یک جرعه چای ترش، صد جرعه زندگی شیرین


مطالعات نشان داده‌اند چای ترش در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش، روند کاهش وزن را تسهیل می کند.

به گزارش لقمه، چای ‌ترش با نام علمی L.Hibiscus sabdariffa، از خانواده Malvaceaeمی‌باشد. این گیاه به طور گسترده در مناطق حاره‌ای كاشت می‌شود و رنگ قرمز كاسبرگ آن به عنوان نوشیدنی و رنگ خوراکی كاربرد دارد. بیش از 300 گونه از این گیاه در سراسر جهان در مناطق گرمسیر و نیمه‌گرمسیر یافت می‌شود. موطن اصلی این گیاه غرب آفریقاست و امروزه در سطح وسیعی در غرب آفریقا، آسیا، استرالیا، هند، مالزی، اتریش، آمریكای مركزی و بسیاری از كشورهای گرمسیر كشت می‌گردد.
در ایران چای ترش در سیستان و بلوچستان در شهرهای ایرانشهر و نیكشهر به طور گسترده‌ای كاشت می‌شود. شروع گلدهی این گیاه از شهریور تا مهر ماه بوده و برداشت كاسبرگ‌ها در آبان و آذر ماه است. برداشت با دست انجام می‌گیرد و در طی مرحله برداشت باید برای جلوگیری از آلودگی با مواد خارجی و زائد، به هیچ وجه كاسبرگ با زمین یا سطوح آلوده تماس پیدا نكند و زمان بین برداشت و خشك كردن باید حداقل باشد. معمولاً كاسبرگ‌ها 30- 20 روز پس از ریزش گلبرگ‌ها، به حداكثر اندازه خود می‌رسند و 20 – 10 روز پس از آن رسیدگی كامل حاصل می‌شود. بنابراین بهترین زمان برداشت 50- 40 روز پس از ریزش گلبرگ‌ها می‌باشد. کاسبرگ‌ها با دست از کپسول جدا می‌گردند كه پس از آن باید خشك شوند. در روش خشك كردن طبیعی، كاسبرگ‌ها را پس از جدا كردن از كپسول‌ها، روی گونی یا صفحات مشبكی كه هوا در دو طرف آن‌ها جریان داشته باشد در سایه پهن می‌كنند تا خشك شود. از تركیبات شیمیایی كاسبرگ L.Hibiscus sabdariffa که از اجزاء اصلی در فعالیت‌های فیزیولوژیكی هستند می‌توان به آنتوسیانین‌ها و پلی‌فنول‌ها اشاره کرد كه تاثیرات مربوط به سلامت این چای ناشی از این مواد است.


فواید مصرف چای ترش
برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مفید است.
تقویت کننده سیستم ایمنی است؛ این چای غنی از ویتامین C می‌باشد که در برابر عفونت و سرما خوردگی مقاومت ایجاد می‌کند.
فشار خون را کاهش داده که این تاثیر ناشی از عملکرد آنتو‌سیانین‌ها، پلی‌فنول‌ها و اسید هیبیسکوس می‌باشد.
به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدان‌ها، با حذف رادیکال‌های آزاد به حفاظت از سلول‌های بدن کمک می‌کند.
بهبود پروفایل لیپیدی به علت داشتن موسیــلاژ، پکتین، آنتـــوسیانین، پلی‌فنــل‌ها، اسیــدهیبیسکوس و اسیدسیتریك (از اثرات آنتی‌اکسیدانی آنتوسیانین‌ها مهار اکسیداسیون LDL كلسترول می‌باشد که مانع تصلب شرایین می‌شود).
در افراد دیابتی اثر هیپوگلایسمیک دارد.


چای ترش و کاهش وزن
امروزه با افزایش شیوع اضافه وزن و چاقی که به دلیل سبک زندگی نامناسب از جمله نداشتن فعالیت بدنی کافی و هم‌چنین افزایش مصرف غذاهای آماده رخ داده است، افراد راه‌های گوناگونی را جهت کاهش وزن امتحان می‌کنند. چه بهتر که این راه‌ها منطقی‌تر و کم‌خطر‌تر و در عین حال کم هزینه‌تر باشند! مطالعات نشان داده‌اند چای ترش در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش، روند کاهش وزن را تسهیل می کند. این چای حاوی ماده‌ای است که تولید آمیلاز را مهار کرده و بنابر‌این جذب کربوهیدرات‌ها کمتر می‌شود. این چای که در ایران به چای مکی یا قرمز نیز معروف است یک جایگزین مناسب برای نوشیدنی‌های پر‌شکر و آبمیوه‌های حاوی ترکیبات سنتتیک از جمله شیرین کننده‌های مصنوعی و یا شربت ذرت با فروکتوز بالا می‌باشد.

موارد منع مصرف چای ترش
ضروری است زنان باردار، شیرده و افرادی که قصد بارداری دارند بدون تجویز و نظر پزشک از مصرف این چای خودداری نمایند. هم‌چنین به دلیل تاثیر این چای بر سطوح استروژن بدن، بهتر است افرادی که از قرص‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند و یا زنان یائسه که تحت هورمون درمانی جایگزین هستند، از این چای استفاده نکنند. مصرف این چای برای افرادی که فشار خون پایینی دارند، توصیه نمی‌شود.

طریقه مصرف
گل‌های چای را در آب جوش ریخته و برای مدت 20 دقیقه صبر کنید. پس از آن گلبرگ‌ها را دور ریخته و با اضافه کردن کمی لیمو ترش، دارچین یا عسل از مصرف چای لذت ببرید. چنانچه دوست دارید چای شما غلیظ‌تر باشد می‌توانید گلبرگ‌های بیشتری را داخل آب جوش بریزید. مصرف روزانه 3 فنجان از این چای به بهبود جریان خون، تمدد اعصاب و کاهش وزن کمک می‌کند. همچنین می‌توانید چای ترش را در یخچال و یا فریزر قرار داده و از آن به صورت یک نوشیدنی سرد استفاده نمایید. لازم به ذکر است چنانچه در دوران کاهش وزن به سر می‌برید مقدار عسلی که به چای اضافه می‌کنید مهم است. هم‌چنین از آنجا که این چای منجر به کاهش فشار خون می‌شود بهتر است با معده خالی مصرف نشود. این توصیه خصوصاً در افراد دیابتی به دلیل تاثیر هیپوگلایسمیک این چای، باید جدی گرفته شود.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :دنیای تغذیه

کد: 4928 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲ شهريور بازدید: 4593 ساعت: 12:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
2 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
3 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
4 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
5 جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک ۱۴۰۲ دوشنبه ۹ مرداد
6 واگذاری تنظیم بازار چای به بخش خصوصی ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن
7 ثبت سفارش واردات چای متوقف شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۰ بهمن
8 پرداخت ۹۸ درصد از مطالبات چایکاران ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
9 آشنایی با مکمل های غذایی کاهش وزن و لاغری ۱۴۰۱ شنبه ۱۶ مهر
10 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
11 گزارش تصویری برداشت چای در گیلان ۱۴۰۱ سه شنبه ۳۱ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه های مفید برای دندان مصرف پیاز برای جلوگیری از فرسوده شدن دندانها مفید ...

  آبمیوه های مفید برای سلامت قلب کدامند؟ قمه: مصرف آب و عصاره برخی میوه ها و سبزیجات برای س...

  آیا کنترل «دیابت نوع یک» با رژیم‌غذایی ممکن است؟ پزشکان آمریکایی در یک مطالعه جدید دریافتند که مواد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اضافه وزن بارداری همیشه نگران‌کننده نیست مسلما یکی از دغدغه‌های ذهنی مادر باردار میزان وزن گیری او در دوران حاملگی است.
با خوراکی‌های سرطان‌زا آشنا شوید بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ابتلا به 80 درصد سرطان‌ها مستقیم به سبک زندگی ما بستگی دارد.
کوکاکولا چطور بزرگ شد و بزرگ ماند پایگاه خبری لقمه: در یک مطالعه جدید بر روی بزرگ‌ترین شرکت‌های آمریکا، کوکاکولا به عنوان بهترین مکان برای کار و رشد شغلی رتبه‌بندی شد.
آیا خوردن میوه چربی خون را بالا می برد؟ درباره میوه‌ها پرسش‌های زیادی پرسیده می‌شود این‌که میوه و سبزی را چه زمانی از روز بخوریم که بیشترین نفع را از ویتامین‌ها و املاح معدنی آن ببریم؟ آیا هرچه بیشتر میوه بخوریم مواد مغذی بیشتری جذب بدنمان می‌شود؟ این‌که می‌گویند زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها باعث افزایش تری‌گلیسیرید خون می‌شود صحت دارد؟ آیا می‌شود میوه و سبزی را جایگزین وعده شام کرد؟ چرا می‌گویند میوه را زود قاچ نکنید؟