اجرای برنامه مدیریت اضافه وزن و چاقی در مدارس تهران


رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: 17 تا ۱۸ درصد دانش‌آموزان دچار اضافه وزن چاقی‌اند. امسال برنامه مدیریت اضافه وزن و چاقی را بین دانش‌آموزان تهرانی به صورت پایلوت آغاز کرده‌ایم تا در سالهای بعد در سراسر کشور اجرا شود.

به گزارش لقمه، زهرا عبداللهی در نشست خبری بازگشایی مدارس که در وزارت بهداشت برگزار شد اظهار داشت: دانش‌آموزان سنین رشد را پشت سر می‌گذارند و به همین جهت نیاز‌های تغذیه‌ای آنها بالا است.

وی گفت: کم‌خوری یا کمبود دریافت ریز‌مغذی‌ها ممکن است به کم‌وزنی یا اختلال رشد در این سنین منجر شود و از طرفی بیش‌خواری ممکن است به اضافه وزن و چاقی منجر شود.

وی خاطر نشان کرد: به دلیل تغییرات در الگوی مصرف غذایی مصرف غذاهای چرب، قندی و نمک بیش از مقدار توصیه شده است و آموزش و فرهنگ‌سازی در این راستا می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

این متخصص تغذیه راه‌اندازی سایت آموزش همگانی تغذیه را برای ارائه اطلاعات تغذیه‌ای بسیار مؤثر دانست و افزود: از آنجایی که دانش‌آموزان و نوجوانان امروزی بیش از 4 ساعت از کامپیوتر و اینترنت استفاده می‌کنند ایجاد سایت‌های آموزش تغذیه برای این گروه سنی می‌تواند راهگشا باشد.

تدوین بسته‌های مراقبتی تغذیه برای مربیان بهداشت خبر دیگری بود که عبداللهی به آن اشاره کرد و گفت: همچنین کتاب «تغذیه در سن مدرسه و سن بلوغ» مورد بازبینی قرار گرفته که پس از چاپ در مدارس توزیع خواهد شد.

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: آهن یاری هفتگی برای پیشگیری از کم‌خونی و تأمین آهن در مدارس اجرا می‌شود و سالها است که با توزیع مکمل آهن در 100درصد دبیرستان‌های دخترانه و 40 درصد در مقطع راهنمایی دختران انجام می‌شود. چرا که کمبود آهن در رشد، بلوغ و یادگیری تأثیر زیادی دارد.

وی در پاسخ به خبرنگار فارس مبنی بر اینکه قرص‌های آهن توزیع شده در مدارس معمولاً مصرف نمی‌شود خاطر نشان کرد: قطعاً در هر برنامه‌ای نقاط ضعف هم وجود دارد اما آنچه مسلم است با توزیع قرص آهن توانسته‌ایم تا حدی از بار کمبود آهن و کم‌خونی در دختران کم کنیم ولی باید با برگزاری دوره‌های خاص آموزشی فرهنگ استفاده از مکمل‌ آهن را در بین دانش‌‌ آموزان تقویت کنیم.

عبداللهی تصریح کرد: طرح آهن یاری از سال 1380 به صورت پایلوت از یک شهرستان آغاز شد و در زمان حاضر 16 هفته قرص فروسولفات در مدارس دخترانه توزیع می‌شود.

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس، به طرح غنی‌سازی آرد با آهن به کجا رسیده گفت: این برنامه از سال 1386 به صورت یک برنامه ملی تدوین شده که آهن و اسیدفولیک از ابتدا در کارخانه‌ها با آرد مخلوط شده و به نانوایی‌های سنتی تحویل داده شود. که با حمایت دولت هزینه آن در حال تأمین است و در قیمت آرد و نان لحاظ نمی‌شود. تمام آرد‌هایی که وزارت بازرگانی در سطح نانوایی‌ها توزیع می‌کند با آهن و اسید فولیک غنی شده‌اند.

وی ادامه داد: در همین راستا در حال بازنگری دستورالعمل بوفه‌های مدارس هستیم که بتوانیم نان‌های کوچک تک نفره و حجیم که با انواع مغز‌ها و دانه‌ها غنی شده‌اند نیز در فهرست غذای بوفه مدارس اضافه کنیم.

عبداللهی همچنین گفت: طبق بررسی‌های ما 17 تا 18 درصد دانش‌آموزان مدارس دچار چاقی و اضافه‌وزن هستند که در همین راستا برنامه مدیریت اضافه‌وزن و چاقی در بین دانش‌آموزان بدو ورود به مدرسه به صورت پایلوت امسال در تهران اجرا می‌شود تا در صورت نتیجه مثبت آن را به صورت علمی اجرا کنیم.

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بر این نکته تأکید کرد که در این برنامه کودکانی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند شناسایی و وارد برنامه می‌شوند تا پروتکل‌های کارشناسی تغذیه برای انجام مداخلات لازم و نحوه تغذیه برای والدین این کودکان به عنوان گروه‌های هدف در قالب چند جلسه آموزشی ارائه شود.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5141 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۲ شهريور بازدید: 2862 ساعت: 8:37 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
2 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
3 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
4 کاهش وزن با نفس عمیق! ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
5 جزئیات نسخه جدید تفاهمنامه پزشکی خانواده/ اصلاح در پرداختی بیمه سلامت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
6 کدام چاقی نیاز به جراحی دارد؟/ درمان‌های نامتعارف چاقی و اضافه وزن ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۰ دي
7 توضیحاتی درباره پیشگیری از ابتلا به چاقی و اضافه وزن ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۸ دي
8 کم کاری تیروئید چگونه سبب چاقی و اضافه وزن می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
9 افزایش نرخ چاقی در کودکان و ارتباط آن با کاهش سلامت مغز ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۳ آذر
10 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
11 جراحی کاهش وزن ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین شیوه مصرف مکمل ها لقمه: وقتی ویتامین هایی چون آهن، روی، کلسیم و ... ...

  خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نی...

  هویج کلسترول بد را کاهش می‌دهد مزایای هویج بسیار هستند از جمله برای دستگاه گوارش ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شام ‌خوردن را كنار نگذارید «شب‌ها شام نمی‌خورم، برنج و نان را كه كاملا از وعده غذایی شب حذف كرده‌ام، شب‌ها یك لیوان شیر، یك ظرف سالاد یا حتی یك عدد سیب به عنوان شام برایم كافی است». اینها جملاتی است كه این روزها از زبان بسیاری از افراد و بخصوص خانم‌ها می‌شنویم.
هشدار نسبت به بیماری تب خونریزی دهنده کنگو: گوشت بدون مهر دامپزشکی نخرید گوشت آلوده و بدون مهر تایید دامپزشکی ممکن است مصرف کنندگان را به بیماری تب خونریزی دهنده کنگو مبتلا کند.
راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ها و سایر مراجع مربوطه با همکاری و هماهنگی مناسب، برنامه‌ها و راهکارهای موثری را برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها به کار بگیرند.
در رژیم چه اشتباهاتی نکنیم؟ محققان فهرست رایج‌ترین اشتباهات را در رژیم‌های لاغری تهیه کردند.رژیم غذایی لاغری و اشتباهات را در رژیم‌های لاغری و رایج‌ترین اشتباهی که افراد در برنامه کاهش وزن و لاغری خود مرتکب می‌شوند محاسبه غلط کالری مصرفی در برنامه رژیم غذایی است.بد‌ترین روش برای شروع رژیم غذایی لاغری کاهش ناگهانی میزان کربوهیدرات و در نتیجه از دست دادن مایع زیادی از بدن می‌باشد.