دلایل فاصله گرفتن از خودکفایی در تولید گندم


مدیرعامل تشکل‌های حمایتی و هدایتی کشاورزی ایران به بیان دلایل اصلی فاصله گرفتن کشور از خودکفایی در زمینه تولید گندم پرداخت و اصلی‌ترین علت این امر را روند قیمت‌گذاری نرخ‌های مربوط به خرید تضمینی در سال‌های گذشته دانست.

به گزارش لقمه، سجاد سنجابی گفت:‌ قیمت‌های پایین خرید تضمینی گندم و تغییرات مداوم آن در طول سال‌های گذشته خودکفایی کشور در زمینه تولید گندم را با چالش مواجه کرد.

وی تاکید کرد: پایین بودن نرخ‌های مربوط به خرید تضمینی محصولات کشاورزی و متناسب نبودن آن با هزینه‌های تولید و قیمت‌های جهانی سبب بی‌انگیزگی کشاورزان نسبت به کشت گندم شده بود.

به گفته مدیر عامل تشکل‌های حمایتی و هدایتی کشاورزی ایران تغییرات مداوم نرخ های مربوط به خرید تضمینی محصولات کشاورزی به این بی انگیزگی دامن می‌زد چرا که این اقدام تمامی سود کشاورزی را به جیب دلالان سرازیر می‌کرد.

وی اجرای ناقص قانون هدفمندی یارانه‌ها و افزایش هزینه‌های تولید در بخش کشاورزی را یکی دیگر از دلایل کاهش سطح زیر کشت گندم و دنبال آن کاهش میزان تولید گندم در کشور عنوان کرد.

سنجابی یکی دیگر از دلایل فاصله گرفتن کشور از خودکفایی در تولید گندم را خشکسالی های چند سال اخیر دانست و افزود: وقوع خشکسالی‌های پی در پی به نوبه خود سبب افت میزان تولید گندم در اراضی زیر کشت این محصول شد.

وی در ادامه اقدام اخیر دولت مبنی بر تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی قبل از شروع فصل کاشت و تعیین قیمت های منطقی را در راستای افزایش سطح زیر کشت و میزان تولید گندم موثر دانست.

مدیر عامل تشکل‌های حمایتی و هدایتی کشاورزی ایران با ابراز خرسندی از شرایط به وجود آمده، پیش بینی کرد در سال‌های آینده نیازی به واردات گندم نداشته باشیم.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5343 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۴ مهر بازدید: 2826 ساعت: 11:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
2 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
3 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
4 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
5 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
6 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
7 امسال نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
8 خرید تضمینی بیش از ۲۳۵ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
9 یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ دي
10 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
11 کشت گندم در ۱۵۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی استان قزوین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف غذاهای آماده، توده های متورم دور پلك را تشدید می كند دكتر شاهرخ میلان در گفت و گویی افزود: این توده های...

  مصرف زیاد پروتئین حیوانی به اندازه سیگار کشنده است پزشکان آمریکایی هشدار دادند که مصرف مقادیر زیاد پر...

  رنگ های مجاز و غیرمجاز در مواد غذایی را بشناسید مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت نیشابور...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

همه چیز درباره نورپردازی آشپزخانه پایگاه خبری لقمه: در این مقاله با راهکارها و محصولات مناسب نورپردازی آشپزخانه آشنا می شوید.
بیخوابی با نوشابه های انرژی زا براساس نتایج یک مطالعه جدید، نوشیدنی‌های انرژی زا موجب افزایش مشکل بی خوابی و بروز حالت عصبی در مصرف کنندگان آن میشود،‌در سال های اخیر مصرف نوشیدنی های انرژی زا در میان افراد از جمله ورزشکاران افزایش یافته که می تواند تاثیرات منفی قابل توجهی بر سلامت آنان داشته باشد.
رژیم غذایی برای عضله ای شدن شكم یکی از مواردی که باعث می‌شود تا افراد از ادامه رژیم‌های غذایی خودداری کنند یا هر وقت اسم رژیم به گوششان رسید فرار کنند این می‌باشد که این افراد تا به حال به صورت علمی و اصولی اقدام به تنظیم رژیم نکرده‌اند بلکه به صورت یکباره هر آنچه در سبد غذایی شان بوده حذف کرده‌اند و شوکی بسیار بزرگ را به مغز خود وارد کرده اند که سبب نفرت و ترس از رژیم شده است.
نباید شیر و چای را مخلوط کرد کلسیم، مهم‌ترین ریزمغذی شیر است که تحت‌تاثیر ترکیب‌های موجود در چای قرار می‌گیرد و غیر از آن، سایر ریزمغذی‌های شیر هم تاحدی در صورت ترکیب با چای تخریب خواهند شد.