«آب» بلای جان خالق «چالش سطل آب یخ» شد


خبر غرق شدن مبتکر «چالش سطل آب یخ» شوک بزرگی برای هواداران و مجریان سطل آب یخ بود. این در حالی است که این چالش به تازگی وارد بعضی کشورها از جمله ایران شده و همچنان در حال گسترش است.

به گزارش لقمه،

چالش سطل آب یخ یا همان (ice bucket challenge) حالا تبدیل به یک چالش جهانی شده است. ویدئوی پخش شده از افراد مشهور در جهان در حال خالی کردن سطل آب یخ روی سرشان در مکان های مختلف به این موضوع بیشتر دامن زد. مردم عادی نیز همین رویه را ادامه دادند و در خیابان ها و مکان های عمومی سطل آب یخ روی سرشان ریختند. ابتدا قرار بود این موضوع بهانه ای برای کمک به بیماران مبتلا به ASL باشد اما در حال حاضر تبدیل به تفریح مردم عادی و یک سوژه طنز برای رسانه ها شده است.

«کوری گریفین» خالق 27 ساله این چالش، زمانی این کار به ذهنش رسید که «فریتس» دوستش که در تیم بسکتبال دانشگاه بود به این بیماری دچار شد. بعد از آن فرد تصمیم گرفت هم راهکاری برای آگاه سازی و بالابردن سطح اطلاعات مردم از این بیماری پیدا کند و هم از طریق آن بتواند به افراد مبتلا به این بیماری کمک کند تا اینکه این فکر منجر به تشکیل دادن این کمپین جهانی شد.

کوری گریفین مبتکر کمپین چالش سطل آب یخ که دیگر در کنار دوستش فریتس نیست

در این کمپین هر فرد می تواند سه نفر دیگر را کاندیدا کند. و آنها 24 ساعت مهلت دارند که یا یک سطل آب یخ بر سر خود بریزند و فیلم آن را در شبکه های اجتماعی منتشر کنند یا اینکه 100 دلار به حساب انجمن خیریه حمایت از بیماران ای ال اس بپردازند. البته بسیاری از افراد هم فیلم ریخته شدن آب یخ بر سر خود را منتشر کردند و هم پول کمک کردند. افراد مختلفی عکس و فیلم ریخته شدن آب یخ روی سرشان را در شبکه های اجتماعی منتشر کردند. صفحات هواداری زیادی نیز برای این کمپین تشکیل شد که هزاران نفر در آنها عضو شدند. در حال حاضر فضای مجازی پر است از ویدئوهایی که چهره های مشهور و حتی مردم عادی سطل آب یخ روی سرشان ریختند و از یکدیگر برای پیوستن به این کمپین دعوت کرده اند. فیلم هایی که دست به دست می چرخند و هر روز بر تعدادشان اضافه می شود و یک زنجیره به سر و ته را ساخته اند.

خوزه مورینیو نیز با ریختن یک سطل آب یخ روی سرش عضو این کمپین شد.

مارک زوکربرگ، بیل گیتس، خوزه مورینیو، جورج بوش، دیوید بکهام، خاویر زانتی و بسیاری از چهره های مشهور دیگر نیز در این کمپین شرکت کردند. اما در میان دعوت شده لیونل مسی به پرداخت مبلغی برای کمک به این بیماران اکتفا کرد و نخواست هیچ ویدئویی از خودش منتشر کند.

علی کریمی اولین چهره ایرانی بود که وارد این کمپین شد و در فیلمی که از خودش منتشر کرد از «رضا عطاران»، «مازیار فلاحی» و «علی دایی» دعوت کرد تا آنها نیز در این کمپین شرکت کنند. رضا عطاران نیز به درخواست علی کریمی جواب مثبت داد و بعد از دعوت « عادل فردوسی پور»، « شهاب حسینی»، « ترانه علیدوستی» و « کلاه قرمزی» به این کمپین، یک سطل آب یخ روی سرش ریخت.

محسن یگانه نیز این زنجیره را ادامه داد و بعد از ریختن آب یخ روی سرش از «پانته آ بهرام»، « یاسر بختیاری» و «سعید معروف» دعوت کرد.

رضا صادقی نیز از « شهاب رمضان»، « علی انصاریان» و « بنیامین بهادری» دعوت کرد و وارد بازی شد. زانیار خسروی نیز از برادرش « سیروان»،« محمدرضا گلزار» و « عادل فردوسی پور» دعوت کرد تا آنها را نیز به این چالش دچار کند.

زانیار خسروی چند دقیقه قبل از ریخته شدن آب یخ روی سرش!

 

رامبد جوان نیز این کار را ادامه داد و از « پیمان معادی»، « همایون شجریان» و «هادی ساعی» خواست که یک سطل آب یخ روی سرشان بریزند. پیمان معادی هم از « اصغر فرهادی»، « مهناز افشار» و « علیرضا عصار» دعوت کرد تا این زنجیره های بی سرو ته ادامه پیدا کند.

اما همه این فیلم ها در حالی منتشر می شود که «کوری گریفین» مبتکر « چالش سطل آب» روز جمعه 31 مرداد درگذشت. گریفین در حال شنا کردن در آبهای منطقه «سترایت وارت» جزیره «نانتوکیت» در ایالت ماساچوست آمریکا بود که غرق شد. اما خبر در گذشت او تا این لحظه به اندازه  ابداع خبرسازش جهانی نشده است. جالب این‌جاست که گریفین توانسته‌بود تا لحظه مرگش 100 هزار دلار کمک برای این کمپین جمع‌آوری کند.

این کمپین مخالفانی نیز دارد و بعضی معتقدند ممکن است این موج رسانه ای جنایات اتفاق افتاده در غزه را زیر سایه خودش قرار دهد. به گفته منتقدان  زمانی که افراد شرکت کننده در این کمپین سطل آب یخ روی سرشان می ریزند در سوی دیگر جهان، سقف خانه کودکان غزه ای روی سرشان فرود می آید.

حالا باید دید با درگذشت کوری گریفین مبتکر این چالش، این موج رسانه ای تا کی ادامه پیدا خواهد کرد؟



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 7206 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲ شهريور بازدید: 3617 ساعت: 12:56 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
2 چالش جمع آوری پسماند رستوران‌ها در شهرهای بزرگ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ آذر
3 برنامه‌ریزی درست و تسهیلات مناسب چالش مکانیزاسیون بخش کشاورزی ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
4 فرصت‌ها و چالش‌های تعامل شهرداری‌ها با رستوران‌داران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
5 علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر
6 شب آفتابی برنامه ای برای واکاوی چالش های کسب و کار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
7 چالش ایران و افغانستان بر سر سهم آب از رود هیرمند/حقابه ایران از هیرمند چقدر است؟ ۱۴۰۲ جمعه ۲۹ ارديبهشت
8 جهاد تولید، فرصت‌ها و چالش‌ها بررسی می‌شود ۱۴۰۱ شنبه ۲۷ اسفند
9 چالش های صادرات محصولات کشاورزی/ واگذاری سیاستگذاری‌ به وزارت جهاد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۵ خرداد
10 آیا زنجیره تامین موادغذایی تهدید می شود؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ ارديبهشت
11 ترین های اقتصادی سال ۱۴۰۰/ افت و خیز قیمت کالاهای اساسی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۹ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مسکن ،میگرن را تشدید می کند یک متخصص مغزواعصاب گفت:زنان 15 درصد بیشتر از مردان...

  خوراکی هایی که زنان را سرد می کند مزاج زنان سردتر از مردان است و برای حفظ سلامتی خو...

  کمبود کدام ویتامین به کاهش و توقف رشد بدن می انجامد؟ دکتر تیرنگ نیستانی گفت: کمبود روی برای نخستین بار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با اصول نگهداری مواد غذایی پایگاه خبری لقمه: آشنایی با اصول نگهداری مواد غذایی به از دست رفتن ویژگی های ارگانولپتیکی، ارزش تغذیه ای، ایمنی و بازار پسندی یا مطلوبیت مواد غذایی، فساد مواد غذایی گفته می شود که به سه دسته فساد شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی طبقه بندی می گردد.
نان تازه، تخم مرغ آب پز و لكه آدامس شب موقع خواب یاد یخچال می افتید. چرا؟ چون رژیم هستید و شام هم نخورده اید اما قصد دارید صبح كه از خواب بیدار شدید قبل از خروج از خانه صبحانه مفصلی بخورید.اما...
هرگز از تیروئیدتان غافل نشوید چند روز پیش وزارت بهداشت در آستانه روز جهانی گواتر (چهارم خرداد) نسبت به بازگشت‌ این بیماری به کشور هشدار داد و توجه رسانه‌ها و مردم را به بالا رفتن خطر بروز اختلالات تیروئیدی در افراد جامعه جلب کرد.
در مورد شیر مادر چه می دانید؟ برای مامان‌اولی‌ها یا والدین جوان و افرادی که می‌خواهند بچه‌دار شوند طبیعی است که سوالاتی در خصوص شیردهی و شیر مادر وجود داشته باشد.