اشتها را با گرسنگی اشتباه نگیرید!


یک متخصص تغذیه درباره اشتهازدایی بعضی افراد گفت: مکانیسم اشتها عوامل زیادی دارد که بخشی از آنها جنبه فیزیولوژیک و برخی دیگر جنبه روحی روانی دارند و باید دو مفهوم گرسنگی و اشتها را جدا از هم در نظر گرفت.

به گزارش لقمه، مجید کاراندیش اظهار کرد: گرسنگی و اشتها دو پدیده متفاوت هستند. گرسنگی هنگامی احساس می‌شود که بدن ما نیاز به انرژی دارد و این حالت بیشتر جنبه فیزیولوژیک دارد، ولی اشتها هنگامی احساس می‌شود که فرد به مصرف یک ماده‌ غذایی خاص تمایل دارد. اشتها، همیشه بر اساس نیاز بدن نیست بلکه تنها ممکن است به دلیل احساس تمایل، یک ماده خاص غذایی را مصرف کنیم. وی ادامه داد: در حالت اشتها، یک احساس و تجربه خاص موجب می‌شود که افراد در زمان‌هایی نسبت به برخی غذاها تمایل داشته باشند.

این متخصص تغذیه با تاکید بر اهمیت رعایت تعادل غذایی، افزود: باید غذایی مصرف ‌کنیم که نیاز بدن ما را در درازمدت تامین کند، زیرا غذای مصرفی، تعیین‌ کننده وزن بدن است. اگر در درازمدت، بیشتر از مقدار مورد نیاز بدن، انرژی دریافت شود وزن بدن افزایش پیدا می‌کند و همچنین در صورتی که بدن دریافت انرژی کمتری داشته باشد، وزن کاهش می‌یابد.

کاراندیش عنوان کرد: امروزه چاقی و اضافه وزن یک مشکل جهانی است، در برخی از کشورها بیش از 60 درصد بزرگسالان اضافه وزن دارند یا چاق هستند و با توجه به افزایش اطلاعات عمومی درباره چاقی، بسیاری از افراد در پی راه‌های مختلفی هستند تا وزن خود را کاهش دهند به طور مثال می‌توان از استفاده از داروهای لاغری نام برد در بیش از 100 سال گذشته داروهای مختلفی برای کاهش وزن معرفی شده‌اند که پس از مدتی با مشاهده عوارض جانبی شدید، ممنوع و از بازار جمع‌آوری شدند.

وی ادامه داد: در حال حاضر مطمئن‌ترین راه کاهش وزن، تغییر شیوه زندگی و رژیم غذایی مناسب و کاهش دریافت انرژی همراه با فعالیت بدنی و ورزشی است.

این متخصص تغذیه عنوان کرد: هر چند بازار مملو از مکمل‌ها و داروهایی است که ادعای کاهش اشتها و کاهش وزن دارند، در حال حاضر سازمان‌های معتبر با قطعیت، دارویی را برای کاهش اشتها به صورت مجاز اعلام نکرده‌اند. آخرین مورد نیز که تا سال 1389 به عنوان کاهنده اشتها به صورت مجاز معرفی و مصرف می‌شد با مشاهده عارضه جانبی بسیار شدید در برخی از افراد، ممنوع شد.

کاراندیش گفت: افراد برای کاهش اشتها باید راه‌هایی را انتخاب کنند که آسیبی به آنها نرساند؛ به این منظور باید غذاهایی را که حجم معده را اشغال و اشتها را کاهش می‌دهند مصرف شوند. در این زمینه، مصرف گروه سبزی‌ها به دلیل حجم نسبتا زیاد و انرژی کم، موجب پر شدن معده می‌شود و در نهایت کاهش اشتها را در پی دارد. وی افزود: همچنین مصرف مقدار کافی آب به ویژه پیش از وعده‌های غذایی و یا هنگامی که فرد به غذاهای خاص مانند کیک و شیرینی اشتها داشته باشد، می‌تواند موجب کاهش اشتها شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5292 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۹ مهر بازدید: 2191 ساعت: 11:49 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
2 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
4 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
5 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
6 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
7 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
8 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
9 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
10 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
11 کدام بیماری‌ها با جراحی چاقی درمان می‌شوند؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  همه حقایق وحشتناک درباره چیپس! تحقیقات نشان می دهد که خوردن یک بسته چیپس در روز ش...

  چرا باید شیرینی و کیک را در خانه پخت؟ حتما می‌دانید كه قند و شیرینی زیاد برای شما بد است...

  آشنایی با شایع‌ترین روش‌های انتقال هپاتیت C یک فوق تخصص گوارش و کبد، شایع‌ترین راه انتقال هپا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

داروهای گیاهی کاهش وزن حاوی شیشه هستند دکتر ناصحی با هشدار نسبت به مصرف داروهای لاغری در زنان گفت: :« عده ای از افراد سودجو از تمایل خانم ها برای کاهش وزن استفاده می کنند و با توصیه های غیر علمی و تجویز برخی از داروها که به عنوان داروهای گیاهی مطرح می شوند و حاوی مواد محرک روانی هستند انها را به ورطه اعتیاد میکشانند.
آیا با داروهای ماهواره ای لاغر میشویم؟ رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران تاکید کرد :« اغلب دارو های لاغری به صورت قاچاق وارد کشور می شوند که متاسفانه اساس این دارو ها بر دفع آب بدن و تحلیل عضلات است که در نهایت مصرف این داروها باعث لاغری صوری می شود
غذاها چطور باعث كاهش استرس می‌شوند؟ همه ما كم و بیش استرس داریم ولی چگونگی مقابله با آن در افراد مختلف، متفاوت است. مدیریت استرس می‌تواند یك ابزار قوی برای حفظ و ارتقای سلامت باشد. راهكار‌های مختلفی برای این كار وجود دارد كه یكی از آنها داشتن رژیم غذایی مناسب است.
تفاوت‌های روانی و اجتماعی در سفره انداختن ایرانی‌ها و غذا خوردن روی میز پایگاه خبری لقمه: تفاوت‌های فرهنگی و سبک زندگی باعث تمایز جوامع می شود. در حوزه غذا جوامع مختلف تفاوت های زیادی با هم دارند که یکی از نمونه های آن در سفره انداختن ایرانی‌ها و غذا خوردن روی میز سایر فرهنگ ها است که تاثیرات روانی و اجتماعی خاص خود را در پی دارد.