زمین های کشاورزی برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات، شناسنامه دار می شوند


پایگاه خبری لقمه: مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: این سازمان با همکاری سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی، طرحی را آغاز کرده که براساس آن تمام کشاورزان و زمین های کشاورزی، شناسنامه دار می شوند و در نتیجه سموم باقیمانده ناشی از آفت کش ها روی محصولات نهایی تولیدی این زمین ها، قابل ردیابی و رهگیری است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بهروز جنت روز سه شنبه در گفت و گویی افزود: با اجرای این طرح پیش بینی می شود حداکثر تا پایان سال اول برنامه ششم توسعه، بتوانیم بیشتر محصولات پرمصرف را از نظر سموم باقیمانده، تحت نظارت قرار دهیم.

 
وی ادامه داد: این طرح برای کنترل سموم در تازه خوری محصولات کشاورزی که بسته بندی نیستند، انجام می شود و با اجرای شناسنامه دار کردن زمین ها و کشاورزان، محصولات نهایی کنترل می شوند که در صورت عدم انطباق با استانداردهای بهداشتی در زمینه سموم باقیمانده محصول نابود می شود. ممکن است این محصول یک کیلو، 10 کیلو یا 10 تن باشد . 
 
مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: با اجرای این طرح ، اقدامات اصلاحی، امکان پذیر می شود به آن معنا که هنگام کنترل محصول درصورت منطبق نبودن با استانداردها ، علاوه بر از بین بردن محصول به وزارت کشاورزی نیز اعلام می شود و این وزارتخانه با بخش ترویج ، آموزش و با بخش استانی که کشاورز و روستای خاصی را تحت نظارت دارد ، هماهنگی کند و آموزش های لازم را درباره سموم باقیمانده روی محصولات به کشاورزان ارائه کنند.
جنت افزود: همچنین می توان محصولات آن باغ یا زمین را که به نقاط دیگر استان یا کشور رفته ، جمع آوری کرد.
 
وی یادآور شد: مقرر شده تا طرح شناسنامه دار کردن باغ ها و زمین های کشاورزی برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات تا آخر برنامه ششم توسعه به نتیجه برسد.
وی گفت: اکنون در حال شناسنامه دار کردن باغ ، زمین ها و کشاورزان برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات پرمصرفی هستیم که سطح کشت خیلی بالایی نیز دارند و برای محصولات پرمصرف امید می رود که تا پایان امسال به نتایج خوبی دست یابیم.
جنت خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت چون تجربه 12 ساله خیلی خوبی در نظام رهگیری و ردیابی دارد ، می توان از این تجارب بهره گرفت تا سرعت کار برای اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغ، زمین ها و کشاورزان برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات ، افزایش یابد.
 
**کنترل 500 نوع سم در آزمایشگاه مرکزی سازمان غذا و دارو
مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: این سازمان تمام محصولات دارای قابلیت رهگیری و ردیابی را از نظر میزان سموم باقیمانده ، بررسی می کند اما محصولات خریداری شده به صورت فله ای از فروشگاه ها مانند میوه و سبزی ، معلوم نیست از کجا آمده ، برای کدام کشاورز بوده و قرار است به کجا برود بنابراین طرح شناسنامه دار کردن باغ، زمین ها و کشاورزان برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات اجرا می شود. 
 
جنت افزود: کنترل روی اینگونه محصولات به زمان زیادی نیاز دارد و بطورمثال در مورد میوه تازه نمی توان گفت که یک هفته آن را نفروشید تا جواب آزمایش درباره سموم باقیمانده بیاید و بعدا آن را بفروشید. بنابراین سازمان غذا و دارو در حال حاضر فقط محصولات دارای قابلیت ردیابی را بررسی می کند و امید است با اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغ، زمین ها و کشاورزان برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات، مردم خیالشان از بابت تازه خوری ها نیز بیش از گذشته، راحت شود.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از 200 نوع سم آفات نباتی مورد استفاده در باغ ها در آزمایشگاه های قطب های استانی در حال کنترل است و آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو نیز با داشتن کنترل های عالیه ، حدود 500 نوع سم را کنترل می کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11340 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد بازدید: 1945 ساعت: 11:16 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 حضور پررنگ محصولات بهنوش ایران در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
3 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
4 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
5 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
6 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
7 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
8 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
9 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
10 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
11 وزیر آینده جهاد کشاورزی باید شهامت دفاع از کشاورزان را داشته باشد ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تجربه کرونا و لزوم تاکید بر تغذیه سالم پایگاه خبری لقمه: حالا که شاید بیش از هر زمان دیگر...

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

  صبح و ظهر و شب امتحان چه بخوریم؟ سال‌ها پیش، وقتی ما مثل خیلی از خواننده‌های این صف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زندگی سالم با غذای سالم سال‌هاست در كشورهای اروپایی و امریكا پزشكان با روی آوردن به داروهای گیاهی روش سنتی درمان بیماری‌ها را در پیش گرفتند و به این سمت حركت می‌كنند تا عرضه داروهای شیمیایی را كم‌كم از چرخه درمان خارج كنند.
با این نوبرانهٔ خوش طعم، دندان را سفید کنید مالیک اسید توت فرنگی در تغییر رنگ و سفید کردن دندان‌ بسیار مؤثر است.
گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج پایگاه خبری لقمه: مصرف سرانه هر فرد ۳۷ تا ۴۰ کیلوگرم برنج است که باتوجه به آمار جمعیت سالانه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج نیاز بوده که باید یک میلیون تن برنج وارد شود.
چرا غذاهای رژیمی خطرناکند؟ آیا می‌شود از خوردنی‌های رژیمی به جای انواع شیرین، شور و چرب غیررژیمی آنها استفاده کرد بدون آن‌که نگران افزایش انرژی، چربی و قند ناشی از آنها بود؟ به بیان دیگر آیا می‌توان به خوراکی‌های صنعتی که ادعای رژیمی بودن دارند، اعتماد کرد و از آنها بدون ترس از چاقی، اضافه وزن و اختلالات قلبی و عروقی لذت برد؟