ضرورت رعایت مسائل بهداشتی در دادن نذری‌ و پذیرایی در ایام محرم


مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: نذری‌ دادن و پذیرایی در ایام محرم باید با رعایت مسائل بهداشت فردی، محیطی، مواد غذایی و ظروف توزیع غذا انجام شود.

به گزارش لقمه، مهندس نعمت‌اله معروفی اظهار کرد: هرگونه پخت و پز در مکان‌هایی که دارای حداقل شرایط بهداشتی و مورد تأیید مراکز بهداشتی محل است، صورت گیرد.

وی افزود: تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید قبلا نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام کنند و رعایت بهداشت فردی آنها ضروری است.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد. مواد غذایی اولیه حتما سالم و بهداشتی باشد، ترجیحا از مواد غذایی بسته‌بندی ‌شده که مورد تأیید وزارت بهداشت است، استفاده شود.

معروفی خاطرنشان کرد: آشپزها باید از فرآورده‌های دامی با کشتار مجاز و یا بسته‌بندی شده که مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است، استفاده کنند.

وی یادآور شد: باید از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز بهداشتی و آرم استاندارد در تهیه و پخت غذا و مصرف بر روی سفره‌ها استفاده شود.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به‌ مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته شده در دمای زیر چهار درجه و یا بالای 60 درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

مهندس معروفی گفت: در توزیع سبزی و سالاد باید چهار مرحله سالم‌سازی شامل شست و شو، انگل‌زدایی و گندزدایی با مواد مجاز و شست و شوی نهایی در مورد هر یک از سبزی‌ها، میوه‌ها و صیفی‌جات انجام شود.

وی با بیان اینکه تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق به‌منظور کنترل و جلوگیری از آتش‌سوزی‌های احتمالی الزامی است، اظهار داشت: ایمنی مراکز عزاداری از نظر پرتگاه‌های موجود، راه‌پله‌ها، نرده‌ها و سیم‌کشی برق رعایت شده و قبل از شروع مراسم کنترل لازم توسط افراد متخصص صورت پذیرد.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشکده علوم پزشکی نیشابور با اشاره به اینکه شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چند بار مصرف که برای توزیع ‌آب، چای و مواد غذایی استفاده می‌شود، صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: در صورت استفاده از ظروف یک‌بار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف گیاهی (بر پایه نشاسته ذرت) استفاده شود.

معروفی اضافه کرد: توزیع آب، شربت و شیر در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یک‌بار مصرف صورت گیرد و از فرو بردن لیوان و پارچ به‌ داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5543 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۹ آبان بازدید: 2746 ساعت: 4:15 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۱۹ ساعت برق رایگان برای کشاورزان با رعایت ۵ ساعته مدیریت مصرف برق ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
2 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
3 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
4 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
6 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
7 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
8 تورم مالیات غیرمستقیم است/نسبت بین مالیات و خدمات‌دهی دولت باید رعایت شود ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
9 سطح کشت گوجه فرنگی در فضای آزاد در آذربایجان شرقی نصف می شود ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 احتمال قطع شدن آب ۵ وزارتخانه و شرکت‌های تابعه آنها ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
11 توصیه های جدی سازمان دامپزشکی در مورد تب کریمه کنگو ۱۴۰۲ يکشنبه ۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اگر مایلید فرزند پسر داشته باشید صبحانه را کامل بخورید یک كارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه بحث ارتباط تغذ...

  در مسافرت از خوردن غذاهای کنسروی اجتناب کنید وقتی با وفور سبزیجات و میوه های تازه روبرو هستیم چ...

  بهترین روش برای سفید کردن دندان کدام است؟ خیلی اوقات افرادی را می‌بینیم که ظاهر بسیار زیبا و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تغذیه زنان از کودکی تا سالمندی نسل های گذشته عادات غذایی خود را عیناً به نسل های فعلی منتقل می کنند و همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد عادات غذایی درست یا غلط در آغازین سال های زندگی، در دوران نوپایی و کودکی شکل می گیرد، در این دوران عدم برخورداری دختران از تغذیه مناسب، متعادل و متنوع آنها را به سمت سوءتغذیه سوق می دهد و بارزترین آثار عدم دسترسی آنها به ریزمغزهای گوناگون را می توان در بیماری های جسمی دوره های مختلف زندگیشان مشاهده کرد.
غذای ایرانی در چهار گوشه جهان ایرانی‌ها هر جای این كره خاكی كه باشند، دست از غذاهای خوش طعم و لذیذشان برنمی‌دارند و در كنار خوردن غذاهای ملل دیگر، غذاهای سنتی ایران را وارد كشورهای مختلف می‌كنند تا هم خودشان خیلی اذیت نشوند و هم مردم آن‌ ممالك را در لذت خوردن غذاهای لذیذ ایرانی سهیم كنند.
معجزه زنجبیل برای لاغری، کاهش درد و درمان دیابت یک محقق و مدرس طب اسلامی - ایرانی گفت: گیاه زنجبیل مزاج گرمی دارد و دارویی بسیار مفید برای اصلاح عملکرد سلولهای بدن است.این گیاه دارویی ضد درد و سرماخوردگی و لاغرکننده است.
نارنجی بخور، سبز نفس بکش این روزها که آسمان شهرهای بزرگ پر شده از آلاینده‌های مختلف و اطراف‌مان هم پر شده از افرادی که سیگار از دست‌شان نمی‌افتد، تنها کاری که ‌می‌توان کرد رعایت بهداشت زندگی است و تغذیه سالم تا ریه‌های‌مان از گزند این‌همه آسیب در امان باشد.