چرا پیاز ارزان نمی‌شود؟


پایگاه خبری لقمه: در حالی که طی دو ماه گذشته قیمت پیاز همچنان روند افزایشی داشته است، طی روزهای گذشته با کاهشی جزئی به بازار عرضه شده است اما همچنان با گذشت چندین و چند هفته از وعده مسئولان بخش خصوصی و وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش قیمت، قیمت این محصول متعادل نشده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، قیمت پیاز طی دو ماه گذشته از کیلویی حدود ۱۵۰۰ تومان به بیش از کیلویی ۴۰۰۰ تومان رسید؛ به گونه ای که بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی مواد خوراکی در سطح شهر هر کیلوگرم از این محصول در هفته پایانی تیرماه به ۴۰۲۹ تومان رسیده بود که نسبت به هفته قبل و هفته مشابه ماه قبل افزایش قابل توجهی را نشان می‌داد.

 
اما طی روزهای گذشته قیمت این محصول در بازار با کاهش نسبی و جزئی همراه شد و به کیلویی حدود ۳۸۰۰ تومان رسید که رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار در این باره به ایسنا گفت: قیمت هر کیلوگرم پیاز نسبت به هفته گذشته حدود شش درصد کاهش داشته و در میدان میوه و تره بار مرکزی تهران کیلویی ۲۸۰۰ تا ۳۲۰۰ تومان به صورت عمده‌فروشی عرضه می‌شود.
 
به گفته مهاجران، با احتساب این قیمت و در نظر گرفتن هزینه‌های حمل و نقل تا سود حدود ۳۵ درصدی خرده‌ فروشی‌ها هر کیلوگرم پیاز باید حدود ۵۰۰۰ تومان در بازار عرضه شود اما با توجه به نبود کشش در بازار مغازه‌داران این محصول را با حداقل سود کیلویی حدود ۴۰۰۰ تومان به بازار عرضه می‌کنند.
 
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار اظهار کرد که دلیل کاهش نیافتن منطقی قیمت پیاز در  بازار این است که در سال گذشته این محصول از کشاورزان به درستی و با قیمت مناسب خریداری نشد و آنها تولید خود را کاهش دادند که سبب شد امسال عرضه پیاز با پراکندگی بیشتری مواجه شود. به عنوان مثال عرضه پیاز ابتدا از چابهار و شهرهای گرمسیری مانند جیرفت، دزفول و آبادان آغاز شد و هم‌اکنون تقریبا همه بار عرضه پیاز در کشور روی دوش اصفهان قرار دارد به همین دلیل تولید و عرضه این محصول از اصفهان نمی‌تواند روی بازار تاثیر چندانی داشته باشد.
 
مهاجران گفت: طی روزهای آینده پیاز از مناطقی مانند بروجرد، شیراز، کرج، ورامین و فومنات به بازار وارد می‌شود که می‌تواند قیمت را تا حدود بسیاری متعادل کند. همچنین عرضه پیاز از مناطقی مانند آذربایجان در اواخر مردادماه به شدت قیمت این محصول را متعادل می‌کند، چرا که تولید آن در این استان با حجم بالا صورت می‌گیرد و بازار را می‌تواند کنترل کند.
 
به گزارش ایسنا، چنین وضعیتی در بازار پیاز نشان می‌دهد که مسئولان عزم جدی برای مقابله با گرانی این محصول ندارند و به نظر می‌رسد کاری هم از دستشان برنمی‌آید و تنها منتظر نشسته‌اند تا تولیدات مناطق دیگر به بازار برسد تا شاید فرجی حاصل شود و پیاز ارزان‌تر شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11409 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد بازدید: 1012 ساعت: 11:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد/کاهش تقاضای سفته‌بازی ۱۴۰۴ دوشنبه ۲ ارديبهشت
3 سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
4 ربات میوه‌چین ساخته شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
5 ضربه تعرفه‌های ترامپ به نفت؛ لرزه بر اندام اقتصاد آذربایجان ۱۴۰۴ جمعه ۱۶ فروردين
6 رقابتی‌شدن قیمت کالا و خدمات، به دنبال اجرای دستورالعمل جدید نرخ‌گذاری ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
7 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
9 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
11 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ۵ دلیل خوب برای مصرف تخم مرغ بر خلاف گذشته که تخم مرغ به عنوان یک ماده‌ی غذایی ...

  9 غذایی که ممکن است تقلبی و فریب آمیز باشد پایگاه خبری لقمه: بسیاری از مردم نگران تقلبی بودن ...

  غذاهایی که شب ادراری را تشدید می‌کنند شب ادراری یکی از مشکلات بسیاری از افراد، خصوصا کود...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اولین رستوران را در نوزده سالگی راه اندازی کردم/ غذای ایرانی نیازمند اطلاع رسانی بیشتر است پایگاه خبری لقمه: شایان شمس سرآشپز برتر سال 1395 مسابقه تلویزیونی دستپخت مسیر موفقیت را با تلاش اما سریع طی کرده است و معتقد است غذاهای اصیل ایرانی به دلیل ضعف اطلاع رسانی محجور مانده اند.
هنگام آلودگی هوا چه بخوریم و بنوشیم؟ یک متخصص طب سنتی گفت: به شهروندان توصیه می‌شود که برای دفع سموم ناشی از آلودگی هوا، آبمیوه‌های طبیعی مصرف کنند و همچنین با مصرف لبنیات تازه به ویژه شیر می‌توانند دفع سموم را در بدن بهتر کنند تا کمتر دچار عوارض آلودگی هوا همچون تنگی نفس و با نارسایی قلبی شوند.
کارآفرینی با یک گیاه کدو شکل پایگاه خبری لقمه: «محمدرضا صابری» کارآفرین فعالی ست که تصمیم گرفت کشاورزی را به شیوه‌ای نوین به کار بگیرد و با تولید محصولات خاص در این زمینه فعالیت کند.
با فلفل چیلی سایز کمر خود را کوچک کنید یک کارشناس ارشد تغذیه درگفتگویی عنوان کرد: فلفل چیلی یا فلفل تند یکی از سبزی های پرخاصیت برای افرادی است که تمایل به کاهش وزن دارند.