اولین جلسه شورای عالی سلامت به ریاست رئیس‌جمهور برگزار شد


نخستین جلسه شورای عالی سلامت و غذا در دولت یازدهم، یکشنبه، 7 اردیبهشت ماه به ریاست حسن روحانی رئیس‌جمهور برگزار و سیاست‌هایی را در جهت تغذیه سالم و جلوگیری از مخاطرات ناشی از سموم زراعی در تغذیه و محیط زیست در سلامت شهروندان تصویب کرد.

به گزارش لقمه، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در این جلسه با تأکید بر اهمیت موضوع پیشگیری بر درمان، اهتمام ویژه دولت برای تأمین سلامت و امنیت غذایی در جامعه را خاطرنشان کرد و گفت: دبیرخانه شورای عالی سلامت و غذا باید ضمن برگزاری جلسات کارشناسی دقیق و هماهنگی با رسانه‌ها به ویژه صداوسیما، نسبت به مدیریت فرهنگ مصرف و آموزش همگانی در مورد سلامت غذایی اقدام کند.

رئیس‌جمهور تغییر در الگوی تغذیه مردم به سمت الگوی مطلوب را امری بلندمدت توصیف کرد و افزود: شورای عالی سلامت و غذا باید با برنامه‌ریزی صحیح، جامعه را نسبت به کاهش مصرف مواد غذایی خطرزا نظیر روغن‌های ترانس و اشباع شده و افزایش مصرف شیر و لبنیات ترغیب کند.

وی ضرورت حضور و مشارکت مردم اعم از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان مواد غذایی برای مبارزه با دلایل و عوارض ناشی از سموم و آفت‌کش‌ها را یادآور شد و اظهار کرد: دستگاه‌های دولتی نظیر وزارت جهاد کشاورزی، مؤسسه ملی استاندارد، سازمان محیط زیست باید بر میزان و کیفیت سم و کود مصرفی که مرتبط با سلامت مردم است، نظارت دقیق و گسترده‌ای داشته باشند.

در این جلسه مقرر شد که دولت از محل منابع قانونی و درآمدی ناشی از اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی، به تولیدکنندگان محصولات لبنی یارانه اختصاص دهد تا قیمت این محصولات کنترل شود.

همچنین شورای عالی سلامت و غذا بر تداوم طرح توزیع شیر در مدارس به منظور تأمین کلسیم مورد نیاز کودکانی که در مرحله رشد قرار دارند، تأکید کرد.

از دیگر مصوبات این شورا، تولید محصولات کشاورزی سازگار با محیط‌زیست و مبارزه با آثار سموم و آفت‌کش‌ها در کشت محصولات کشاورزی بود.

پیش از سخنان رئیس‌جمهور، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به پیشینه شورای عالی سلامت و غذا اشاره کرد و گفت: تأمین سلامت و امنیت غذایی از اولویت‌های دولت تدبیر و امید است و این امر نیازمند همکاری همه اجزای نظام و رسانه‌هاست.

وی ادامه داد: سهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همه کشورها برای تأمین سلامت جامعه و ترویج فرهنگ سالم تغذیه بیست تا بیست و پنج درصد است و با توجه به پیامدهای شیوع بیماری به دلیل عدم توجه به مسأله پیشگیری و تغذیه ناسالم، لازم است شورای عالی سلامت که متشکل از دستگاه‌های مختلف است وارد عمل شده و تصمیمات مقتضی را اتخاذ کند.

همچنین دلاوری مسئول دبیرخانه شورای عالی سلامت و غذا در گزارش خود سیاست‌های دولت یازدهم در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را مثبت خواند و ابراز امیدواری کرد که با توجه به اهداف تعیین شده در برنامه پنجم توسعه کشور، به تدریج از عوارض تغذیه ناسالم، مخاطرات زیست محیطی و آسیب‌های روانی در جامعه کاسته شود.

وی با مقایسه آمارهای موجود در خصوص مصرف روغن‌های خوراکی، شیر و لبنیات در کشور با استانداردهای جهان و گسترش بیماری‌های قلبی و عروقی،‌ سکته‌های مغزی و پوکی استخوان، ضرورت کاهش مصرف روغن‌های ترانس و اشباع شده و افزایش مصرف شیر و مواد لبنی را خاطرنشان کرد و اقدام دولت در توزیع مجدد شیر در مدارس را برای تأمین سلامت جامعه مؤثر ارزیابی کرد.

در این نشست، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارتخانه در افزایش سطح زیر کشت دانه‌های روغنی سالم نظیر «کلزا» و زیتون و نیز تولید لبنیات را تشریح کرد و خواستار تخصیص قسمتی از منابع حاصل از اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها به این موضوع به منظور افزایش سرانه مصرف شیر در کشور شد.

وی همچنین از طرح سامانه‌ای برای پایش و تجویز سموم و آفت‌کش‌ها در مزارع و باغات کشور در وزارت جهاد کشاورزی به منظور رعایت همه اصول مرتبط به محیط زیست خبر داد.

معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست نیز در این جلسه به آلودگی آب و خاک کشور به خاطر استفاده نادرست از سموم و پیامدهای آن در تولید محصولات زراعی و لبنی را تبیین کرد.



بازگشت به صفحه نخست




کد: 6651 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۸ ارديبهشت بازدید: 1710 ساعت: 10:12 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
2 فرسایش خاک در ایران ۷ برابر متوسط جهانی است ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر
3 حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
4 باز شدن پای محصولات کشاورزی و لبنی ایران به بازار میلیاردی چین ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ بهمن
5 سند عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای تایید شد ۱۴۰۰ جمعه ۲۶ شهريور
6 نامه انجمن صنایع لبنی به رئیس‌جمهور برای ابلاغ قیمت جدید لبنیات ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۸ تير
7 برگزاری جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با ریاست روحانی ۱۳۹۹ يکشنبه ۵ مرداد
8 افتتاح سومین نمایشگاه توانمندی روستائیان و عشایر با حضور جهانگیری ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۳ اسفند
9 افزایش تولید محصولات ارگانیک در دستورکار دولت قرار گرفت/ واردات محصولات تراریخته باید ممنوع شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
10 آب بحران جدی برای آینده کشور است ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
11 محمد محب‌ خدایی معاون گردشگری سازمان میراث ‌فرهنگی شد ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در مسافرت از خوردن غذاهای کنسروی اجتناب کنید وقتی با وفور سبزیجات و میوه های تازه روبرو هستیم چ...

  عبور آرام زنان از دوره ماهانه با تغذیه! تقریبا تمام زنان و دختران جوان در روزهای قبل از دو...

  درمان ریزش مو با مصرف تخم کدو هنگامی که زنان یا مردان شروع به از دست دادن موهای ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای آلوده‌ای که سر از سفره‌های مردم درآورده‌اند «وجود روغن پالم در شیر به اثبات رسیده و گزارش آن نیز به رئیس جمهور داده شده است.» این سخن وزیر بهداشت در حاشیه همایش تغذیه با شیر مردم هرچند که نگران کننده بود، اما گویی حکایت از اتفاق تازه ای نداشت.
افزایش خطر کرونا هندی/ جزییاتی از تردد شبانه شب‌های قدر پایگاه خبری لقمه: علیرضا رئیسی ضمن تشریح وضعیت بیماری کرونا در کشور، درباره وضعیت جدید شهرها، ویروس کووید هندی و برنامه واکسیناسیون توضیحاتی ارائه کرد.
زخم زبان سرطان می آورد! ماهیچه کوچک و سرخ رنگی که توانایی های بسیاری دارد و مانند یک دست، کارهایی را انجام می دهد که هیچ عضو دیگری در بدن انسان قادر به انجام آن نیست. این ماهیچه زبان نام دارد.
مصرف شیر هیچ جایگزینی ندارد از اصلی ترین عوارض مصرف نکردن یا حتی کم مصرف کردن شیر و دیگر فرآورده های لبنی در سنین پایین، ابتلا به کوتاه قدی و پوسیدگی دندان ها و در بزرگسالی پوکی استخوان است.