نخستین طرح تحقیقاتی کشت پاییزه چغندر قند در خراسان رضوی اجرا شد


رییس بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: طرح تحقیقاتی توسعه کشت پاییزه چغندرقندر برای نخستین بار در 850 هکتار از دشت های گرم استان به اجرا درآمد.

به گزارش لقمه، ˈمسعود احمدیˈ روز یکشنبه به ایرنا افزود : این طرح در جهت امکان توسعه کشت پاییزه چغندر قند در خراسان رضوی با توجه به محدودیت های منابع آبی و مانند آن انجام شده است.

وی اظهار داشت: این محصول در استان های خراسان همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده چنانکه 10 کارخانه چغندرقند در این سه استان فعال است و در صورت آبیاری کامل، راندمان محصول تولیدی بیش از دو برابر کنونی می شود.

وی با بیان اینکه در10 تا 15 سال گذشته بر روی این موضوع بررسی های لازم انجام شد، گفت: نتایج حاکی ازآن بود که امکان کشت پاییزه این محصول به جای بهاره وجود دارد ضمن آنکه کیفیت و عیار آن در سطح بالا حفظ می شود.

احمدی افزود: در اجرای این طرح مصرف آب بیش از 50 درصد کاهش دارد و خسارت آفات از جمله پوسیدگی و ˈنماتدˈ ریشه و علف های هرز هم کاهش قابل توجهی یافت ضمن آنکه اشتغال در دو بخش کشاورزی و فعالیت کارخانجات و طول بهره برداری آن ها افزایش می یابد.

وی ادامه داد: بر این مبنا تصمیم به عملیاتی کردن این کشت گرفتیم و از کشاورزان و کارخانجات قند درخواست شد تا این کشت را به عنوان شیوه جدید استفاده کنند که امسال یکی از کارخانجات قند با همکاری کشاورزان 850 هکتار از اراضی استان را به این کشت اختصاص داده است.

وی ادامه داد : پیش از این کشت پاییزه در برخی مناطق چون خوزستان به صورت آزمایشی اجرا شده بود اما کیفیت محصول بسیار پایین بود اما در این طرح تحقیقاتی کیفیت محصول بالا است و فعلا برای مناطق گرم استان پیش بینی شده و در بخش هایی از رشتخوار، تربت حیدریه و مانه و سملقان اجرا شده است.

وی با بیان اینکه کل سطح زیر کشت چغندر قند هم اینک در استان حدود 15 هزار هکتار است، گفت: تا حدود شش سال قبل این میزان 45 هزار هکتار بود که به علت هزینه های بالای داشت و برداشت و نیز واردات غیراصولی عملا این سطح زیر کشت کاهش محسوسی یافت.

وی با اشاره به اهمیت کاهش هزینه ها اظهار داشت: امسال به منظور کاهش هزینه ها در هکتار برای نخستین بار در کشور برداشت مکانیزه این محصول در استان البته در سطحی محدود انجام شد که با موفقیت همراه بود.  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 5877 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر بازدید: 3235 ساعت: 3:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
2 جزئیات پویش مردمی چله خدمت/نظر شهید رئیسی در مورد خیرین ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۶ ارديبهشت
3 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
4 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
5 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
6 کافه موکا در کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۸ بهمن
7 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
8 آغاز نظارت بر بازار شب یلدا/ الزام درج برچسب قیمت در واحدهای صنفی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
9 واریز یارانه یلدایی صحت ندارد ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
10 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
11 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم پایگاه خبری لقمه: مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیق...

  دانش آموزان مواد غذایی حاوی آهن مصرف کنند سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

  با آب اضافی حاصل از پخت‌وپز چه کنیم زمانی که بدانید مواد آب‌پز هر کدام ماده مغذی‌ای در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رابطه مستقیم ابتلا به کرونا و کمبود ویتامین D پایگاه خبری لقمه: محققان دریافتند بین کمبود ویتامین D و احتمال آلودگی به کروناویروس ارتباط وجود دارد.
8 خطایی که موقع مسواک زدن انجام می‌دهیم مسواک را برمی‌داریم، کمی خمیردندان روی آن می‌گذاریم و مسواک زدن را شروع می‌کنیم و بسته به حال و حوصله‌مان، یک یا چند دقیقه‌ای هم مسواک می‌زنیم. اما متاسفانه در مورد این کار هم مانند هر عادت دیگری ممکن است دچار روزمرگی و در نتیجه اشتباهاتی شویم که نتیجه‌اش پوسیدگی دندان‌ها و بیماری‌های لثه است.
لاغری به چه قیمتی؟! با افزایش یافتن مشکل چاقی در بیشتر جوامع و پیروی از رژیم‌های مختلف برای پایین آوردن وزن، برخی از افراد به مصرف قرص‌های رونده هم رو می‌آورند اما واقعیت این است که قرص‌های مذکور، به کاهش وزن کمکی نمی‌کند. محققان معتقدند تا زمانی که این قرص‌ها اثر خود را بگذارد، کالری‌ها مصرف می‌شود و اگر هم وزن پایین بیاید، علت آن از دست دادن آب بدن است.
دلایل اصلی لاغر نشدن چیست؟ اگر مدتی است عادات غذایی و برنامه ورزشی خود را تغییر داده‌اید اما هنوز هیچ تغییری در اندام‌تان حس نکرده‌اید، شاید وقتش باشد به موارد مشکوکی که مانع موفقیت شما می‌شود، نگاهی بیندازید.