همه چیز درباره برنج قهوه‌ای


برنج قهوه‌ای منبع خوبی از منگنز، منیزیوم، سلسیوم و ویتامین‌های گروه B از جمله است.

به گزارش لقمه، یک فنجان برنج قهوه‌ای ٪80 از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می‌کند. منگنز جزئی با اهمیت از بسیاری آنزیم‌های بدن بوده که به تولید انرژی از چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند.


بسیاری از آنزیم‌ها نیز برای فعال شدن نیاز به منگنز دارند. منگنز با تشکیل بافت پیوندی و اسکلتی، رشد و تولید مثل را موجب می‌شود. وجود این عنصر برای عملکرد صحیح مغز ضروری است و جزء مهمی از آنتی اکسیدان‌هایی می‌باشد که جلوی تخریب سلولی را می‌گیرد.


یک فنجان برنج قهوه‌ای ٪21 نیاز روزانه بدن به منیزیوم را برطرف می‌کند. منیزیوم فعال کننده بیش از 300 آنزیم دخیل در متابولیسم اجزای غذایی است. آزادسازی انرژی از سلول بواسطه وجود یون منیزیوم صورت می‌پذیرد. همچنین در انتقال و فعالیت عصبی – عضلانی شرکت دارد. افراد مبتلا به آسم به شدت دچار کمبود منیزیوم و ویتامین‌های گروه B به خصوص و اسیدفولیک هستند. منیزیوم به راحتی و آرامش برونش‌ها و عضلات صاف مری کمک می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود افراد مبتلا به این بیماری از برنج قهوه‌ای در رژیم غذایی خود بیشتر بهره ببرند.


یک فنجان برنج قهوه‌ای در حدود ٪3 از نیاز روزانه بدن به سلسیوم را بطرف می‌کند. سلسیوم بخش جدایی ناپذیر از آنزیم‌هایی است که در واکنش‌های سوخت و ساز بدن دخالت دارند که از جمله مهمترین این آنزیم‌ها در متابولیسم هورمون‌های تیروئیدی نقش بسیار مهمی در تعیین میزان سوخت و ساز پایه بدن به عهده دارد. سلیوم یک آنتی اکسیدان قوی نیز به شمار می‌رود و مانع اکسید شدن غشای گلبول‌های قرمز و هموگلوبین خون شده و با عناصر سمی مانند جیوه، سرب، نقره ترکیب و از مسمومیت حاصل از این عناصر جلوگیری می‌کند. آثار آنتی اکسیدانی آن در پیشگیری از بسیاری بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ها به خصوص سرطان‌های دستگاه گوارش و پروستات به اثبات رسیده است.
 

یک فنجان برنج قهوه‌ای دارای درصد قابل ملاحظه‌ای از ویتامین‌های گروه B نیز هست، که در واکنش‌های مربوط به تولید انرژی در بدن شرکت می‌کنند. بر روی عملکرد سیستم ایمنی، اعصاب و ماهیچه‌ها تاثیر بسزایی داشته و در ساخت پروتئین‌ها و متابولیسم چربی‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند. برای تشکیل و تکامل گلبول‌های سفید و قرمز خونی در مغز استخوان نیز ضروری هستند.


از آن جا که برنج قهوه‌ای میزان سبوس بالاتری دارد مدت زمان پخت و دم کشیدن آن نسبت به برنج سفید طولانی‌تر بوده و مقدار آب بیشتری نیز نیاز دارد. این زمان برای برنج‌ قهوه‌ای 55-45 دقیقه و 3-5/2 لیوان آب برای هر فنجان است. برای بهبود طعم آن نیز می‌توانید از کره و نمک به میزان لازم استفاده کنید.


با توجه به فواید بسیار زیاد برنج قهوه‌ای نسبت به برنج سفید، توصیه متخصصان تغذیه بر مصرف بیشتر این نوع برنج در رژیم غذایی افراد است. زیرا که استفاده از غلات کامل در هرم‌های غذایی جدید رو به فزونی گذاشته است.
 



بازگشت به صفحه نخست




کد: 7150 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۷ مرداد بازدید: 2716 ساعت: 12:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
4 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
5 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
8 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
9 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
10 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
11 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  از ۱۴ غذای معجزه گر غافل نشوید همه انسان ها می خواهند با رعایت رژیم غذایی خوب و ص...

  ضرورت گنجاندن فیبر در رژیم غذایی/میوه و سبزیجات بخورید در حالیکه فیبر برای هضم مناسب، کنترل وزن و سلامت ع...

  مشخصات وعوارض رژیم‌های غذایی غلط رژیم‌های نادرست و غیر علمی در ابتدا بسیار جالب به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تلاش دختران ایرانی برای «باربی شدن» «ممنون، میل ندارم. برنج کم می‌خورم. میلی به گوشت قرمز ندارم. شب‌ها شام نمی‌خورم. به جای پروتئین، سالاد می‌خورم و...» شنیدن این جملات از زبان دختران و زنان ایرانی در سال‌های اخیر به رواج بی‌اشتهایی‌های عصبی و دامن زدن به توهم چاقی میان آن‌ها کمک کرده است. موضوعی که بیش از هر چیز، شاید ریشه در باورها و خرده فرهنگ‌های غلط جامعه داشته باشد و جامعه زنان ایرانی را درگیر مشکلاتی اساسی در زندگی کند.
درمان گرمازدگی از منظر طب سنتی درمان گرما زدگی در مراحل اولیه کار دشواری نیست.
سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ یک پژوهشگر حوزه تغذیه می‌گوید: نان مصرفی مردم باید سالم باشد؛ یعنی حاوی آرد کامل باشد. وگرنه منجر به بروز بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف مثل چاقی، دیابت، فشارخون بالا، کم‌خونی و حتی برخی سرطان‌ها مثل سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود. و در ایران خیلی از نانوایی‌های سنتی نان کامل نمی‌پزند.
چاقی و لذت جنسی سایر بررسی‌ها لذت جنسی در زنان را نیز با کاهش وزن مرتبط دانسته است.