با داوری صاحب امتیاز سایت لقمه؛
مسابقه سفره عید فطر در جزیره قشم برگزار شد


اولین دوره مسابقه سفره عید فطر، روز جمعه 10 مردادماه در پنجمین نمایشگاه قرآنی قشم با حضور چشمگیر مردم این شهر برگزار شد.

عکس: حامد ابراهیمی

به گزارش لقمه، اولین دوره مسابقه سفره عید فطر همزمان با ایام عید سعید فطر و با هدف نمایش فرهنگ و آداب و رسوم مردم جزیره قشم و گسترش آن در سراسر کشور، شامگاه جمعه 10 مردادماه در پنجمین نمایشگاه قرآنی قشم برپا شد.


این مسابقه با حضور 15 نفر از بانوان هنرمند شهر قشم با چیدن 15 سفره آغاز شد که این سفره ها توسط سه تن از داوران؛ «محمدصالح حجت الاسلامی» مدیر سایت «لقمه» سایت تخصصی اطلاع رسانی خورد و خوراک، «فاطمه دژگانی» محقق حوزه آداب و سنن و «سهیلا اسعدی زاده» مدرس دانشگاه خوارزمی، از لحاظ هنری و محتوایی و در دو محور «تزئین سفره عید فطر» و «کیفیت خوراکی‌های سفره» مورد بررسی قرار گرفت. همچنین این سفره ها توسط 20 نفر از مردم حاضر در نمایشگاه امتیاز داده شد.


این مسابقات همچنین 5 برگزیده خواهد داشت که جوایز آنها هم از 500 تا 100 هزار تومان خواهد بود که در روز پایانی جشنواره و نمایشگاه قرآنی قشم معرفی می شوند.


مراسم عید فطر میان مردم مسلمان قشم، به مثابه مراسم عید نوروز است و مردم قشم توجه ویژه ای به پهن کردن سفره عید فطر دارند و به آداب و رسوم این مراسم بسیار قائلند. این مراسم که طی قرن ها در این جزیره برگزار می‌شود، در روز عید فطر و سه روز پس از آن نیز برپاست و مردان صبح ها و زنان عصرها به خانه یکدیگر برای دید و بازدید عید می روند.
 



بازگشت به صفحه نخست




کد: 7092 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۸ مرداد بازدید: 5548 ساعت: 12:02 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
2 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
3 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
4 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 تفاوت‌های روانی و اجتماعی در سفره انداختن ایرانی‌ها و غذا خوردن روی میز ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۵ مهر
6 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
7 تجلیل از ۱۵۰ پیرغلام حسینی/اعطای «نشان حبیب» به آشپزها و آبدارچی‌های پیشکسوت هیئات حسینی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ خرداد
8 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
9 دلایل پلمب شدن چهار سفره خانه در پرند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
10 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
11 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای کاهش استرس‌های روزمره چای بنوشید یك متخصص طب پیشگیری با بیان اینکه ترکیبات موجود در...

  متخصصین تغذیه هالیوودی ها چه می گویند؟ اگر عاشق نوشابه یا هر ماده‌غذایی ناسالم و پرکالری ...

  خوراکی‌هایی که مانع ابتلا به سرطان می‌شوند یک متخصص تغذیه در امور سرطان با اشاره به انواع آنت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

من سریع آشپزی می کنم برنامه «به خانه بر می‌گردیم» كه در حال حاضر هم از شبكه پنجم سیما در حال پخش است و طرفداران زیادی را هم به خود جذب كرده است، زمانی اجرای آن را فردی بر عهده داشت كه خود و مادر بزرگوارش از مجریان حرفه‌ای و توانا بودند. او كسی نیست جز سركار خانم «الهام صفوی‌زاده»، مجری خوش‌ذوقی كه اجرای زیبای او را در برنامه‌ها و شبكه‌های مختلف به یاد داریم. وی خاطرات خوبی را در برنامه آشپزی به یاد دارد.
چالش جمع آوری پسماند رستوران‌ها در شهرهای بزرگ پایگاه خبری لقمه: جمع آوری پسماند رستوران‌ها در شهرهای بزرگ مانند تهران می‌تواند مسئله‌ای پیچیده و چالش‌برانگیز برای محیط زیست شهری باشد و نیازمند تعامل شهرداری‌ها و رستوران‌داران است.
دیابتی ها داروی گیاهی مصرف کنند یا نه؟ رئیس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه«استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل دیابت را توصیه نمی کنیم چرا که هنوز یک مطالعه علمی در این زمینه انجام نگرفته است.» گفت:«داروهای گیاهی باید به صورت طولانی مدت و به مقدار زیاد مصرف شود تا اثرات خود را داشته باشد و به دلیل اینکه نمی دانیم این داروها چه عوارضی را برای بیماران به دنبال خواهند داشت مصرف آن را توصیه نمی کنیم.»
طبخ غذا با فویل در سفر چنانچه برای چند روزی قرار است در سفر باشید، یکی از هوشمندانه ترین راه های آشپزی، استفاده از فویل آلومینیومی است.