آخرین وضعیت توسعه سیستم های نوین آبیاری در مزارع گندم


پایگاه خبری لقمه: رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران گفت: آمارهای افزایش تولید و کاهش مصرف آب بیانگر آن است که در زمینه آبیاری های نوین و تجهیز و نوسازی اراضی گندم اقدامات زیادی صورت گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، آخرین وضعیت توسعه سیستم های نوین آبیاری در مزارع گندمعلی قلی ایمانی رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه انتقادی به خودکفایی گندم وارد نیست، اظهار داشت: با توجه به روند افزایش تولید و مازاد گندم بر نیاز در سیلو‌ها انتقاد به خودکفایی این محصول نابجاست.

 

وی با اشاره به اینکه گندم به عنوان کالای استراتژیک به مباحث دیپلماسی دنیا گره خورده است، افزود: از اینرو وزارت جهاد باید تمام تلاش خود را در جهت استمرار افزایش تولید محصول به کار گیرد تا دیگر نیازی به واردات این محصول طی سال‌های آتی در کشور نداشته باشیم.

 

ایمانی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه خودکفایی گندم فشاری بر منابع زیر زمینی وارد نکرده است، گفت:طی سال‌های اخیر تدبیر و تمهیدات وزارت جهاد موجب شد تا با کاهش سطح زیر کشت محصول به خودکفایی برسیم.

 

رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران ادامه داد: در سال ۹۲ با وجود ۶ میلیون و ۶۰۰ هزارهکتار سطح زیر کشت گندم تنها ۴ میلیون و ۸۰۰ هزارتن محصول تولید شد و این درحالی است که سال گذشته با ۵ میلیون و ۹۰۰ هزارهکتار تولید به بیش از ۱۴. ۵ میلیون تن رسید و این امر بیانگر کاهش سطح فشار بر منابع زیر زمینی است.

 

به گفته وی وزارت جهاد با تامین به موقع نهاده ها، به روز رسانی ماشین آلات و تخصیص ۶۰ هزار هکتار تراکتور جدید به بخش توانست ضمن افزایش عملکرد در هکتار ضایعات را نیز کاهش دهد.

 

وی با اشاره به آخرین وضعیت اراضی سطح زیر کشت گندم بیان کرد: در شرایط کنونی از مجموع ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتارسطح زیر کشت گندم حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار به گندم آبی و مابقی گندم دیم اختصاص دارد که از این رو هیچ گونه انتقادی مبنی بر افزایش فشار بر منابع زیر زمینی به دنبال خودکفایی گندم مطرح نیست.

 

ایمانی با اشاره به اینکه برخی افراد گلایه‌های نسبت به بالا بودن نرخ گندم داخلی نسبت به نرخ‌های جهانی دارند، بیان کرد: علی رغم تورم ۴۰ درصدی نرخ هر کیلو گندم در دولت دهم بسیار ناچیز بود که همین امر نارضایتی کشاورزان را به همراه داشت از این رو دولت یازدهم برای جبران عقب ماندگی در سال ۹۲ اقدام به افزایش نرخ گندم از ۷۰۰ به ۱۰۵۰ تومان کرد که این روند در سال‌های آتی نیز ادامه یافت.

 

رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران در ادامه افزود: نرخ ۷۰۰ تومانی گندم در بازارهای جهانی بیانگر پرداخت یارانه ۶۰۰ تومانی دولت به کشاورزان است از این رو لازم است که وزارت جهاد سطح زیر کشت گندم را به گونه‌ای تنظیم نماید که تنها نیاز داخل تامین شود.

 

وی با اشاره به توسعه روش‌های نوین آبیاری در مزارع گندم بیان کرد: آمار‌ها بیانگر آن است که سال اخیر در زمینه آبیاری‌های نوین، انتقال آب و تجهیز و نوسازی اراضی گندم اقدامات زیادی صورت گرفته که درنهایت این عوامل افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف آب را به همراه داشته است.

 

به گفته ایمانی ماده خشک گندم از ۴۵۰ گرم در هکتار به بالای یک کیلو رسیده که این امر بیانگر افرایش راندمان تولید و مصرف بهینه آب است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران جوان

کد: 10642 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ خرداد بازدید: 1922 ساعت: 10:38 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
2 لزوم مقابله با افزایش جمعیت موش‌ها در مزارع آذربایجان شرقی ۱۴۰۲ شنبه ۲ دي
3 کشت گندم در ۱۵۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی استان قزوین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
4 برداشت زعفران در تربت حیدریه خراسان+ عکس ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۴ آبان
5 برندسازی و بازاریابی محصولات ارگانیک در دستور کار منطقه آزاد انزلی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
6 سبزی و صیفی هایی با طعم آب آلوده ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
7 برداشت نیشکر در خوزستان آغاز شد ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
8 حفظ منابع غذایی از آفات با امواج مایکروویو ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
9 هشدار درباره شیوع آنفلوانزای پرندگان ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
10 ایجاد صنایع تبدیلی در مناطق پرجمعیت روستایی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ شهريور
11 آب بحران جدی برای آینده کشور است ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هر روز شلغم بخورید شاید از مادربزرگ یا بزرگان فامیل شنیده باشید كه با...

  11 عامل تغذیه‌ای اثرگذار بر افسردگی افسردگی یكی از شایع‌ترین مشكلات بهداشت روان است. ا...

  کودکان به نوشیدن چای عادت نکنند کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بحران خشکسالی خوزستان چطور تشدید شد!؟ پایگاه خبری لقمه: صدور مجوز شالیکاری و انتقال تصمیم‌گیری در ارتباط با صدور مجوز سالانه کاشت برنج به نهادهای منطقه‌ای توسط هیأت وزیران، دولت را به بانی اصلی تشدید بحران آب در خوزستان تبدیل می‌کند.
برای لاغری بیش از حد چه بخوریم؟ لاغر و استخوانی هستید؟ خسته‌اید از بس به دنبال لباس‌هایی گشته‌اید که کمی چاق‌تر نشان‌تان بدهند؟ لباس‌هایی که دوست دارید، در تن‌تان زار می‌زنند؟ به انواع و اقسام توصیه‌های چاقی که هر کدام از اقوام و فامیل تجویز کرده‌اند، عمل کرده‌اید اما بی‌فایده بوده؟
چگونه کودکان را به خوردن صبحانه ترغیب کنیم؟ تحقیقات نشان داده است که اگر موادغذایی لازم برای آماده کردن صبحانه در اختیار باشد، بچه های مدرسه ای تمایل بیشتری به خوردن صبحانه دارند.
این چربی شما را چاق نمی‌كند گرچه ممكن است بافت چربی در قسمت‌های مختلف بدن ذخیره شده باشد، اما صرف‌نظر از محل ذخیره چربی در بدن، باید پذیرفت چربی، چربی است و هرچه مقدار چربی ذخیره شده در بدن كمتر باشد، بهتر است. البته این موضوع درباره چربی ـ كه با عنوان چربی قهوه‌ای از آن نام برده می‌شود ـ صدق نمی‌كند.