چگونه ارزش افزوده تولیدات کشاورزی بیشتر می‌شود؟


یک کارشناس کشاورزی بالا بردن بهره‌وری، کشت محصولات دارای ارزش افزوده و استفاده از کشت برون‌زمینی را راهکارهایی عنوان کرد که می‌تواند در تامین امنیت غذایی و صرفه‌جویی در مصرف آب کمک بسیاری کند.

به گزارش لقمه، رامین عرفانیان سلیم اظهار کرد: یکی از راهکارهایی که می‌تواند امنیت غذایی را بالا ببرد و به صرفه‌جویی در مصرف آب بینجامد این است که بهره‌وری بخش کشاورزی را از طریق تزریق سرمایه، دانش، نهاده‌های مناسب و امکانات بالا ببریم.

وی دومین راهکار را کشت محصولات دارای ارزش افزوده در بازارهای جهانی دانست و افزود: به طور مثال یک کیلوگرم گیاه دارویی 20 دلار قیمت دارد در حالی که ارزش یک کیلوگرم گندم 30 سنت است؛ بنابراین باید شرایط تولید محصولات دارای ارزش افزوده را فراهم کرد شرط این مساله نیز اخذ یک سری استانداردهای بین‌المللی است.

این کارشناس کشاورزی اظهار کرد: راهکار سوم استفاده از دیپلماسی کشاورزی و دیپلماسی عمومی است. ما می‌توانیم با ایجاد کشاورزی برون‌زمینی در کشورهایی مثل کشورهای آسیای میانه، آفریقا یا آمریکای لاتین به تامین مایحتاج داخلی بپردازیم.

عرفانیان سلیم گفت: کشور ما در بحث امنیت غذایی به دلایل متعدد با چالش‌هایی مواجه است. هم‌اکنون تولید گندم اهمیت استراتژیک برای ما دارد زیرا حدود 45 تا 50 درصد انرژی مردم کشور از طریق نان تامین می‌شود.

وی افزود: هر ساله در جهان بیش از 100 میلیون تن گندم تولید می‌شود که حجم بسیار زیادی است؛ به عنوان مثال کشور استرالیا سالانه حدود 25 میلیون تن در سال تولید می‌کرد که حدود 10 درصد کل گندم جهان است و در صورت رکود تولید این محصول در این کشور، گندم دنیا با مشکل مواجه می‌شود.

این کارشناس کشاورزی ادامه داد: از طرف دیگر بالا رفتن قیمت نفت قیمت، ارتباط مستقیمی با افزایش قیمت محصولات کشاورزی مثل گندم و روغن داشته است زیرا تولید نهاده‌های کشاورزی از قبیل کود، سم و ماشین‌آلات ارتباط مستقیم با انرژی دارد.

عرفانیان سلیم تصریح کرد: گران شدن نفت برای کشور ما که کاملا وابسته به فروش نفت است نه تنها مزیت نیست بلکه پرریسک بودن بازارهای جهانی به ما هشدار می‌دهد تا در تامین امنیت غذایی کشورمان به جد کوشا باشیم.

وی با بیان این‌که کشور ما همواره با چالش کم‌آبی مواجه است، گفت: طی مطالعات منطقه‌ای در کشور بحران آب، جدی است و در کلان‌شهرها جدی‌تر؛ به طوری که ما در تامین آبهای کشاورزی و آب شرب به مرز هشدار رسیده‌ایم.

به گفته‌ این کارشناس کشاورزی سازمان ملل اعلام می‌کند اگر به ازای هر متر مکعب آب، یک دلار ثروت تولید نشود آب هدر رفته است این در حالی است که کشور ما در تولید خیلی از محصولات از جمله گندم به هیچ عنوان این تولید ثروت صورت نمی‌گیرد.

عرفانیان سلیم با اشاره به واژه‌ "آب مجازی" در دایره‌المعارف علوم تصریح کرد: آب مجازی میزان آبی است که در مصرف هر محصول استفاده شده است. باید از میزان محدود آب در اختیار، بیشترین بهره‌وری را داشته باشیم. در حال حاضر در ایران بهره‌وری آب بخش کشاورزی به دلیل استفاده از روش‌های سنتی، حدود 25 درصد در بیش از 95 درصد اراضی است در حالی که می‌توانیم با سیستم آبیاری تحت فشار، بهره‌وری را تا 70 درصد بالا ببریم.

این کارشناس کشاورزی با بیان این‌که در این‌ میان با تناقض مواجه هستیم، اظهار کرد: از طرفی قیمت نفت در بازارهای جهانی نامطمئن ما را مجاب به تولید محصولات کشاورزی مطمئن و از طرف دیگر بحران آب و منابع طبیعی در کشور ما را از تولید به روش فعلی بازمی‌دارد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6025 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۱ دي بازدید: 1947 ساعت: 10:04 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
2 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
3 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
4 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
5 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
6 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
7 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
9 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
11 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خواص تغذیه‌ای تخم پرندگان وقتی وارد بازارهای محلی شهرهای شمالی کشورمان می‌شو...

  این میکروب قاتل معده است در صورت عدم درمان، این میکروب 30 درصد عامل سرطان م...

  درباره سوپ های آماده چه می دانید؟ آیا تا به حال سوپ‌های آماده یا نیمه آماده‌ای را که...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راست گویی به هضم غذا کمک می کند راست گویی برای کمک به هضم غذا مفید است. محققان معتقدند دروغ مانند یک لقمه بزرگ و چرب در معده باقی می ماند و عملکرد دستگاه گوارش را دچار اختلال می کند.
درمان بیماری شیزوفرنی با رژیم غذایی غنی از چربی پایگاه خبری لقمه: طبق یک تحقیق جدید، رژیم غذایی غنی از چربی و دارای مقادیر پایین کربوهیدرات که معمولاً مناسب ورزشکاران بدنسازی است، در درمان بیماری شیزوفرنی موثر است.
عوامل گرانی میوه چیست/اجاره بهای نجومی مغازه ها یا افزایش هزینه تولید و حمل و نقل پایگاه خبری لقمه: محصولی که در مراکز عمده فروشی عرضه می شود با حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد سود باید به مصرف کننده نهایی عرضه شود اما متأسفانه می‌بینیم گاهی تا سه الی چهار برابر قیمت عمده فروشی در مغازه‌ها به فروش می‌رسد!
املت در وضعیت قرمز + عکس شاید هر کسی در طول عمرش غذاهای ویژه زیادی را در مکان‌های خاص خورده باشد. غذاهایی که تا سالها و یا تا آخر زندگی طعم آن‌ زیر دندان آدم می‌ماند و با یادآوری خاطره‌اش لحظات شیرینی زنده می‌شود.