ممنوعیت واردات گندم در راستای حمایت از تولید ادامه دارد


در حالی که حدود سه ماه از برداشت گندم در کشور می‌گذرد معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: واردات این محصول از ابتدای امسال ممنوع بوده و این ممنوعیت تا پایان فصل برداشت ادامه دارد.

به گزارش لقمه، اگر این وعده عملی شود علیرغم صراحت در قانون، می‌توان گفت اولین باری است که دولت برای حمایت از کشاورزان از واردات در فصل برداشت جلوگیری می‌کند.

هر ساله برداشت و خرید تضمینی گندم از اواسط فروردین آغاز و تا مهر ماه ادامه دارد و آن سال‌هایی هم که نیازی به واردات نداشتیم، آبان ماه ایام جشن خودکفایی گندم بود که البته طی سال‌های دولت گذشته کم کم به دست فراموشی سپرده شد، چراکه به گفته رییس‌جمهور در آن دوران هر سال یک میلیون تن از تولید کاسته و به واردات اضافه می‌شد.

البته یکی از معضلاتی که طی سال‌های گذشته گندم‌کاران و تقریبا همه تولیدکنندگان بخش کشاورزی را آزار می‌داد، آزاد بودن واردات در فصل برداشت محصول بود که البته برخی مسئولان انبار شدن و تامین ذخائر استراتژیک را برای واردات گندم عنوان می‌کردند.

اما امسال رویکرد دولت تغییر کرد، چرا که براساس آمار گمرک و اعلام معاون وزیر جهاد کشاورزی طی سه ماهه نخست امسال گندمی برای مصارف انسانی به کشور وارد نشده است و البته به گفته این مقام مسئول برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی این ممنوعیت واردات تا پایان فصل برداشت ادامه خواهد داشت.

طبق اعلام علی قنبری، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با توجه به نیاز مصرفی 9 میلیون تنی کشور، افزایش تولید و پیش‌بینی خرید تضمینی حدود هشت میلیون تنی گندم از کشاورزان در سال جاری، امسال درصددیم واردات گندم که پس از فصل برداشت آغاز می‌شود را حدود دو میلیون تن و کمتر از آن کنترل کنیم که البته این واردات نیز عمدتا برای تامین ذخایر استراتژیک شش ماهه‌ای است که دولت آن را تکلیف کرده است.

اما اگر این اتفاق یعنی ممنوعیت موقت واردات گندم تا پایان فصل برداشت امسال ادامه یابد و میزان واردات نیز در همین حدود دو میلیون تن متوقف شود، می‌توان گفت که طی سال‌های اخیر این اولین باری است که دولت برای حمایت از کشاورزان داخلی واردات یک محصول را تا پس از فصل برداشتش ممنوع کرده است.

از سوی دیگر با توجه به نرخ افزایش یافته برای گندم که دیگر مانند سال‌های نچندان دور در دولت گذشته هم ارزش با کاه و یونجه نیست، افزایش تولید و خرید تضمینی گندم نیز نشان می‌دهد که اگر این آهنگ رشد ادامه داشته باشد و همه چیز به ویژه شرایط اقلیمی دست به دست هم دهند، جشن خودکفایی گندم نزدیک است.

 

 

 بازگشت به صفحه نخست

 

در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.


نقل از :ایسنا

کد: 8143 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۴ تير بازدید: 1542 ساعت: 11:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
2 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
3 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
4 تقویت دسترسی ایران به صندوق اقلیم سبز با سیاست‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های سالم ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ مرداد
5 تسهیل صدور مجوز کسب و کار تنها برای هتل و بوم گردی‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
6 دلیل ممنوعیت واردات دی و منو کلسیم فسفات چیست؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
7 هزینه ماهانه یارانه و کالابرگ برای دولت چقدر است؟ ۱۴۰۲ پنج شنبه ۹ آذر
8 اقدامات متنوعی که شهرداری در حمایت از رستوران‌داران می‌تواند انجام دهد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۶ مهر
9 احتمال افزایش قیمت غذاهای رستورانی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
10 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
11 تاکید بر اهمیت نقش آفرینی اتحادیه گیاهان دارویی در صادرات ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا رژیم اهالی قطب شمال را امتحان کرده اید؟ رژیم غذایی که مخصوص اهالی شمالی جهان است سبب کاهش ...

  8توصیه برای حفظ جوانی و زیبایی بعضی مواد غذایی تنها برای سیر شدن و لذت بردن خورده...

  نمک دریا را جایگزین نمک‌ یددار نکنید معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان درباره تبلیغاتی که ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص درمانی عناب خواص آنتی اكسیدان عناب همچنین به جلوگیری از سرطان كمك می كند.
میهمانی‌های یک بار مصرف! سفره های ساده لبه توری جای سفره های طرح دار را گرفت و گل سرخی ها برچیده شد و نوبت به ظروف پیرکس و آرکوپال و سرامیک رسید. تحول و تجدد به همین جا ختم نشد بلکه این تغییرات، سفره ایرانی را در فهرست سنت های در آستانه انقراض قرار داد.
خواص پای مرغ بی‌شمار بشناسید عصاره پای مرغ، مملو از ویتامین D، ویتامین A، کلسیم، فسفر، منیزیم و اسیدهای چرب، همچنین سرشار از مواد غضروف‌ساز از جمله «سولفات کندروئتین» است که به جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروف‌ها کمک می‌کند.
وقتی هتل‌ها سنگ تمام می‌گذارند/ میهمان‌نوازی از VIPها در كنار افراد عام، افراد خاصی هم وجود دارند كه در نزدیكی و یا با فرسنگ‌ها فاصله از ما زندگی می‌كنند. افراد عام و خاص همواره در كنار یكدیگر مطرح می‌شوند و شاید بتوان گفت یكی از دلایلی كه این دو گروه را از هم متمایز می‌كند، نیازهای این افراد است.