چرا امنیت غذایی در ایران پایین است؟


بانک جهانی از کاهش 12 درصدی قیمت غذا نسبت به زمان مشابه در سال 2012 خبر داده است، این درحالی است که قیمت مواد غذایی در ایران مدت زیادی است روند صعودی گرفته‌ است.

به گزارش لقمه، یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی معتقد است مدیریت بهینه کشورهای اروپایی و آمریکایی و پرداخت یارانه چند صد میلیون دلاری به کشاورزان باعث شده قیمت نهایی تولید در این کشورها کاهش پیدا کند در حالی که ما در کشورمان روندی معکوس را طی می‌کنیم و باعث می‌شویم امنیت ذهنی مصرف کننده برای تامین مواد غذایی در ایران از بین برود.

عباس پاپی‌زاده در گفت‌وگویی توضیح داد: قیمت نهاده‌ها در ایران به نسبت کشورهای اروپایی و آمریکایی به شدت بالاتر است و قیمت تمام شده محصول هم بالاست؛ نکته دوم مدیریت بهینه‌ای است که در کشورهای آمریکایی و اروپایی وجود دارد، این‌ها کشورهای توسعه یافته‌ای هستند که روی قیمت تمام شده محصولات‌شان کار کرده‌اند یعنی از تکنولوژی‌های روز استفاده کرده‌اند.

پاپی‌زاده افزود: هرچند این کشورها عضو سازمان تجارت جهانی هستند برای حمایت از بخش کشاورزی‌شان برخلاف مقررات عمل می‌کنند یعنی آمریکا و اروپا چند صد میلیارد دلار به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در سال به بخش کشارزی‌شان یارانه می‌دهند.

او ادامه داد: آنها یارانه زیادی به بخش کشاورزیشان تزریق می‌کنند این در حالی است که ما معکوس عمل کرده‌ایم یعنی علاوه بر اینکه از هیچ تکنولوژی خاصی استفاده نمی‌کنیم، هیچ بسته حمایتی‌ هم برایش در نظر نگرفته‌ایم و قیمت نهاده‌هایی مثل کود، سم و بذر را آزاد کرده‌ایم؛ در بحث هدفمندی یارانه‌ها هم بخش کشاورزی را مثل سایر بخش‌ها دیدیم و به صورت آزاد با آن برخورد کردیم و الان کشاورز دارد سوخت را به صورت آزاد می‌خرد.

وی افز.د: یک هکتار زمین که قبلا با 50 لیتر گازوئیل با قیمت 50 تومان شخم زده می‌شد الان با همان تراکتور فرسوده‌ای که از قبل بوده با قیمت لیتری 350 تومان شخم زده می‌شود، یعنی چیزی حدود 22 الی 23 برابر افزایش قیمت در هزینه سوخت اتفاق افتاده است.

این نماینده مجلس گفت: علاوه بر این‌ها هیچ حمایت یارانه‌ای یا سوبسیدی به کشاورز تعلق نگرفته است، در کشورهای توسعه یافته که به نظر می‌رسد که به بخش کشاورزی‌شان کمتر وابسته هستند یارانه جدی و خوبی را به این بخش اختصاص می‌دهند، کشاورزی که در آمریکا و اروپا کار می‌کند قیمت نهایی محصولش به شدت کمتر از چیزی است که در ایران است اما در ایران قیمت تمام شده یک واحد تولیدی محصول به شدت بیشتر است و متاسفانه در این میان هم کشاورز که تولید کننده است متضرر می‌شود و هم مصرف کننده که باید تولید را با قیمت گرانی بخرد.

پاپی‌زاده به نقش واسطه‌ها در سیستم بازاررسانی بیماری که گریبان بخش کشاورزی را گرفته و قیمت محصولات کشاورزی را چند برابر افزایش می‌دهد هم اشاره کرد و گفت: علی‌رغم اینکه قیمت نهایی تولید بالا می‌رود واسطه‌ها روی زمین قیمتی را به کشاورز پیشنهاد می‌کنند که هیچ صرفه اقتصادی ندارد و کشاورز مجبور است محصولش را به قیمت بسیار نازلی بفروشد و ضرر کند.

او افزود: واسطه‌ها به این سیستم بیمار ورود می‌کنند و محصولی را که به قیمت مفت خریداری کرده‌اند با قیمت چندین برابر به نفر بعدی منتقل می‌کنند تا به دست مصرف کننده برسد و مصرف‌ کننده ناچار است علاوه بر قیمت تمام شده بالای محصول سود کاذبی که دلالان دریافت می‌کنند را هم پرداخت کنند، یعنی اگر محصولی مثل کلم در مزرعه 100 تومان بوده با قیمت 1200 تومان به دست مصرف کننده می‌رسد و عملا هزینه هنگفتی را بر دوش مصرف کننده تحمیل می‌کند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر این که در چنین روندی امنیت غذایی در ایران از بین می رود، گفت: همه این‌ها در مجموع باعث می‌شود تا هم امنیت تولید از بین برود و به تولید بخش کشاورزی آسیب جدی وارد شود و در واقع به تولید غذا و و امنیت غذایی آسیب جدی برسد و از طرف دیگر مصرف کننده هم امنیت ذهنی که برای تهیه مواد غذایی‌اش دارد دچار آسیب می‌شود. 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4677 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۱۱ مرداد بازدید: 3100 ساعت: 2:23 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟ ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
2 رقابتی‌شدن قیمت کالا و خدمات، به دنبال اجرای دستورالعمل جدید نرخ‌گذاری ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
3 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 تذکر به وزیر کشاورزی برای تمدید مجوز دامداریهای سنتی روستایی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
5 پیگیری قطار سریع السیر تهران مشهد در «ایران امروز» ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
6 کمیسیون کشاورزی مجلس از امنیت غذایی و کشاورزان حمایت می کند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
7 اعلام گزارش مجلس پیرامون انتخابات اتاق بازرگانی بزودی ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
8 پیرهادی: مصوبه ساماندهی تعطیلات رسمی کشور اشکال قانونی ندارد ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
9 ۴۵ درصد هزینه های سلامت صرف دارو می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۵ بهمن
10 دلالی در شبکه توزیع موجب افزایش قیمت گوشت شد ۱۴۰۱ شنبه ۱۷ دي
11 معدوم‌سازی ۱۵ میلیون جوجه یکروزه تکذیب شد ۱۴۰۱ شنبه ۱۷ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  انار ارگانیک در کاشمر تولید می‌شود با اجرای وسیع‌ترین پروژه کنترل بیولوژیکی کرم میوه ...

  مواد غذایی ضد فراموشی کدامند؟ خیلی‌ها به محض این‌ که نکته‌ای را فراموش یا وسایل‌...

  اهمیت تغذیه در دوران بارداری تغذیه باید حاوی تمام مواد مورد نیاز برای رشد و نم...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خنک بنوشید بیشتر عرق می‌کنید تابستان فرا رسیده و مشکل عرق و بوی بدن آن تبدیل به کابوس خیلی‌ها شده است. گاهی در اتوبوس یا مترو و حتی فضاهای باز از بوی عرق بعضی‌ها نمی‌شود نفس کشید.
مقدار کالری غذاهایی که می‌خوریم چقدر است در زندگی روزانه با افراد زیادی مواجه شده‌ایم که خواهان اضافه وزن و یا کم کردن وزن بوده‌اند و یا حتی شاید خود شما نیز جزء این افراد به شمار آیید. در این مطلب شما را با میزان کالریهای موجود در غذاها آشنا می‌کنیم.
رستوران دشمنان آمریكا در ایالات متحده هیچ چیز انحصاری نیست و انگار قرار هم نبوده كه باشد. این موضوع استثنایی هم ندارد، از قدرت و اقتصاد و این‌جور چیزها گرفته تا...
لاغری شکم، با کمک دکتر اوز! داشتن یک شکم صاف دست‌یافتنی است؛ به شرطی که فوت و فن‌هایش را بدانید! در ادامه مطلب، سؤالات و پاسخ‌هایی را خواهید دید که توسط دکتر مهمت اوز طراحی شده است و به این ترتیب در راه کوچک کردن شکم خود متوجه اشتباه‌هایتان خواهید شد و البته با نکته‌هایی طلایی آشنا می‌شوید که می‌توانید از آنها برای کوچک کردن شکمتان استفاده کنید.