داروهای گیاهی فقط در داروخانه ها عرضه می‌شوند


مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو، با تاکید بر ساماندهی مصرف و تجویز منطقی داروهای گیاهی، تصریح کرد: محل عرضه داروهای گیاهی، فقط در داروخانه است.

به گزارش لقمه، «امیرحسین جمشیدی» مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو در نشست خبری، گفت: داروهای طبیعی می بایست تنها در داروخانه ها عرضه شوند و فروش آنها خارج از داروخانه ها، ممنوع است. وزارت بهداشت به دنبال ساماندهی مصرف و تجویز منطقی داروهای طبیعی است، ما می خواهیم مصرف این داروها را بالا ببریم و در مقابل مصرف داروهای شیمیایی را کاهش دهیم.

جمشیدی با عنوان این مطلب که مصصرف خودسرانه و بدون تجویز داروهای طبیعی هم می تواند عارضه داشته باشد، افزود: سیاست وزارت بهداشت، بازگشت به عطاری ها نیست. بلکه می خواهیم مصرف این فرآورده های دارویی را منطقی کنیم.

وی با انتقاد از نگاه عوامانه به مصرف داروهای گیاهی که معتقد است این داروها هیچ عارضه ای ندارند، گفت: بزرگترین معضل همین نگاه است که باید فرهنگ سازی شود.

مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو،  درباره اینکه برنامه خاص وزارت بهداشت برای افزایش مصرف فرآورده‌های طبیعی چیست، گفت: اولین کاری که باید انجام دهیم این است که تنوع فرآورده‌های طبیعی را بالا ببریم. بطوریکه برای انواع بیماری‌ها حداقل یک فرآورده داشته باشیم. در حال حاضر اگر بیماری‌ها را به ۹۶ دسته تقسیم کنیم، ما برای ۵۱ دسته از آنها فرآورده طبیعی داریم.

وی با تاکید بر اهمیت مسئله توزیع و عرضه فرآورده‌های طبیعی گفت: در ماه گذشته تعداد زیادی از فروشگاه‌هایی که مبادرت به فروش این فرآورده‌ها کرده بودند پلمپ شدند، چراکه سازمان غذا و دارو روی این قضیه بسیار حساس است و فروش این فرآورده‌ها در هر مکانی به جز داروخانه، غیرمجاز است، با آن برخورد شده و پلمپ می‌شوند.

مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بسیاری از فرآورده‌هایی که در مبادی غیرمجاز به فروش می‌رسند، اصلا مجوز ندارند، گفت: این موارد بسیار مشکل‌ساز هستند، اما اگر بتوانیم کاری کنیم که برای هر بیماری یک فرآورده طبیعی داشته باشیم، مردم به سراغ این فرآورده‌های غیرمجاز نخواهند رفت. در همین راستا سازمان غذا و دارو روند صدور مجوز فرآورده‌ها را تسهیل کرده است تا این فرآورده‌ها زودتر به نتیجه رسیده و وارد بازار شوند.

به گفته جمشیدی فرآورده‌های طبیعی باید دارای سه ویژیگی اثربخشی، بی خطر بودن و دارای شرایط لازم برای دارو شدن را داشته باشند.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 8246 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۳۱ شهريور بازدید: 2562 ساعت: 3:03 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چربی‌سوزی در خواب؛ داروی جدید لاغری بدون رژیم و ورزش رسید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
3 تولید دارو‌های زیستی نوترکیب برای درمان و بازسازی پوست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
4 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
5 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
6 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
7 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
8 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
9 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
10 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
11 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برنج کدام کشورها بیشترین آلودگی را دارد؟ نتایج یک تحقیق از 12 کشور در چهار قاره نشان داد که...

  پوست پیاز را دور نریزید پزشكان توصیه می‌كنند از این پس وقتی وارد آشپزخانه ...

  با هم غذا بخورید تا سالم بمانید حتما این اصطلاح را زیاد شنیده‌اید که اغلب راجع به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ذرت مکزیکی رژیمی بخورید متخصصان تغذیه معتقدند که ذرت مکزیکی اگر به صورت مناسب تهیه شود نه تنها مضر نیست، بلکه می تواند به عنوان یک میان وعده مناسب جایگزین تنقلات بی ارزش مثل چیپس و پفک شود.
کاهش سن ابتلا به دیابت/ 65 درصد تهرانی‌ها دچار اضافه وزن و چاقی رییس پژوهکشده غدد درون‌ریز و متابولیسم کشور ضمن اشاره به عوامل خطر موثر در بیماری‌های متابولیک، نسبت به کاهش سن ابتلا به دیابت در کشور هشدار داد.
آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»
آنچه باید در مورد رنگ میوه‌ها بدانید تنوع رنگی میوه‌ها و سبزی‌ها فقط برای لذت بردن از تماشای آنها نیست.به گفته محققان این رنگ‌ها به ما می‌گویند کدام رنگ از میوه‌ها و سبزیجات با کدام بیماری مقابله می‌کند و مصرف آنها احتمال ابتلا به کدام بیماری‌ها را در بدن به حداقل می رساند.