سلامت ذهن و جسم با مصرف «چغندر»


پایگاه خبری لقمه: افزودن چغندر به رژیم غذایی می تواند تاثیرات متعددی بر سلامت ذهن و جسم داشته باشد و به افزایش طول عمر کمک کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، چغندر منبع عالی فیبر، ویتامین C، منیزیم و فولات است و اگر به طور منظم مصرف شود می تواند سالها به طول عمر فرد بیفزاید. چغندر با داشتن خواص زیر موجب افزایش طول عمر می شود.

 
تشدید کاهش وزن
 
چغندر در سم زدایی و کاهش وزن به شما کمک می کند چراکه فاقد چربی بوده و منبع غنی فیبرهای رژیمی است. این دو ویژگی با حفظ عملکرد مناسب روده ها و کاهش کلسترول با تجمع چربی مقابله می کنند. همچنین چغندر سرشار از منیزیم است، ماده معدنی ای که از عملکرد مطلوب عضلات و اعصاب حمایت کرده و می تواند در کاهش وزن مناسب باشد.
 
تقویت قدرت
 
مطالعات نشان می دهد افرادی که قبل از ورزش آب چغندر می نوشند تا ۱۶ درصد مدت زمان ورزش شان طولانی تر خواهد بود. محققان معتقدند نیترات موجود در چغندر که تبدیل به اکسیدنیتریک می شود می تواند قدرت ورزشی را افزایش دهد.
 
بهبود هضم
 
چغندر با تحریک اعصاب روده ها و افزاش توانایی بدن در هضم غذا، موجب بهبود گوارش می شود. یک فنجان چغندر حاوی ۳.۴ گرم فیبر است که آن را تبدیل به منبع خوب فیبر می کند.
 
کاهش فشارخون
 
آب چغندر به شکل موثری موجب کاهش فشارخون در مردان می شود. در یک مطالعه مشخص شد کسانیکه نیم لیتر آب چغندر که شامل سه چهارم اب چغندر و یک چهارم آب سیب بود مصرف کرده بودند، شش ساعت بعد دارای فشار سیستولیک پایین تری بودند. مطالعات بیشتر نشان داد میزان کاهش فشارخون در مردان چشمگیرتر بود. محققان معتقدند میزان بالای نیترات موجود در چغندر موجب این تاثیرات مفید برای قلب می شود. بدن نیترات را به اکسید نیتریک تبدیل می کند. سپس اکسیدنیتریک موجب شل شدن عروق خونی شده و جریان اکسیژن و خون را افزایش می دهد و در نتیجه فشارخون کاهش می یابد.
 
پیشگیری از سرطان
 
مواد مغذی ای نظیر بتالین در چغندر عامل پیشگیرانه از سرطان هستند. مطالعات حیوانی نشان داده اند چغندر مانع تشکیل مواد سرطان زا شده و تولید سلول های ایمنی و آنزیم های بدن کمک کننده به پیشرفت سرطان را افزایش می دهد.
 
تقویت سلامت مغز
 
چغندر به عنوان غذای مغز تلقی می شود که تاثیرات زوال عقل و آلزایمر را کُند می کند. نوشیدن اب چغندر موجب افزایش جریان خون به مغز افراد مسن می شود که در نتیجه با روند پیشرفت زوال عقل مقابله می کند. رژیم غذایی سرشار از نیترات موجب افزایش جریان خون به ماده سفید لُب های پیشانی مغز می شود. این ناحیه از مغز با فساد تدریجی ناشی از زوال عقل و سایر اختلالات شناختی مرتبط است. فولیک اسید موجود در چغندر با پیشگیری از آسیب به هیپوکامپ که مرتبط با حافظه و یادگیری است، از مغز در مقابل آلزایمر محافظت می کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 11358 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۴ مرداد بازدید: 2084 ساعت: 9:21 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
2 سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
3 درمان پیش دیابت با کلم بروکلی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
4 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
6 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
7 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
9 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
11 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راهنمای حفظ ارزش مواد غذایی لقمه: شرط اصلی سالم زیستن ، داشتن تغذیه صحیح است. ...

  شادابی پوست با پنج اکسیر جوانی زیبایی و جوانی برای همه مهم است.شما میتوانی بدون م...

  در 3 ماهه اول بارداری گلپر نخورید! گلپر یکی از معروف‌ترین گیاهان در طب سنتی برای درما...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت