12 عادت غذایی نشاط آور


در این مطلب، تعدادی از این خوراكی‌ها و برخی از عادت‌های غذایی موثر در افزایش نشاط و انرژی را به شما معرفی می‌كنیم.

به گزارش لقمه،خوراكی‌هایی كه می‌خوریم، به اینكه در طول روز انرژی داشته باشیم، كمك می‌كنند. در میان انواع خوراكی‌ها، موادغذایی تنظیم‌كننده قندخون (مثل برنج قهوه‌ای، نان كامل و...) نقش بیشتری در بانشاط‌تر كردن ما دارند و باعث بهبود خلق و خو می‌شوند. در این مطلب، تعدادی از این خوراكی‌ها و برخی از عادت‌های غذایی موثر در افزایش نشاط و انرژی را به شما معرفی می‌كنیم.

1. آجیل خام

مغزهای خامی مانند پسته، بادام و بادام هندی، پروتئین و منیزیم قابل‌ملاحظه‌ای دارند. منیزیم نقش كلیدی در متابولیسم قند و تامین انرژی بدن بازی می‌كند بنابراین خوردن منابع غذایی حاوی آن مانند غلات كامل و برخی ماهی‌ها (مانند مغزهای یاد شده) باعث انرژی داشتن شما در طول روز می‌شود.

 

2. گوشت بدون چربی

گوشت بدون چربی گوساله، بوقلمون و پوست‌گرفته مرغ، از منابع پروتئین به شمار می‌روند و سرشار از اسیدآمینه‌ای به نام تیروزین هستند. این اسید‌آمینه تقویت‌كننده سطح دو تركیب شیمیایی به نام‌های دوپامین و نوراپی‌نفرین است كه در افزایش تمركز نقش دارند. این گوشت‌ها ویتامین B12 نیز دارند و دریافتشان از بروز بی‌خوابی و افسردگی پیشگیری می‌كند بنابراین برای داشتن خلق‌و‌خوی بهتر، آنها را در وعده‌های اصلی‌تان بگنجانید.

3. ماهی چرب

ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون، سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند كه از بدن در مقابل افسردگی و بیماری‌های قلبی محافظت می‌كند. به غیر از ماهی‌ها، مغزها و انواع سبزی‌های برگ سبز تیره نیز چنین اثری دارند. به همین دلیل، توصیه می‌شود در هفته ماهی را نیز از قلم نیندازید.

 

4. سبزی‌های برگ سبز

فولاتی كه از طریق مصرف سبزی‌های برگ سبز مثل اسفناج و كاهو دریافت می‌شود، احتمال ابتلا به افسردگی را كم می‌كند. به همین دلیل مصرف سالاد تهیه‌شده از آنها در طول روز توصیه می‌شود.

5. آب

دریافت آب كافی نیز از بروز خستگی پیشگیری می‌كند. مطالعات نشان داده‌اند كم‌آبی (حتی در حد متوسط) می‌تواند به كاهش متابولیسم بدن منجر و موجب شود تا انرژی كمی در طول روز داشته باشید. راه‌حل این مشكل بسیار ساده است؛ نوشیدن كافی آب و دیگر نوشیدنی‌های غیرشیرین در طول روز.

 

6. فیبر فراوان

دریافت فیبر به داشتن انرژی و نشاط در طول روز كمك می‌كند اما بسیاری از افراد فیبر كافی دریافت نمی‌کنند. می‌توانید با مصرف بیشتر لوبیا، انواع میوه و سبزی تازه و دانه‌های كامل مقدار فیبر دریافتی‌تان را تنظیم كنید و به حد قابل قبولی برسانید.

7. میوه‌ها و سبزی‌های تازه

راه دیگر حفظ آب بدن و انرژی داشتن، خوردن میوه‌ها و سبزی‌های تازه است كه به‌طور طبیعی آب دارند، مثلا یك سیب یا چند ساقه كرفس. دیگر مواد غذایی تامین‌كننده آب مورد نیاز شامل جوی دوسر و پاستایی هستند كه در غذاهای آبداری مانند سوپ پخته می‌شوند و حین حرارت دیدن، آب به خود جذب می‌كنند.

8. قهوه

كافئین موجود در قهوه، متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد و به تقویت قوای فكری و انرژی بدن كمك می‌كند. البته خوردن یك فنجان كوچك قهوه خاصیت تقویت‌كنندگی بیشتری در مقایسه با فنجانی بزرگ‌تر از این نوشیدنی دارد. البته در صورتی كه قهوه باعث بی‌خوابی‌تان می‌شود، نباید آن را زیاد میل كنید زیرا در این صورت بی‌خوابی، باعث بی‌انرژی بودنتان در طول روز خواهد شد.

9. چای

شما از چای هم می‌توانید كافئین دریافت كنید. مطالعه‌ها نشان داده‌اند این نوشیدنی نیز سطح هوشیاری و كارایی فرد را بالا می‌برد، به تقویت حافظه كمك می‌كند و یك انتخاب مناسب در زمان‌هایی است كه افراد استرس دارند و لحظات سختی را سپری می‌كنند.

 

10. شكلات تلخ

تكه‌ای كوچك از شكلات تلخ نیز به باانرژی بودن كمك می‌كند زیرا كافئین موجود در شكلات با داشتن تركیبی تحریك‌كننده به نام تئوبرومین، باعث پرانرژی شدن مصرف‌كننده در طول روز می‌شود.

11. صبحانه فیبردار

صبحانه یك فرصت طلایی برای افرادی است كه می‌خواهند، در طول روز انرژی داشته باشند. بررسی‌ها نشان داده‌اند افرادی كه صبحانه می‌خورند، خلق و خوی بهتری در مقایسه با افرادی دارند كه صبحانه نمی‌خورند. البته بهترین صبحانه‌ها، منشأ گیاهی دارند و دارای فیبر فراوان هستند یعنی از غلات كامل و مقداری پروتئین تشكیل شده‌اند.

12. تعدد وعده‌های مختصر

خوردن وعده‌های متعدد به باانرژی بودن در طول روز كمك می‌كند و باعث ثابت نگه‌داشتن سطح قندخون می‌شود. البته خوردن وعده‌های كوچك (هر 3 تا 4 ساعت یكبار) بیشتر از وعده‌های بزرگ چنین اثری دارد. كره بادام زمینی مالیده شده روی برشی از نان تهیه‌شده از آرد كامل، نصف یك ساندویچ بوقلمون با سالاد یا مقداری غلات صبحانه‌ای با شیر نمونه‌هایی از این وعده‌های كوچك اما باارزش تغذیه‌ای فراوان هستند.

بازگشت به صفحه نخست




کد: 6973 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۷ خرداد بازدید: 4331 ساعت: 6:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان
2 ارتباط استرس با مشکلات گوارشی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
3 علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر
4 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
5 عدم همکاری بیمه های تکمیلی در نسخه نویسی الکترونیک ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
6 شکلات قالبی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
7 طرز تهیه چیز کیک انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
8 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
9 حماسه مهار کرونا در ایران قوی ۱۴۰۱ جمعه ۴ شهريور
10 توجه به اشتغال خانواده‌محور و ایجاد صندوق ضمانت تسهیلات زنان سرپرست خانوار ۱۴۰۱ جمعه ۴ شهريور
11 انتقاد جامعه داروسازان جوان کشور از اداره داروخانه ها توسط افراد غیر متخصص ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۲ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در مصرف کشک به این نکات توجه کنید كشك یكی از محصولات لبنی با ارزش است كه به 2شكل صنع...

  در 3 ماهه اول بارداری گلپر نخورید! گلپر یکی از معروف‌ترین گیاهان در طب سنتی برای درما...

  هر روز شلغم بخورید شاید از مادربزرگ یا بزرگان فامیل شنیده باشید كه با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ترین های اقتصادی سال ۱۴۰۰/ افت و خیز قیمت کالاهای اساسی پایگاه خبری لقمه: نوسانات بازار کالاهای اساسی،افزایش قیمت جهانی مواد غذایی،چالش های ایجاد شده در صادرات محصولات کشاورزی و تبعات حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای بخش،از جمله مهم ترین اخبار حوزه کشاورزی در سالجاری بود.
7 توصیه‌ی غذایی برای گیاه‌خواران گیاه‌خواری الزاماً به این معنی نیست که فرد گیاه‌خوار رنگ و روی مایل به سبز داشته باشد و یا از کم خونی رنج ببرد. اما واقعیت این است زمانی که به طور کامل ارتباطتان را با گوشت قطع می‌کنید امکان دارد مشکلاتی برایتان رخ بدهد.
12رازی که فست فودی‌ها به شما نمی گویند فست‌فودها، خیلی سریع‌تر از آن‌چیزی که تصور می‌کردیم، به زندگی ما وارد شده‌اند و چه بخواهیم و چه نخواهیم، در زندگی روزمره‌مان نقش مهمی دارد. رازهای فست‌فودها را بخوانید تا با این پدیده مدرن امروزی، رفتاری متفاوت داشته باشید...
سه راهکار برای ‌تحول در بخش کشاورزی و رشد امنیت غذایی پایگاه خبری لقمه: برای تامین بهتر غذای مردم و رشد امنیت غذایی در کشور، باید پوست‌اندازی جدیدی در سیاست‌گذاری کشاورزی ایجاد شود و سه تحول اساسی رخ دهد.