مفید بودن مصرف ادواری کباب برای تمامی سنین


هنوز بسیاری از مردم از این حقیقت آگاه نیستند که مصرف کباب نامناسب و دیگر غذاهای دودی با سرطان رابطه مستقیم و نگران کننده‌ای دارد.

به گزارش لقمه، دکتر احمد رضا درستی متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گویی گفت: «در برخی کشور‌ها از جمله کشور عزیز ما ایران، مصرف غذاهای دریایی در حداقل ممکن قرار دارد و مردم بهترین ماده غذایی را گوشت قرمز محسوب می‌کنند. غذای محبوب جامعه یعنی «چلوکباب» ممکن است از برنج سفید آبکش شده‌ای تشکیل شود که بسیاری از رستوران‌ها بجای زعفران آنرا با ریختن گلرنگ (رنگ گیاهی سرطان‌زا) تزیین می‌کنند. در کباب محبوب مردم در برخی شرایط از تکه‌های پرچربی گوشت قرمز استفاده می‌شود که بر روی ذغال در حال دود کردن نیم پخته می‌شود.»

وی ادامه داد: «هنوز بسیاری از مردم از این حقیقت آگاه نیستند که مصرف کباب نامناسب و دیگر غذاهای دودی با سرطان رابطه مستقیم و نگران کننده‌ای دارد. با این حال، چنانچه چلوکباب محبوب ایرانی به روش مناسب طبخ و مصرف شود، می‌تواند ارزش تغذیه‌ای مناسبی داشته و علاوه بر لذیذ بودن، به سلامتی فرد نیز کمک کند.» همراه کباب مصرف نان و یا برنج، سبزیجات تازه و ماست نیز رایج است که هر یک ارزش تغذیه‌ای ویژه خود را دارند. درستی افزود: «مصرف نان‌های حاوی جوش شیرین (از جمله اغلب نان‌های لواش) به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. برخی از مصرف کنندگان عادت کرده‌اند که مقدار فراوانی روغن و نمک در طبخ برنج مصرف نمایند که در علم تغذیه توصیه می‌شود مصرف این دو ماده به حداقل ممکن برسد. لازم به یادآوری است که گرچه از نظر سلامتی مصرف روغن مایع بر مصرف تمام انواع روغن جامد ارجحیت دارد، ولی مصرف روغن مایع فراوان نیز به هیچ عنوان قابل توصیه نیست و بنابراین از مصرف چلوی چرب حتی الامکان خودداری گردد. توصیه می‌شود همراه کباب سبزیجات تازه مصرف شوند که به جذب آهن نیز کمک می‌کنند و ماست نیز در پایان وعده غذایی صرف گردد.»

افزایش کلسترول با مصرف بی رویه گوشت قرمز
این متخصص تغذیه در ادامه با اشاره به اینکه مصرف گوشت قرمز به مقدار فراوان و مدت طولانی، منجر به افزایش کلسترول خون می‌شود، افزود: «مصرف گوشت قرمز به مقدار فراوان همچنین به پیری زودرس، چروکیدگی پوست و حتی در مواردی به ابتلای به برخی سرطان‌ها نیز می‌گردد. مطالعات نشان داده که پخت طولانی گوشت‌ها احتمال ازدیاد برخی سرطان‌ها را در انسان مطرح می‌سازد و از بین روش‌های موجود پخت، کباب کردن (بویژه با استفاده از کباب پز برقی) یکی از بهترین روش‌ها محسوب می‌شود.» دکتر احمدرضا درستی در پایان خاطرنشان کرد: «مصرف ادواری کباب برای همه افراد مناسب است ولی اولاً بهتر است مقدار کمی نمک به گوشت افزوده شود؛ و ثانیا افراد مسن، مبتلایان به بیماری‌های قلبی-عروقی، چربی بالا و کلسترول بالای خون از مصرف فراوان گوشت قرمز خودداری نموده و این گوشت‌ها را زیر نظر متخصص تغذیه و به صورت کنترل شده مصرف نمایند. پیاز مورد استفاده در پخت کباب (و یا پیازی که خام همراه کباب خورده می‌شود) باید تازه و سالم بوده و از قبل پوست گیری و تکه نشده باشد؛ بلکه تنها به هنگام مصرف آنرا قطعه کرده و استفاده نمایند.»


نقل از :سینا

کد: 1112 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۳ خرداد بازدید: 4153 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دانشنامه خوراک ایرانی در راه است/سبقت پیتزا فروشی‌های تهران از ایتالیا ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
2 یک پرس چلوکباب با کیفیت ۲۰ هزار تومان ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
3 بی خبری وزارت جهاد کشاورزی از گوشت گیاهی ۷۰۰۰ تومانی در کبابی ها ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
4 یک پرس چلوکباب ۱۰۰۰ تومان! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
5 چلوکباب کوبیده معروف ترین غذای ایران چند؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
6 سفارش چندانی برای پخت نذری‌های محرم نداریم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
7 مگر قرار نبود برنج، گوشت و نان از مالیات معاف باشند؟! ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
8 ارائه‌ غذای گرم به شکل بیرون‌بر تخلفاست/واحدهای متخلف پلمب می شوند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد
9 کره در کنار چلوکباب از نظر ارزش تغذیه ای صحیح است؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ خرداد
10 غذای محبوب ناصر‌الدین‌ شاه چه بود؟ ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۸ مهر
11 از آشپزی بهنوش بختیاری تا غذاهای مورد علاقه‌اش ۱۳۹۲ جمعه ۱۰ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پروتئین زیاد ، علت از کارافتادن کلیه ها طبق بررسی ها هر آمریکایی 7 برابر و هر اروپایی 5 بر...

  سبزی‌ها با این روشها خوشمزه‌تر می‌شوند از ویژگی‌های یک رژیم غذایی سالم این است که در آن ا...

  كاهش مصرف گوشت قرمز و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن كارشناسان سلامت و تغذیه در انگلیس ادعا كرده‌اند كه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۷ هشدار درباره حلیم این روزها با زیاد شدن مشغله‌‌های کاری و نداشتن فرصت کافی، بسیاری از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند حلیم را از بیرون بخرند چون معتقدند برای پخت نوع خانگی این غذا مدت زمان زیادی لازم است و از طرفی بافت حلیم خانگی به خوبی‌ بافت حلیم بیرون به اصطلاح کش نمی‌‌آید.
اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم پایگاه خبری لقمه: زنان به رغم چالش‌های مختلف، پیشرفت‌های چشمگیری در علم داشته‌اند. زنان کشورمان نیز به طور فعالی در تحقیقات علمی مشارکت دارند و در زمینه‌هایی مانند پزشکی، مهندسی، فیزیک و... دستاوردهای قابل تحسینی داشته‌اند. عزم و انعطاف پذیری آنها منجر به پیشرفت های ارزشمندی شده که می‌تواند الهام‌بخش زنان در بسیاری از کشورهای دیگر باشد.
چرا مجبورم لاغر شوم؟! این روزها درزندگی بی تحرک ما که پر از رژیم های ناسالم و انواع فست فودها و غذاهای چرب و خیلی شیرین است، اینگونه معمول شده که چند کیلو اضافه وزن آنقدرها هم خطرناک نیست و ما آن را عاملی برای تهدید سلامتی نمی دانیم.
طعم بی رقیب غذاهای ایرانی انگشت‌هایی كه قبلا با آبگوشت‌های چرب و پردنبه خورده می‌شد و دل‌هایی كه قبلا برای قورمه‌سبزی‌های جا افتاده و خوش‌عطر غنج می‌رفت، حالا با پیتزاهای رنگ و وارنگ خورده می‌شود و برای لازانیا، سوشی و تاكو از حال می‌رود.