باد کردن ۸۰ هزار تن پیاز روی دست کشاورزان اصفهانی


۸۰ هزار تن پیاز روی دست کشاورزان فریدن مانده، این در حالی است که کشاورزان نبود برنامه‌ریزی مناسب و سیاست‌های جهاد کشاورزی را دلیل بروز این مشکل می‌خوانند.

به گزارش لقمه، نبود برنامه‌ریزی برای تولیدات کشاورزی در استان اصفهان سال‌هاست که تولید کنندگان این عرصه را با مشکلات زیادی مواجه کرده است و برای نمونه می توان به تبدیل ۲۰ هزار تن سیب زمینی فریدن در سال گذشته به خوراک دام اشاره کرد.

امسال نیز تراژدی محصولات روی زمین مانده برای پیازکاران فریدنی تکرار شده و نکته مهم این است که پیاز به دست آمده در فریدن سفید است و می‌توان حداکثر آن را به مدت یک هفته در انبارها نگهداری کرد.

 

نبود برنامه ریزی برای فروش تولیدات کشاورزی در فریدن

ناعم عبداللهی یکی از عمده پیازکاران شهرستان فریدن دلیل اصلی نبود بازار فروش برای پیاز را برنامه‌ریزی نادرست جهاد کشاورزی برای تولیدات کشاورزی در این منطقه می‌داند و ادامه می‌دهد: نبود برنامه‌ریزی باعث شده است که کشاورزان در نوع کشت سرگردان باشند.

وی هزینه کشت پیاز در هر هکتار را ۳۵ میلیون تومان عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: این در حالی است که در حال حاضر محصول را با کمترین قیمت از کشاورز خریداری می‌کنند که حتی هزینه‌های کشت کشاورز نیز تامین نمی‌شود.

این کشاورز شهرستان فریدن افزایش تعرفه صادرات پیاز به عراق را از جمله دلایل روی زمین ماندن محصولات پیاز کشاورزان فریدن می‌داند و می‌افزاید: این در حالی است که به ظاهر و بنابر اعلام غیر رسمی مسئولان بازار داخلی اشباع شده است.

 

دلالان قصد دارند مابه‌التفاوت تعرفه صادرات را از جیب کشاورزان بپردازند

اما احمد عبداللهی دیگر کشاورز پیاز کار دامنه‌ای برداشت همزمان پیاز در استان‌های اصفهان، تهران، البرز، همدان و خراسان رضوی را دلیل اصلی روی زمین ماندن محصولاتشان می‌داند و می‌گوید: نوع محصول برداشت شده در این استان‌ها نیز یکسان است و این امر زمینه ساز اشباع بازار داخلی و برآورده شدن نیاز داخل است.

وی که از صادرات پیاز فریدن به کشورهای عراق ،تاجیکستان و روسیه در سال‌‌های گذشته خبر می‌دهد، می‌افزاید: این در حالی است که تعرفه این کشورها برای صادرات بالا رفته است و برخی دلالان قصد دارند جبران این مابه‌التفاوت تعرفه را از جیب کشاورزان بپردازند.

 

۸۰ هکتار اراضی کشاورزی فریدن زیر کشت پیاز است

رامین رستمی، رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان فریدن در گفتگو با خبرنگار مهر سطح زیر کشت پیاز این منطقه را یک هزار هکتار اعلام می‌کند و می‌گوید: در هر هکتار ۸۰ تن پیاز برداشت می‌شود که بر این اساس در حال حاضر ۸۰ هزار تن پیاز در شهرستان فریدن قابل برداشت است.

وی که از رکود بازار فروش پیاز در کشور خبر می‌دهد، اضافه می‌کند: در حال حاضر پیاز را با قیمت ناچیزی خریداری می‌کنند و این در حالی است که در نظر داریم وقتی که قیمت‌ها در بازار بهتر شود نسبت به فروش پیازها اقدام کنیم.

رئیس اداره جهاد کشاورزی که معتقد است فروش پیاز در سال‌های گذشته خوب بوده است و به همین دلیل کشاورزان در سال جاری نسبت به کشت این محصول اقدام کرده‌اند، ادامه می‌دهد: کشاورزان به این نوع محصول به عنوان کشت پردرآمد نگاه می کردند و به همین دلیل در این وضعیت هستند.

وی در خصوص ارایه الگوی کشت مناسب به کشاورزان نیز می‌گوید: ما دوره‌های آموزشی را در طول سال برای کشاورزان برگزار می‌کنیم.

رستمی اضافه می‌کند: کشت گیاهان دارویی را برای کشاورزان فریدن در دستور کار قرار دادیم و این در حالی است که از سوی کشاورزان استقبال خوبی صورت نگرفته است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارایه تسهیلات به کشاورزان برای تغییر الگوی کشت نیز می‌گوید: تسهیلات در نظر گرفته شده برای کشاورزان در حوزه سرمایه‌های در گردش بوده است که به کشت‌های خاص اختصاص می‌یابد.

رئیس اداره چهاد کشاورزی شهرستان فریدن همچنین ترویج کشت محصول جدید در بین کشاورزان این شهرستان را امری سخت توصیف کرد.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 8181 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۳ مرداد بازدید: 1423 ساعت: 3:16 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عوارض صادراتی برخی محصولات جالیزی ابلاغ شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
2 پیازقرمز ۳۰ هزار تومانی شد/ افزایش قیمت فلفل دلمه‌ای ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
3 بالاترین و کمترین قیمت اقلام خوراکی اعلام شد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
4 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
5 تفاوت قیمت ۴ محصول پرتقاضای میادین میوه و تره بار و سطح شهر چقدراست؟ ۱۴۰۰ شنبه ۶ آذر
6 گرانی محصولات کشاورزی در بهار امسال ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
7 صادرات سیب زمینی و پیاز از ۱۵ فروردین ممنوع است ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱۴ فروردين
8 تأثیر معجزه‌آسای‌ روغن کنجد در تقویت پیاز مو ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
9 سوپ پیاز فرانسوی ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
10 استیک فیله به همراه مارمالاد پیاز قرمز ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
11 احداث سردخانه در قطب‌های تولید محصول جالیزی ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چاره‌ای برای پرخوری استرسی هر كسی كه در پیتزا یا بستنی دنبال آرامش می گردد می...

  چه کسانی نباید از شربت معده استفاده کنند؟ یک فوق تخصص گوارش و کبد تاکید کرد: افرادی که دچار ...

  میوه هایی برای شارژ شدن انسان های خسته ممکن است در طول روز دچار خستگی شوید ولی می دانید ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ترفندهایی برای تناسب اندام نوشیدن آب باعث خواهد شد بیشتر احساس سیری کنید و جلوی شما از حمله ور شدن به وعده‌های سنگین غذایی گرفته شود.
خواص و فواید بی شمار چای زنجبیل لقمه: گیاه درمانی رویکردی جدید در درمان بیماری‌هاست و اگر توسط اهل فن آن تجویز شود، بهترین راه رفع ناخوشی‌هاست. تغذیه به روش سنتی، اولویت بخش عمده‌ای از جمعیت هند است و علاقه شدیدی به نوشیدنی‌ها بویژه چای دارند. یکی از این نوشیدنی‌های مورد علاقه آن‌ها، چای زنجبیل است که خواص زیادی دارد.
تحلیل رستوران‌های رقیب برای بهبود راهبردهای بازاریابی خود پایگاه خبری لقمه: تحلیل رستوران‌های رقیب می‌تواند برای شما فرصتی باشد تا تحقیقات بازار را بهبود بخشید.
تاثیر روانی تغذیه بر انسانها چگونه است ؟ تا به حال به این موضوع فكر كرده‌اید كه در شبانه‌روز، چقدر وقت‌تان صرف خوردن و آشامیدن یا فكركردن به این دو موضوع می‌شود؟ سعی كنید یك روز، زمانی را ‌كه صرف آماده‌‌‌كردن یا خوردن غذا و فكر كردن در مورد این موضوع می‌كنید، ثبت كنید. احتمالا این زمان بسیار بیشتر از زمانی خواهد بود كه صرف كارهای دیگر می‌كنید.