غذاهای نذری تا چند روز قابل نگهداری اند؟


یک متخصص تغذیه با اشاره به مدت زمان نگهداری غذاهای نذری در یخچال و فریزر، درباره ظروف غذاهای نذری با تاکید بر استفاده از ظروف یک بار مصرف قابل بازیافت گفت:« لازم است راهنمایان مذهبی به مردم توصیه کنند کمتر از ظروف یک بار مصرف برای توزیع غذاهای نذری استفاده کنند و این کار را به عنوان رفتار یک مسلمان متعهد به محیط زیست معرفی کنند.»

به گزارش لقمه، دکتر نسرین امیدوار در گفت و گویی گفت:« در مورد غذاهای نذری در ماه محرم دو بحث تهیه کنندگان غذاهای نذری و مصرف کنندگان این غذاها مطرح است. کسانی که تهیه کننده و توزیع کننده غذای نذری هستند در مورد ایمنی غذا مسئولیت دارند یعنی باید مواد اولیه غذای نذری خود را از محل سالمی تهیه کرده باشند، غذا در شرایط سالم و بهداشتی پخت شود و تا زمانی که قصد توزیع غذا در میان مردم را دارند باید غذا را در درجه حرارت مناسبی نگهداری کنند.»

وی ادامه داد:« کسانی که غذای نذری تهیه و توزیع می کنند حتی الامکان از روغن جامد کمتری مصرف کنند و غذاها را با چربی کمتری تهیه کنند.»

دکتر امیدوار درباره ظروف غذاهای نذری گفت:« اگر از ظروف یک بار مصرف استفاده نشود خیلی بهتر است درغیراینصورت ظروفی که برای توزیع غذاهای نذری استفاده می شود باید قابل بازیافت باشند. »

وی تاکید کرد:« لازم است راهنمایان مذهبی به مردم توصیه کنند کمتر از ظروف یک بار مصرف برای توزیع غذاهای نذری استفاده کنند و این کار را به عنوان رفتار یک مسلمان متعهد به محیط زیست معرفی کنند.»

این متخصص تغذیه درباره جنس ظروف نذری گفت:« ظروف غذای نذری باید از انواعی باشد که در برابر حرارت مقاوم است چرا که برخی از انواع ظروف بخصوص ظروف شفاف و نازک برای غذای گرم تولید نشده است. متاسفانه مشکلی که در ماه های عزاداری داریم این است که بسیاری از اوقات بعد از مراسم، حجم بالایی از ظروف یک بار مصرف استفاده شده است که با دیگر زباله ها مخلوط یا در سطح شهر پراکنده می شوند بنابراین فکر می کنم باید یک فرهنگسازی جدی برای جمع آوری این ظروف و برگرداندن آن به سیستم بازیافت شود تا مراسم عاشورایی ما باعث آلودگی بیشتر محیط زیست ما نشود.»

وی درباره نکاتی که مصرف کنندگان غذاهای نذری باید رعایت کنند، گفت:« مصرف کنندگان غذاهای نذری باید در حد نیاز خود این غذها را تهیه کنند تا در همان روز مصرف شود ولی اگر در مواردی غذاهای نذری اضافه بر نیاز بود اگر قصد مصرف غذا طی یکی دو، روز آینده را داریم قطعا باید مانند هر غذای پخته شده ای در یخچال نگهداری شود اما اگر غذا به میزانی است که بیشتر از دو روز زمان برای مصرف نیاز دارد باید در ظروف دربسته که هوا وارد آن نشود در فریزر نگهداری شود و بهتر است غذای پخته شده را زیر یک ماه مصرف کنیم.»  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 5572 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۴ آبان بازدید: 4281 ساعت: 11:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
3 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
4 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
5 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
8 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
9 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد
10 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
11 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا باید اسفناج بخوریم؟ اسفناج گیاهی سرشار از کلروفیل و پروتئین است که نه ...

  خط قرمز کنسرو ماهی کجاست؟ لقمه: تقریبا همه ما می‌دانیم کنسروهای ماهی را باید...

  هر یك كیلوگرم اضافه وزن، 5 درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد معاون فدراسیون بین المللی دیابت با اشاره به اینكه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تأثیر شکلات در افزایش قدرت مغز تحقیقات جدید دانشمندان مصرف شکلات را با تعداد برندگان جایزه نوبل در یک کشور مرتبط دانسته و نشان داده است که مصرف شیرینی می تواند به قدرت مغز بیافزاید.
روزانه چقدر میوه بخوریم؟ + جدول راهنما یک كارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه زیاده روی در مصرف نوبرانه ها موجب بروز دل درد می شود، توصیه کرد: افراد روزانه 2 تا 3 واحد میوه با رعایت تنوع در بین وعده های غذایی مصرف کنند.
این زنان دچار مشکلات جنسی می شوند دیابت اختلالی است که در نتیجه بالا رفتن غیر طبیعی قند خون (گلوکز) ایجاد می شود.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.