سیگارهای لایت هم سرطان زا هستند


یک فوق تخصص ریه گفت: نیکوتین موجود در سیگار باعث ایجاد نشاط کاذب می‌شود، حال اگر مقدار نیکوتین سیگار مصرفی کم شود، فرد برای جبران نیکوتین به کشیدن سیگارهای بیشتری روی می‌آورد، یعنی تعداد سیگارهای مصرفی افزایش می‌یابد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، حسن‌الله صادقی گفت: دود سیگار حداقل دارای چهار هزار نوع ماده سمی است. یکی از این مواد به اسم نیکوتین هنگامی‌که وارد ریه و بدن فرد می‌شود بر روی بعضی گیرنده‌ها اثر گذاشته و در فرد احساس شادابی و نشاط را به وجود می‌آورد. همین احساس شادابی باعث وابستگی فرد به سیگار وابسته می‌شود.

وی ادامه داد: تعدادی از مواد سمی حاصل از دود سیگار پس از ورود به ریه حل و وارد خون می‌شوند و سرطان‌هایی همچون مثانه و پانکراس را ایجاد می‌کنند. امروزه ارتباط بین مصرف سیگار و ابتلا به سرطان‌هایی همچون حلق و زبان، مثانه و پانکراس، قلب و پستان ثابت‌شده است و بیشتر بیماران مبتلابه این سرطان‌ها، دارای سابقه مصرف سیگار هستند.

این فوق تخصص بیماری‌های ریوی افزود: باید بدانید که یک فرد سیگاری زمینه ابتلا به حداقل 25 نوع سرطان را دارد و افرادی که سیگار‌های بدون فیلتر استفاده می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان‌های زبان و حنجره قرار می‌گیرند.

صادقی در پاسخ به این سؤال که آیا خطر ابتلا به سرطان در مصرف‌کنندگان سیگار‌های لایت که نیکوتین آن‌ها کم است، کاهش پیدا می‌کند یا خیر، گفت: نیکوتین موجود در سیگار با تأثیرگذاری بر روی بعضی اعصاب سبب ایجاد نشاط می‌شود، حال اگر مقدار نیکوتین سیگار مصرفی کم شود، فرد برای جبران نیکوتین به کشیدن سیگارهای بیشتری روی می‌آورد، یعنی تعداد سیگارهای مصرفی افزایش می‌یابد؛ پس عملاً تفاوتی بین مصرف سیگار با نیکوتین کم‌تر و سیگارهای معمولی وجود ندارد.

وی گفت: باید دانست سیگار یک معضل جامعه بشری است و به‌طور واضح از حدود 30 سال قبل هشدارها درباره عوارض آن شروع شد اما متأسفانه مصرف سیگار هنوز در حال افزایش است و این مسئله در کشور‌های جهان سوم بیشتر به‌ چشم می‌خورد.

صادقی در پایان گفت: به‌طورکلی می‌توان گفت موادی که از دود شدن تنباکو وارد ریه می‌شوند سرطان‌زا هستند و فرقی نمی‌کند که این دود ناشی از قلیان باشد یا سیگار.

 بیش از یک میلیارد نفر در دنیا و حدود 10 میلیون نفر در ایران سیگار مصرف می‌کنند و متأسفانه گرایش به سیگاری شدن به‌سرعت در بین نوجوانان و جوانان در حال افزایش است؛ همچنین نرخ مرگ‌ومیر در میان سیگاری‌ها اصولاً دو برابر کسانی است که تاکنون سیگار نکشیده‌اند و خطر ابتلای به سرطان ریه و حمله قلبی برای آن‌ها بسیار بالاست.

به‌طوری‌که طبق آمار هر 7 ثانیه یک نفر در دنیا و هر 10 دقیقه یک نفر در ایران بر اثر مصرف سیگار می‌میرد و با توجه به روند رو به رشد مصرف سیگار، پیش‌بینی می‌شود در 10 سال آینده این مرگ‌ومیر در کشور به یک نفر در دو و نیم دقیقه برسد.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 8312 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۲۵ مهر بازدید: 1149 ساعت: 8:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 حفاظت از ریه ها با میوه و سبزیجات تیره رنگ ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد
2 چای داغ خطر سرطان مری در چه افردای افزایش می دهد؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
3 آسیب ریوی ناشی از سیگارکشیدن با چه مواد غذایی بازیابی می شود ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
4 ترک سیگار با مصرف 7 مواد غذایی ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
5 تبلیغ سیگار در سوپرمارکت ها با کدام مجوز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
6 روش‌های‌ درمان و پیشگیری از کبد چرب ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
7 غذاهایی که دندان‌هایتان را لکه‌دار می‌کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
8 بهترین رژیم غذایی ضد سرطان ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد
9 خوردن سیب و گلابی از ابتلا به بیماری ریوی پیشگیری می کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۷ ارديبهشت
10 چاقی از سیگار و سرطان‌ها جلو زد! ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۲ آذر
11 افراد چاقی که مسخره می‌شوند زودتر می‌میرند ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آبمیوه های مفید برای سلامت قلب کدامند؟ قمه: مصرف آب و عصاره برخی میوه ها و سبزیجات برای س...

  کدام گروه خونی خطر ابتلا به "دیابت" را افزایش می‌دهد؟ در یک بررسی جدید آمده است برخی از انواع گروه‌های ...

  خطر مکمل‌های رژیمی و گیاهی برای کبد با توجه به عدم اطلاع‌رسانی کافی در مورد مصرف صحیح...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جذب نیروهای کار جدید با توسعه بخش کشاورزی/چه موقع صادرات اشتباه است؟ یک کارشناس حوزه کار، بخش کشاورزی را موجب بکارگیری نیروهای کار جدید و رونق تولید و اشتغال دانست اما گفت که صادرات محصولات کشاورزی در شرایطی که تقاضای داخلی برای آن وجود دارد، صحیح نیست و موجب برهم خوردن عرضه و تقاضا می شود.
پوستی شگفت انگیز با غذا غذا خوردن برای ما یك عادت است؛ بر اساس علایق خودمان و عادت‌های غذایی‌‌مان سفره‌هایی را می‌گسترانیم، اما تنها در زمانی كه بخواهیم به هدفی برسیم، مثلا از وزن خود بكاهیم به طور دقیق به آنچه می‌خوریم نظارت می‌كنیم. اکنون می‌خواهیم به شما بگوییم چه مواد غذایی را چگونه مصرف كنید تا پوستی جوان، شاداب و سالم داشته باشید.
كدام موادغذایی را باید در یخچال گذاشت؟ برای خریدكردن از خانه خارج می‌شوید، خریدهایتان را می‌كنید و به خانه برمی‌گردید، همه چیزهایی را كه خریده‌اید در جای خودشان قرار می‌دهید و موادغذایی را در یخچال و فریزر می‌گذارید و سپس راحت مقابل تلویزیون دراز می‌كشید اما صبر كنید، دست نگه دارید، می‌دانید برخی از موادغذایی اگر در یخچال و فریزر نگهداری شوند، ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند و زودتر خراب می‌شوند؟ این را هم می‌دانید كه برخی از موادغذایی كه در محیط خانه و در فضای معمول نگه می‌دارید از فریزشدن سود خواهند برد؟
اعدادی برای کنترل میزان سلامت بدن؛ دور کمر و کالری عوامل بسیاری می‌توانند نشان‌دهنده میزان سلامت شما باشد. اما دانستن و کنترل برخی از آنها ساده و ضروری است.