ترخیص دارو از گمرک دوباره متوقف شد


در حالی از دو هفته پیش تاکنون بیش از 200 تن دارو و مواد دارویی از گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) ترخیص شده که به گفته یک عضو اتحادیه واردکنندگان دارو روند ترخیص دارو به دلیل ابهام به وجود آمده در نوع ارز اختصاص یافته به واردات دارو متوقف شده است.

به گزارش لقمه، طی چند ماه گذشته حجم زیادی از داروهای وارداتی در گمرک انباشت شده بود و به دلیل مشکلات ارزی به آنها اجازه ترخیص داده نمی‌شد. با این حال حدود دو هفته پیش براساس توافق بین بانک مرکزی، گمرک و وزارت بهداشت ترخیص دارو از گمرک فرودگاه امام آغاز شد.

محمدرضا نادری، معاون فنی گمرک در 12 مرداد با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 330 تن دارو در گمرک فرودگاه امام انباشت شده است، خبر داد که نمایندگان وزارت بهداشت و بانک مرکزی در گمرک فرودگاه امام مستقر شده‌اند و روند ترخیص دارو از این گمرک آغاز شده است.

پیشتر نیز مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو از آغاز عملیات مربوط به ترخیص 165 میلیون یورو دارو از گمرک خبر داده بود.

همچنین رییس اتحادیه واردکنندگان دارو هم با تائید آغاز روند ترخیص دارو از گمرک فرودگاه امام اعلام کرد که طبق توافق انجام شده قرار است واردکنندگان ظرف مدت سه ماه مابه‌التفاوت ارز واردات دارو را تسویه حساب کنند.

ناصر ریاحی این را هم گفت که در صورت همکاری وزارت بهداشت و سازمان حمایت داروهای وارداتی ظرف 48 ساعت یعنی تا روز دوشنبه این هفته در داروخانه‌ها در دسترس مردم قرار خواهد داشت.

با این وجود براساس تازه‌ترین اطلاعات دریافتی به نظر می‌رسد روند ترخیص دارو از گمرک فرودگاه امام خمینی متوقف شده است.

عضو اتحادیه واردکنندگان دارو در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه به دلیل ابهام ارزی به وجود آمده روند ترخیص دارو از گمرک فرودگاه امام متوقف شده است، گفت: در حال حاضر مشخص نیست که بالاخره به واردات دارو باید ارز مرجع داده شود یا خیر. به دلیل همین ابهام بانک‌های عامل از دادن اسناد ترخیص به واردکنندگان دارو خودداری می‌کنند و گمرک هم دیگر اجازه ترخیص دارو را نمی‌دهد.

هاشم تبریزی دانا افزود: دولت یازدهم اخیرا وعده داد که قرار است تا پایان سال به واردات کالاهای اساسی و دارو ارز مرجع اختصاص داده شود. با این حال این وعده هنوز به صورت بخشنامه از سوی بانک مرکزی ابلاغ نشده است.

وی گفت: در حال حاضر ترخیص دارو از گمرک در حالت بلاتکلیفی قرار گرفته است و مشخص نیست که بالاخره چه نوع ارزی باید به واردات دارو داده شود.

به گزارش ایسنا، دارو و برخی تجهیزات پزشکی سال قبل در اولویت نخست واردات کالا قرار داشتند و برای واردات نیز ارز مرجع دریافت می‌کردند اما بانک مرکزی از اوایل اردیبهشت امسال ارز مرجع واردات دارو را حذف و اعلام کرد که از این پس دارو صرفا با ارز مبادله‌ای وارد خواهد شد. با این وجود چندی پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد که براساس تواقف انجام شده قرار است تا پایان سال به واردات کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی با ارز مرجع وارد شوند.

بانک مرکزی در سال 1391 بیش از سه میلیارد دلار ارز مرجع به واردات دارو اختصاص داده بود. طی دو ماه نخست امسال هم حدود 500 میلیون دلار به واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص یافت.

تا پیش از آغاز ترخیص دارو بالغ بر 330 تن دارو و مواد دارویی در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) انباشت شده بود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4840 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۶ مرداد بازدید: 3116 ساعت: 1:59 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف «ملاتونین» ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
5 موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
6 ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 کمبود «دارو» را فاکتور بگیرید؛ مراقب «ایدز» باشید! ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
8 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
9 ۱۷ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال از مطالبات دارو پرداخت شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
10 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
11 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در مصرف کشک به این نکات توجه کنید كشك یكی از محصولات لبنی با ارزش است كه به 2شكل صنع...

  مصرف شیر و فرآورده های لبنی برای چه کسانی مطلقا ممنوع است؟ اگر افراد از دوران کودکی و نوجوانی کلسیم کافی دریا...

  کدام نوع از بستنی ها مفید ترند؟ حسی که خوردن بستنی به فرد می دهد حس خوشایندی است و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شهروندان هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگر تغذیه ای توجه زیادی داشته باشند پایگاه خبری لقمه: کارشناس تغذیه واحد مدیرت نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران از شهروندان خواست تا هنگام خرید محصولات غذایی به اطلاعات روی جلد محصولات دقت کنند.
مراقبت‌ها و خوراک‌های مناسب زمان سرماخوردگی با آغاز فصل سرما و شیوع بیشتر سرماخوردگی و آنفلوآنزا، بیایید نگاهی به مراقبت‌های دوره این بیماری و تغذیه مناسب این ایام داشته باشیم.
کنترل تغذیه نوجوانان نوجوانی دوره‌ رشد است. برای همین تغذیه در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار است. بدن نوجوانان برای رشد کافی نباید با کمبود مواجه شود. اما در این سن تقریباً همه چیز پیچیده می‌شود حتی تغذیه.
آشپزی از هیات تا پروژه های سینمایی پایگاه خبری لقمه: زندگی خصوصی بازیگران، سلایق و روابط‌شان همیشه برای مردم جذاب بوده. آنها دوست دارند بدانند بازیگر مورد علاقه‌شان چه لباسی می‌پوشد، از کدام فروشگاه می‌خرد، چه عطری می‌زند، به چه برند و مارکی گرایش دارد، پاتوقش کجاست و برای این‌که غذا بخورد، عموما به چه رستورانی می‌رود.