۷ ماده غذایی که باعث رفلکس اسید معده می‌شود


رفلکس اسید بیماری است که در آن شیره معده حاوی اسید از معده به مری( لوله مری یا بلع) بر می گردد.

به گزارش لقمه، علایم رفکلس اسیدی شامل موارد زیر هستند:

سوزش سر دل(یک احساس سوزش که از معده یا قفسه سینه پایین به سمت گردن بالا می آید.
درد قفسه سینه
اشکال در بلع (دیس فاژیا)
خس خس کردن، فرسایش دندانی، و آسم(زیرا شیره های معده می توانند راهشان را به سمت گلو، دهان و راه های هوایی شش ها باز کنند)

شما چطور مبتلا به رفلکس اسید می شوید؟

برخی مردم این مشکل را به صورت منظم تجربه می کنند و بیماری دارند که رفلکس معده- مری یا GERD گفته می شود.

• غذا در معده به صورت جزئی توسط اسید و آنزیم های معده، که مواد شیمیایی بخصوصی هستند که به تجزیه غذا کمک می کنند، بنابراین بدن می تواند آنرا استفاده کند، هضم می شود.
• به صورت طبیعی، محتوای اسیدی که به میزان جزئی هضم شده در معده توسط ماهیچه معده به روده کوچک (bowel) برای هضم بیشتر تحویل داده می شود.
• در بیماران با رفلکس اسید، محتوای اسید معده به مری بر می گردد، التهاب و آسیب ایجاد می کند.
• فاکتورهایی که در رفلکس اسید شرکت می کنند شامل غذاهای چرب، سیگار، شکلات، کافئین، الکل، چاقی، بارداری و تاخیر در تخلیه معده هستند.

وقتی صحبت از ترش کردن معده یا بازگشت اسید معده می‌شود، موادغذایی خاصی هستند که معمولاً مشکل سازند. بهترین راهکار این است که به طور کل از مصرف این موادغذایی خودداری کنید. اما متاسفانه، این مواد معمولاً بیشتر از نیمی از برنامه‌غذایی همه افراد را در بر می‌گیرند. در زیر موادغذایی که در این زمینه مخرب و آسیب‌رسان هستند را برایتان معرفی می‌کنیم.

شکلات

یک خبر بد برای آنهایی که عاشق شکلات هستند: به نظر می‌رسد که شکلات بیشتر از سایر موادغذایی موجب برگشت اسیدمعده می‌شود. این می‌تواند سه دلیل داشته باشد: ۱. شکلات حاوی کافئین و سایر محرک‌ها مثل تئوبرومین است که موجب رفلکس می‌شود. ۲. شکلات چربی بالایی دارد و چربی رفلکس اسید معده را تشدید می‌کند. ۳. همچنین شکلات حاوی مقادیر زیادی کاکائو است و کاکائو موجب رفلکس اسید معده می‌شود. شکلات تلخ به اندازه شکلات پرچرب شیری بد نیست اما باید با واقعیت روبه‌رو شد: همه شکلات‌ها برای اسید معده مخرب هستند.

سودا

سودا و سایر نوشیدنی‌های گازدار یکی از مهمترین دلایل بازگشت اسیدمعده هستند. حباب‌های کربناتی درون معده و افزایش فشار با رفلکس معده در ارتباط هستند. سوداهای کافئین‌دار و آنها که اسیدی هستند (تقریباً همه‌شان) حتی بدتر هم هستند. از نوشیدنی‌هایی که آزمایش شده‌اند، کوکا و پپسی رژیمی بیشتر اسیدی بودند اما همه نوشیدنی‌های گازدار می‌توانند مشکل‌ساز باشند.

غذاهای سرخ‌کردنی

غذاهای سرخ‌شده شناخته‌شده‌ترین عامل رفلکس معده هستند. این غذاها همچنین موادی هستند که دلیل اصلی سوزش معده نیز می باشند. این غذاها به دلیل محتوی بالای چربی در لیست غذاهایی قرار می‌گیرند که موجب تحریک رفلکس اسید معده می‌شوند.

الکل

آبجو و سایر نوشیدنی‌های الکلی با برگشت اسیدمعده در ارتباط هستند. بسیاری از این نوشیدنی‌ها خیلی اسیدی نیستند اما گفته می‌شود که الکل دریچه زیر مری (جایی که به معده وصل می‌شود) را شل کرده و موجب برگشت اسید معده می‌شود. سعی کنید به کل مصرف این نوشیدنی‌ها را کنار بگذارید.

لبنیات پرچرب

همه موادغذایی پرچرب موجب رفلکس یا در اصطلاح ترش کردن معده می‌شوند. اگر رفلکس شدید دارید و در عین حال عاشق پنیر هستید یا لبنیات پرچرب دیگری یکی از الزامات برنامه‌غذایی روزانه‌تان است، دیگر وقتش رسیده که کمی رژیم‌غذاییتان را اصلاح کنید. سعی کنید از این موادغذایی به مقدار بسیار کم و به عنوان مزه استفاده کنید نه غذای اصلی.

گوشت‌های پرچرب

احتمال بروز رفلکس اسید معده توسط قسمت‌های پرچرب گوشت که مدت زمان بیشتری در معده می‌مانند افزایش می‌یاید. سعی کنید از قسمت‌هایی از گوشت استفاده کنید که چربی کمتری دارند و قسمت‌های پرچرب را حداکثر یک بار در هفته مصرف کنید.

کافئین

یک فنجان قهوه یا کاپوچینو در روز اشکالی ندارد اما کسانیکه تمام روز مشغول نوشیدن قهوه یا چای هستند معمولاً با مشکل رفلکس معده سروکار دارند. سعی کنید به جای آن از چای بابونه که بهترین چای گیاهی است یا چای سبز یک یا دو بار در روز استفاده کنید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 4547 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۳۰ تير بازدید: 4724 ساعت: 11:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خاطره بازی مهاجرانی با پاک یادت نره ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ بهمن
2 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
3 توزیع شیر استریل و با کیفیت در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
4 ارتقای سرانه مصرف لبنیات با اجرای طرح توزیع شیر در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
5 الزام توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
6 چرایی افزایش قیمت محصولات لبنی/ عرضه لبنیات در غرفه‌های میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
7 تبعات حذف لبنیات از سبد غذایی/ هزینه درمان ۱۰ برابر یارانه شیر ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
8 دبیر انجمن صنایع لبنی ایران از کوچک شدن بازار فرآورده های لبنی خبر داد ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
9 بستنی دومینو برای دومین بار به فرابورس آمد ۱۴۰۱ شنبه ۳ دي
10 مقابله با عفونت های تنفسی با لبنیات ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
11 قیمت روغن‌ و لبنیات در جهان کاهش یافت ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خطر ریواس برای فشارخونی‌ها یک کارشناس تغذیه عنوان کرد: ریواس سرشار از سلنیوم ...

  در زمان امتحان، قهوه، شکلات و نوشابه ممنوع! به زمان امتحانات نزدیک می‌شویم... دلشوره و دلشوره....

  باورهای تغذیه‌ای/ آیا هسته‌ی سیب حاوی سیانور است؟ در این مطلب به بررسی این باورها و درست و غلط بودن ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انسان‌های موحد در خوراک خویش نیز تسلیم خداوند هستند خدای تعالی به یک دسته از انسان‌ها توفیق می‌دهد، تا به اینجا برسند که بگویند: خدایا! بگو چگونه بخورم، کجا بخورم و چه‌قدر بخورم؟ این اخلاق موحدین است که به آنچه او اجازه خوردنش را داده، تسلیم هستند.
7 نمک مخفی در غذاهایتان که آنها را نمی شناسید خیلی از ما آگاهانه یا ناآگاهانه، بیشتر از2400 میلی‌گرم سدیم را در طول روز دریافت می‌کنیم. این مطلب، شما را با 7 گروه از مواد غذایی که مقدار زیاد سدیم‌شان تعجب‌برانگیز است، آشنا می‌کند.
شلغم و خواص دارویی آن شلغم جزو سبزیجات ریشه‌ای (غده‌ای) با طعمی نسبتا تلخ شناخته شده است که هم ریشه‌ آن و هم برگ‌هایش قابل مصرف هستند. هرچند که تراکم ترکیبات و مواد مغذی موجود در برگ‌ها، بیشتر از خود شلغم است.
هزار دلیل برای نوشیدن یک استكان چای داغ شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسیاری درباره چای است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ برای رفع خستگی و کسالت مفید است یا یک پذیرایی معمول از مهمان‌های خودمانی برای این که عده‌ای دور هم جمع شده و می‌خواهند گپ دوستانه‌ای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر می‌کند.