پرورش و صادرات ماهی افزایش نمی‌یابد


مدیرعامل اتحادیه پرورش‌دهندگان ماهیان گرم‌آبی گفت: امسال حدود 140 هزار تن ماهی گرم‌آبی تولید و حدود 18 هزار تن صادر می‌شود که تقریبا همچون سال گذشته است.

به گزارش لقمه، حسن آقازاده اظهارکرد: با توجه به برخی مشکلات موجود که از سال‌های گذشته تا کنون به وجود آمده پیش‌بینی می‌شود میزان تولید ماهیان گرم‌آبی تغییری نسبت به سال گذشته نداشته باشد.

وی یادآور شد: از دو ماه گذشته فصل برداشت ماهیان گرم‌آبی از استخرهای پرورشی آغاز شده و تا شب عید ادامه دارد.

آقازاده افزود: سال گذشته حدود 18 هزار تن انواع کپور ماهیان به کشورهای متقاضی صادر شد که هر کیلو حدود چهار دلار و جمعا بیش از 70 میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشت و پیش‌بینی می‌شود امسال هم این میزان ارزآوری داشته باشیم.

مدیرعامل اتحادیه پرورش‌دهندگان ماهیان گرم‌آبی ادامه داد: از آنجاکه همه سرمایه‌گذاری صورت گرفته در این صنعت از سوی بخش خصوصی است و بیش از 19 هزار نفر اشتغال مستقیم برای کشور ایجاد کرده تولیدکنندگان دیگر نباید برای تامین نهاده‌های خود مشکلی داشته باشند اما علی‌رغم اینکه قرار بود سهمیه کود مورد نیاز پرورش‌دهندگان از طریق اتحادیه بین آن‌ها توزیع شود هنوز بخش بسیار کمی به اتحادیه واگذار شده است.

به گفته وی اگر حمایت مناسبی از این بخش صورت گیرد و واگذاری اختیارات، وظایف و امکانات به درستی اجرا شود می‌توانیم تولید و صادرات را تا سه برابر افزایش دهیم.

مدیرعامل اتحادیه پرورش‌دهندگان ماهیان گرم‌آبی افزود: سطح زیر کشت استخرهای پرورش ماهیان گرم‌آبی در کشور حدود 37 هزار هکتار در آب‌بندان‌ها، مزارع و منابع‌آبی است و راندامان تولید حدود 4.5 تن درهکتار است در حالی که میزان عملکرد در کشورهای پیشرفته به بیش از 12 تن و میانگین جهانی به بیش از شش تن می‌رسد.

وی با بیان اینکه امکان افزایش عملکرد در واحد سطح تا حدود 12 تن در کشور وجود دارد، گفت: یکی از دلایل پایین بودن میزان عملکرد در واحد سطح، کاهش میانگین آبگیری در هر هکتار از مزارع پرورشی از یک متر و 20 سانتی متر به کمتر از 70 سانتی‌متر است چرا که وقتی حجم آب کاهش پیدا کند دیگر نمی‌توان میزان تولید را از حد مشخصی افزایش داد اما اگر بتوان میانگین آبگیری در هر هکتار را به همان یک متر و 20 سانتی‌متر برگرداند امکان افزایش عملکرد تا 9 تن در هکتار نیز وجود دارد.

آقازاده ادامه داد: یکی دیگر از مشکلاتی که میزان عملکرد را در واحد سطح کاهش داده است نیاز مزارع و استخرهای پرورشی به لایروبی است که اگر با اختصاص بودجه مناسب این کار نیز انجام شود می‌توان به افزایش چشمگیر میزان عملکرد در واحد سطح امیدوار بود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5674 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ آذر بازدید: 2252 ساعت: 5:18 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
2 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير
3 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
4 چگونه مرغ در آذرماه ارزان می شود؟ ۱۴۰۰ پنج شنبه ۴ آذر
5 هجده نفر از نوزده وزیر پیشنهادی رای اعتماد گرفتند ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
6 افزایش تقاضای خرید بلدرچین با شیوع کرونا ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
7 با خوردن این ماهی به جنگ آلزایمر بروید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ آذر
8 10 مجموعه تور پرورش ماهی در قفس تجاری سازی شد ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
9 اعطای تسهیلات 20 میلیارد ریالی به پرورش ماهیان خاویاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان
10 شغل هایی که میتوان با آن پولدار شد ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان
11 ساکنان مناطق محروم برای پرورش قارچ تسهیلات می‎گیرند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با این غذاها بهتر بیندیشید مغز برای تمركز و احساس قدرت و توان نیاز به غذا دار...

  رهایی از مشکلات و اختلالات خوردن چگونه است؟ پایگاه خبری لقمه: اختلالات مربوط به خوردن نوعی اخت...

  مشخصات وعوارض رژیم‌های غذایی غلط رژیم‌های نادرست و غیر علمی در ابتدا بسیار جالب به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص درمانی عسل‌های گیاهی در فصل سرما عسل در بسیاری از كشورهای جهان با نام طلای طبیعی معروف است. درحقیقت این خواص درمانی كم‌نظیر و شفابخش عسل‌ و انواع مختلف آن است كه موجب شده این ماده طبیعی این‌چنین مورد توجه بسیاری از مردم و پزشكان طب سنتی و مدرن در جهان قرار بگیرد. آنتی‌باكتری‌های موجود در انواع مختلف عسل‌های گیاهی موجب می‌شود تا این محصول طبیعی یكی از بهترین داروهای طبیعی و موثر در درمان برخی از بیماری‌ها و اختلال‌های جسمی و روحی در انسان باشد.
10 تکنیک در پخت خورش قیمه خوش رنگ و خوش طعم برای طبخ عالی این غذای اصیل، نکته‌های ریزی وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد زیرا برای اینکه لپه‌ها شکل اصلیشان را از دست ندهند یا قیمه رنگ زیبایی پیدا کند و تلخ نشود، همواره سۆال‌های فراوانی از سوی خانم‌ها مطرح می‌شود.
املت در وضعیت قرمز + عکس شاید هر کسی در طول عمرش غذاهای ویژه زیادی را در مکان‌های خاص خورده باشد. غذاهایی که تا سالها و یا تا آخر زندگی طعم آن‌ زیر دندان آدم می‌ماند و با یادآوری خاطره‌اش لحظات شیرینی زنده می‌شود.
8 خطایی که موقع مسواک زدن انجام می‌دهیم مسواک را برمی‌داریم، کمی خمیردندان روی آن می‌گذاریم و مسواک زدن را شروع می‌کنیم و بسته به حال و حوصله‌مان، یک یا چند دقیقه‌ای هم مسواک می‌زنیم. اما متاسفانه در مورد این کار هم مانند هر عادت دیگری ممکن است دچار روزمرگی و در نتیجه اشتباهاتی شویم که نتیجه‌اش پوسیدگی دندان‌ها و بیماری‌های لثه است.