قند خون پایین، احتمال بروز زوال عقل را افزایش می‌دهد


تحقیقات جدید نشان داد پایین بودن قند خون در افراد سالخوردۀ مبتلا به دیابت نوع دوم ممکن است خطر بروز زوال عقل را افزایش دهد.

به گزارش لقمه، به نقل از پایگاه خبری هلث‌دی نیوز آمریکا(healthday)، یافته‌های پزشکان نشان داده است افت قند خون در افراد بزرگسال که به دیابت نوع دوم مبتلا هستند ممکن است خطر زوال عقل را افزایش دهد.

دمانس یا زوال عقل، در پزشکی و روان‌پزشکی٬ اختلال مزمن و گاهی حاد فرایندهای روانی است که به علت بیماری مغز با تغییر شخصیت و موقعیت‌ناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه است.

شایع‌ترین نوع دمانس٬ زوال عقل سالخوردگی یا آلزایمر است.

از دیگر عوامل ایجاد دمانس می‌توان به سکته مغزی٬ دلیریوم ناشی از توکسیک شدن بدن بر اثر مواد مخدر و روانگردان و بیماری‌های ناشایع ولی معروف مانند جنون گاوی اشاره کرد.

«دکتر کریستین یافه» استاد روانپزشکی مغز و اعصاب دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو گفت: اگر چه این مسئله یعنی کنترل سطح قند بیماران دیابتی حائز اهمیت است اما نباید طوری صورت بگیرد که فرد را دچار هیپوگلیسمی‌ (کاهش‌ قند خون‌) کند.

در هیپوگلیسمی‌ (کاهش‌ قند خون‌)، زمانی‌ که‌ قندخون‌ به‌ مقدار قابل‌ توجهی‌ کمتر از حدطبیعی‌ شود، یک‌ گروه‌ از علایم‌ ظاهر می‌شوند.

کاهش‌ قند خون‌ وقتی‌ به‌ وجود می‌آید که‌ انسولین‌ خون‌ زیادتر از حد باشد یا غذا کمتر از حد کافی‌ خورده‌ شود. این‌ حالت‌ در دیابت‌ از نوع‌ غیروابسته‌ به‌ انسولین‌ شایع‌تر است‌.

دکتر یافه گفت: این تحقیقات که در مجله پزشکی داخلی «جاما» JAMA منتشر شد،‌ بر روی 800 نفر مورد تحقیق و بررسی شد.

این تحقیقات نشان داد که افراد مبتلا به هیپوگلیسمی‌ (کاهش‌ قند خون‌) ابتلا به رشد زوال عقل را تا دو برابر دارند.

بر عکس، اگر افراد زوال عقل داشته باشند در مقایسه با افراد مبتلا به دیابت که زوال عقل ندارند، در معرض خطر بیشتری در ابتلا به قند خون ‌ قرار می‌گیرند.

افرادی که دیابت نوع دوم،( رایج‌ترین نوع این بیماری) دارند، یا هورمون انسولین را نمی‌سازند یا اینکه به خوبی از این هورمون استفاده نمی‌کنند. با این مشکل مواجه هستند که بدنشان نمی تواند انسولین بسازند و به همین علت قند خونشان به سطوح خطرناک بالاتر افزایش می‌یابد.

با گذشت زمان، این مسئله به مشکلات جدی سلامت منجر و در نهایت به دیابت منتهی می‌شود.

اما گاهی قند خون به طور غیرطبیعی به سطوح پایین کاهش می‌یابد که به عنوان هیپوگلیسمی‌ (کاهش‌ قند خون‌) شناخته شده است.

دکتر یافه افزود: دقیقا به همین دلیل هیپوگلیسمی‌ (Hypoglycemia یا کاهش‌ قند خون‌) ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل که شناخته شده نیست را افزایش دهد.

یافه خاطرنشان کرد: هیپوگلیسمی‌ (کاهش‌ قند خون‌) ممکن است عرضه قند مغز را به نقاطی که مغز در آن آسیب دیده است کاهش دهد.

علاوه بر آن کسی که به دیابت مبتلا است و از طرفی مشکلات فکری و حافظه نیز دارد، احتمالاً به این دلیل که این فرد نمی‌تواند داروهای خود را به خوبی مدیریت کند یا شاید مغز وی قادر بر نظارت سطح قند خون نیست در معرض خطر افزایش هیپوگلیسمی‌ (کاهش‌ قند خون‌) قرار می‌گیرد.

دکتر یافه در این مورد گفت: جلوگیری از دیابت در همان مرحله اول خطر زوال عقل را کاهش می‌دهد، البته هنوز مشخص نشده است اما نقطه مهم و چشمگیری در تحقیقات است.

اما این یافته‌ها نشان می‌دهد که وضعیت روانی بیماران باید در مدیریت دیابت در نظر گرفته شود که کارشناسان دیگر نیز در این باره ابراز موافقت کرده‌اند. 






بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 4154 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۲ خرداد بازدید: 4355 ساعت: 10:46 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دوری از اضافه وزن در رستوران از نخستین نیازهای بشری، تهیه و تدارک غذای کافی، من...

  کله پاچه بخوریم یا نه؟ مصرف کله پاچه به دلیل وجود حجم بالایی از تری گلیسر...

  نکات مهم برای کاهش آلودگی‌های میکروبی میوه‌ها و سبزی‌ها پزشکان تاکید دارند: درست است که مصرف یک عدد سیب در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چاقی مرگ چیست؟ شاخص توده بدنی(BMI) یکی از رایج‌ترین روش‌هایی است که برای تعیین وزن مطلوب به کار می‌رود.
نان‌های رژیمی هم چاق می‌كند این روزها وقتی برای خرید نان به برخی از نانوایی‌های فانتزی سری می‌زنیم، با انواع مختلفی از نان‌های حجیم یا نازك و ترد شده‌ای كه حاوی سبوس یا دانه‌هایی چون كنجد، شاهدانه، زیره، مغز آفتابگردان، جو، چاودار یا برخی سبزیجات خشك هستند، مواجه می‌شویم.
خط قرمزهای تغذیه‌ای ١٧ساعت روزه داری نزدیک به ١٧ساعت روزه‌داری، ماه رمضان را در سال‌های اخیر، متفاوت با سال‌های دیگر کرده است. گرمای هوا که با ورود به تیرماه؛ اولین ماه تابستان، شدیدتر می‌شود و تشنگی و گرسنگی، آزمون سخت روزه‌داری را سخت‌تر کرده است.
آیا شما هم به متخصص تغذیه مراجعه خواهید کرد؟ صرف نظر از وزن و ویژگی های جسمانی، عوامل چندی امکان مراجعه افراد به متخصصان تغذیه یا استفاده از رژیم های غذایی خاص را افزایش می دهد که از جمله آنها می توان به عوامل اجتماعی، روانشناختی و بیولوژیک اشاره کرد.