چگونه آشپزی کنیم تا غذا چاقمان نکند!


ازآنجایی که کنترل جذب کالری یکی ازمهمترین جنبه های برنامه کاهش وزن است وفرد نباید به دلیل طعم مطبوع غذا این مسئله را نادیده بگیرد . شما می توانید با محدود کردن کالری مصرفی ازغذاهای مطبوع لذت ببرید .

لقمه: این مطلب اطلاعاتی درمورد غذاهای کم کالری جایگزین برای غذاهای پرکالری ارائه می دهد.

روش های آشپزی کم کالری :

بخارپز: بخارپزکردن شیوه ای است که غذا بوسیله بخارآب جوش پخته می شود .درشیوه بخارپزمستقیم :غذا دریک سبد دردار روی بخارآب مستقیم قرارمی گیرد.درشیوه بخارپزغیرمستقیم :موادغذایی دریک ظرف دردار، دربخارآب یا برروی آب جوش قرارمی گیرد .شیوه پخت با فشار: نوعی ازبخارپزکردن است که آب تحت فشارزیاد به جوش می آید .بخارپزکردن یک شیوه بسیارعالی بدون چربی درآشپزی است .برای طعم دارکردن آب ومعطرکردن آن می توان ازگیاهان معطروادویه جات استفاده کرد .

روش بخارپزکردن معمولا برای پخت ماهی ، ایدلی(برنج بخارپزونخود)دکلا (کیک بخارپزبا آرد بنگال نخودوآرد برنج)شیرینی، فرینی وسبزیجاتی مانند کلم ، نخود فرنگی ،لوبیا وهویج به کارمی رود.

جوشاندن : جوشاندن شیوه ای است که غذا درآب جوش پخت می شود .دراین روش مواد غذایی درماهیتابه درداربا سایز متناسب با غذا با حداقل مقدارآب ، تاحدی که به روی غذا برسد،  پخته میشود.

برشته کردن (کباب کردن): کباب کردن پختن غذا درفریا تنوربا دمای بالاست .کباب کردن طعم غذا را خوشمزه تر می کند. این روش برای پخت گوشت ترد شده ،جوجه وسبزیجات وسیب زمینی ، گوجه ،بادمجان ،حبوبات ،سمولینا ،خرده گندم ،ورمیشل وغیره استفاده می شود.

سرخ کردن: سرخ کردن ، پختن وسرخ کردن غذا درمقدارکمی روغن درماهیتابه کم عمق است درهرنوع پختی موادباید به یک اندازه خردشوند معمولا سبزیجاتی مانند کلم ،هویج ، لوبیا،فلفل قرمزیاسبز،جوانه ی لوبیا ، پیاز، گوجه ،رشته فرنگی وتیکه های کوچک گوشت با این روش پخت می شوند . اگرسبزیجات قبل ازسرخ شدن بخارپز شوند نیازبه روغن کمتری برای سرخ کردن آنها است وسریعتر سرخ می شوند.

آهسته پختن : آهسته پختن ، پختن غذا درماهیتابه ی سرپوشیده با مقدارکمی مایع (آب ، آب همان مواد غذایی یا ...) که به آهستگی (بدون اینکه بجوشد ) بپزد.دراین روش غذا با حداقل میزان روغن پخته وترد می شود .این روش بیشتربرای پختن گوشت ،مرغ و میوه وسبزیجات استفاده می شود.

بریان کردن (کباب کردن): بریان کردن پخت غذا برروی حرارت مستقیم آتش وزغال یا حرارت غیرمستقیم دستگاه حرارتی برسیخ یا توری مشبک است .این نوع پخت طعم دودی به غذا می دهد .این روش برای کباب کردن گوشت ترد شده ،استیک وماهی  ،جگر، قلوه ، مرغ ، سبزیجات ، گوجه شکم پر، فلفل سبز، گل کلم ، کدو قلیانی و غیره به کارمی رود.

آب پز: آب پز کردن غذا ، پختن غذا درحداقل مقدارآب است که باعث می شود که غذا به آهستگی (بدون اینکه بجوشد) بپزد. برای طعم دارکردن آب می توان ازگیاهان معطر وادویه جات استفاده کرد این روش بیشتر برای پخت ماهی وتخم مرغ به کارمی رود.

باحرارت ملایم پختن: این روش ترکیبی ازدوروش بریان کردن وآهسته پختن است .با حرارت ملایم پختن یعنی سرخ کردن گوشت وسبزیجات درحداقل میزان روغن وبه تدریج درمقداری مایع پختن است . دراین روش سبزیجات سفت وقطعه های سفت گوشت ، راحت تر می پزند .

ترد کردن: تردکردن ، قرار دادن موادغذایی (معمولا گوشت ) درترکیبی ازسرکه ،روغن ، ادویه جات ، کشک وآب لیمو است . معمولا گوشت ، قبل از پختن جهت طعم دارشدن وترد شدن ، درترکیب مواد بالا (که ماریناد نام دارد) خیسانده می شود . درصورت دلخواه روغن نیز می توان اضافه کرد .برای غذاهای آسیایی سویا ، زنجفیل ،سیرو برای غذاهای ایتالیایی می توان گوجه اضافه کرد.

برگرفته از: کتاب کلید کاهش وزن، انتشارات کلید


نقل از :سلامت نیوز

کد: 883 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۰ فروردين بازدید: 9658 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نظافت پیشخوان کابینت و سایر وسایل آشپزخانه ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۰ ارديبهشت


نظرات


roya

خوب بود ولی ایکاش کمی جامع تر بود.

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  به بچه‌های لاغر، ‌بستنی بدهید خیلی از والدین از بدغذا بودن یا کمبود وزن بچه‌های ...

  تخم مرغ عسلی نخورید تخم مرغ را به صورت آب پز کاملا سفت شده استفاده کنی...

  باورهای تغذیه ای برای سرماخوردگی شما وقتی سرما می خورید چه کار می کنید؟ خودتان را گ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

15 چربی سوز خوشمزه را بشناسید خوش‌اندام شدن نیاز به اراده و برنامه‌ریزی درست دارد. در این مقاله 15 ماده‌ی غذایی مفید را معرفی می‌کنیم که به چربی سوزی و خوش‌اندامی شما کمک زیادی می‌کنند.
روزانه 50 گرم از این ماده غذایی بخورید اسیدهای چرب امگا 3 علاوه بر محافظت از سیستم قلبی عروقی، از تكثیر سلول های سرطانی نیز جلوگیری می نمایند.
آشنایی با خواص میوه کاکتوس چند سالی است میوه‌های عجیب و غریبی به کشورمان راه یافته است. میوه‌هایی با اشکال و طعم‌های متفاوت که هر ذائقه‌ای را با طعم منحصر به فردش مجذوب می‌کند. یکی از این عجایب دنیای زمینی میوه کاکتوس است. در ایران به آن گلابی خاردار یا انجیر کاکتوس گفته می‌شود.
مایکروفر خواص کدام مواد غذایی را از بین می برد مایکروفر یکی از مشهورترین و پر استفاده‌ترین لوازم خانگی در جهان است، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک می کند، بلکه امکان پخت برخی وعده های غذایی در آب را نیز فراهم می کند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته می شوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روش های پخت دیگر حفظ می‌کنند.