبهشت بازدید: 1995 ساعت: 1:38 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ربات میوه‌چین ساخته شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
2 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
3 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
4 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
5 هشدار اتاق اصناف به گران فروشان یلدایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر
6 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
7 قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی در میادین میوه و تره‌بار ۵ آذر ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
8 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
9 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
10 افتتاح ۴ بازار میوه و تره بار جدید در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
11 نرخ آجیل چهارشنبه سوری اعلام شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم پایگاه خبری لقمه: مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیق...

  چیزهایی که در مورد شکر نمی دانید اینجا بخوانید مضرات شکر که به آن سم سفید هم می گویند، زیاد است ک...

  رهایی از مشکلات و اختلالات خوردن چگونه است؟ پایگاه خبری لقمه: اختلالات مربوط به خوردن نوعی اخت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهبود رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری در دولت سیزدهم پایگاه خبری لقمه: آمارها نشان می‌دهد رشد اقتصادی در سال های 92 تا 1400 به حدود نصف دوره هشت ساله پیش از آن کاهش یافت. در این میان بخش ساختمان شدیدترین کاهش را تجربه کرد به طوری که متوسط رشد 4.6 درصدی در دولت نهم و دهم به رشد منفی 4.6 درصدی تبدیل شد. با این حال با شروع دولت سیزدهم این روند بهبود چشمگیری داشته است.
اسامی 14 برند متخلف آبلیمو/ تشریح علت اختلاف‌نظر استاندارد و وزارت بهداشت قصد داریم وارد روش‌های نوین اصالت‌سنجی شویم و دستگاه‌های مربوط به آن را پیدا کرده‌ایم که در این صورت دیگر امکان تخلف برای متخلفان ایجاد نمی‌شود.
مزیت خرما به قند و شکر چیست؟ خرما جزو گروه میوه‌ها طبقه‌بندی می‌شود. البته خرما میوه‌ای است که قند فراوانی دارد و هر 3 خرما یک واحد میوه محسوب می‌شود...
زردچوبه و این همه خاصیت زردچوبه علاوه بر این که طعم خوبی به غذا می‌دهد و آن را خوش‌رنگ می‌کند خواص درمانی زیادی هم دارد.تا حالا با دقت به نیمرویی که زردچوبه روی آن پاشیده شده است نگاه کرده‌اید؟ این بار دقت کنید. مانند یک تابلوی نقاشی است.