دبیر انجمن صنایع لبنی خبر داد:
میزان صادرات فرآورده‌های لبنی 600 میلیون دلار است


دبیر انجمن صنایع لبنی، کاهش مصرف سرانه لبنیات در ایران را رد کرد و گفت: میزان صادرات فرآورده‌های لبنی حدود 600 میلیون دلار است.

به گزارش لقمه، رضا باکری در نشست خبری درباره دلایل کاهش مصرف سرانه لبنیات در کشور اظهار داشت: مسایل مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در این زمینه دخیل هستند و یکی از این عوامل بحث کاهش قدرت خرید خانوارهای جامعه است.

وی با بیان اینکه آغاز اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها در سال 89 با کاهش ارزش پول ملی همراه شد، افزود: به طبع طی 3 الی 4 سال قدرت خرید مردم کاهش یافت و این امر بر روی بسیاری از مصارف آنان از جمله لبنیات در سبد غذایی خانوار تاثیر گذاشت.

باکری با اشاره به اینکه حدودا از سال 90 تاکنون رشد چندانی در مصرف سرانه لبنیات اتفاق نیفتاده است، گفت: ما در همان مصرف سرانه قبلی (حدود 85 کیلوگرم) متوقف هستیم اما کاهش مصرف سرانه نیز رخ نداده است.

وی اضافه کرد: در ارزیابی تولید شیرخام کشور هیچ گزارشی مبنی بر کاهش تولید شیرخام توسط هیچ یک از مراجع و مسئولان تهیه کننده و گزارش کننده آمار ارایه نشده؛ این شیر تبدیل و مصرف شده است.

دبیر انجمن صنایع لبنی کشور در مورد این موضوع که به اعتقاد برخی کارشناسان مصرف سرانه در کشور این امر به دلیل صادرات محصولات لبنی است، تصریح کرد: میانگین صادرات ما بین 5 تا 8 درصد در نوسان است؛ گرچه این میزان طی 5 سال گذشته با رشد تدریجی همراه بوده اما سهم تاثیرگذاری ندارد.

باکری با بیان اینکه عمده صادرات محصولات لبنی ما به کشور عراق و میزان بسیار کمی از آن به افغانستان انجام می‌شود، گفت: میزان صادرات فراورده‌های لبنی حدود 600 میلیون دلار است اما این به آن معنا نیست که صادرات آنچنان انگیزه قوی‌ای بوده که سبب کمبود کالا در بازار داخلی شود.

وی ادامه داد: عوامل دیگری چون افزایش جمعیت، تغییر الگوهای مصرف، اطلاعات و دانش تغذیه که روز به روز در جامعه افزایش پیدا می‌کند و دگرگونی‌هایی در آن رخ می‌دهد در زمینه ثبات مصرف سرانه لبنیات موثر بوده‌اند.

باکری با بیان اینکه بخش لبنیات کشور نتوانسته در این دوره تغییر و تحول فکری؛ اطلاع‌رسانی کافی در رابطه با ضرورت مصرف فراورده‌های لبنی انجام دهد، گفت: تا زمانی که نتوانیم به شکل مستمرارجحیت محصولات غذایی مختلف را در مقایسه با هم توضیح دهیم و به اثبات برسانیم، تمایل جوانان به مصرف کالاهای غذایی دیگر سوق پیدا می‌کند.

وی در مورد میزان استاندارد مصرف سرانه لبنیات اظهار داشت: آنچه به عنوان عبور از خط فقر و قرار گرفتن در مسیر توسعه یافتگی تلقی می‌شود میزان 165 تا 170 کیلوگرم است اما در برخی کشورها از جمله آمریکا و کشورهای اروپایی این میزان بین 350 تا 400 کیلوگرم است.

باکری اضافه کرد: در برنامه ششم توسعه میزان مصرف سرانه لبنیات باید تا 170 کیلوگرم افزایش یابد، ضمن اینکه در سند چشم انداز 1404 میزان 225 کیلوگرم هدف قرار گرفته است.

دبیرانجمن صنایع لبنی با بیان اینکه وقتی قیمت مصرف کننده بر روی کالا درج می‌شود مسئولیت تمامی پروسه تا سر سفره به گردن کارخانجات می‌افتد، افزود: این در حالیست که پس از کارخانه اقشار اجتماعی دیگری از جمله قشر حمل و نقل، شبکه عمده و خرده فروشی و سیستم سوپرمارکتی کشور نیز در این میان حضور دارند.

باکری با اشاره به اینکه مسئولیت بین 35 تا 40 درصد قیمت درج شده بر روی کالا بر عهده کارخانجات نیست، اضافه کرد: در این میان 10 درصد هزینه حمل سراسری مصوب سازمان حمایت ، 15 درصد هزینه توزیع خرده‌فروشی،5 درصد هزینه عمده فروشی و 11 درصد سهم وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی کشور است اما در حال حاضر مصرف کننده به خطا این دید را دارد که گرانی محصولات برعهده کارخانجات است.

دبیر انجمن صنایع لبنی کشور درباره خرید تضمینی شیر از دامداران نیز گفت: وزارت جهاد کشاورزی با اجرای طرح خرید تضمینی علاوه بر حمایت از دامداران به نوعی از صنایع لبنی نیزهم حمایت می‌کند چراکه در گذشته بخشی از شیر خام تولیدی توسط کارخانجات صنایع لبنی به شیرخشک تبدیل و دپو می‌شد و این کارفشار مالی بر آنها را افزایش می‌داد که هم‌اکنون این کار توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام می‌شود.

باکری اضافه کرد: ما نمی‌توانیم شیرخام را به قیمت 1440 تومان از دامداران خریداری کنیم، چراکه توان افزایش قیمت فراورده‌های خود را متناسب با آن نداریم در حال حاضر نیز با یک پدیده 5 الی 10 درصدی تاخیر در فروش مواجه هستیم و قدرت خرید مردم ما را محدود کرده است.

وی تصریح کرد: دامدار تامین کننده، سهامدار و شریک تجاری ما است چطور ممکن است بخواهیم او را دچار زیان کنیم؟



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 7800 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۶ دي بازدید: 2173 ساعت: 5:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
2 صادرات تفاله چغندر و نیشکر آزاد شد ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
3 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
4 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
5 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
6 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
7 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
8 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
9 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
10 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
11 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شكر، ماده سمی از آب درآمد البته مصرف مقادیر بسیار كم شكر هیچ مشكلی ندارد اما...

  بخور تا زانویت خوب شود درد زانو مردافكن است و مانع انجام بسیاری از فعالیت...

  بخور نخورهای کبدی اگر می‌خواهید بدانید که برای سلامت کبدتان چه باید ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا رنگها بر ذائقه تاثیر میگذارند؟ نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد، رنگ هایی که برای منزل انتخاب می کنید می تواند روی ذائقه اعضای خانواده تأثیر بگذارد، خواب را بهبود دهد و حتی زندگی را بانشاط کند! اما چگونه؟
کدام نان را باید انتخاب کرد؟ به نظر شما کدام نان سالم‌تر است و گزینه بهتری برای همراهی غذاهای شماست؟ سنگک، بربری، تافتون یا لواش؟! برای شما ارزش غذایی نان مهم است یا مدت زمان ماندگاری‌اش؟! در ادامه پاسخ کارشناسان تغذیه به این سؤال‌ها را بخوانید.
با مصرف نوشابه های رژیمی، در دراز مدت چاق تر می شوید یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با هشدارنسبت به اثرات سوء طولانی مدت مصرف نوشابه های رژیمی خاطرنشان کرد:« مصرف نوشابه های رژیمی آستانه چشایی فرد را بالا می برد و فرد تمایل بیشتری به مصرف مواد شیرین پیدا می کند در نتیجه نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه موجب افزایش وزن و به دنبال آن بروز بیماری های متابولیک می شود.»
روایت گرانی ماکارونی و چند توصیه در اصلاح سیاست ارزی/‌ لزوم پرداخت علی‌‌الحساب یارانه‌ پایگاه خبری لقمه: در یکی دو‌ روز اخیر پس از افزایش یکباره قیمت ماکارونی این کالا در فروشگاه‌ها ناپدید و یا با قیمت‌های بالا عرضه شد، تولیدکننده‌های ماکارونی اما می‌گویند ماکارونی که تا پیش از این با آرد یارانه ای تولید کرده‌‌ایم را گرانتر نمی‌فروشیم و کسانی که یک شبه قیمت ماکارونی را تغییر دادند مشمول جریمه تعزیرات می‌شوند.