ماست های پروبیوتیک با شیره خرما به بازار می آید


پایگاه خبری لقمه: محققان موفق شدند محصولی پروبیوتیک متشکل از شیر گاو، شیره خرما و گونه های مختلف پروبیوتیکی (گونه های لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم) تولید کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، امروزه با توجه به اهمیت رژیم غذایی در سلامت انسان تقاضای روزافزونی برای محصولات غذایی فراسودمند شامل انواع فرآورده های پروبیوتیک وجود دارد. از جمله محصولات پروبیوتیک می توان به انواع لبنیات نظیر ماست پروبیوتیک و کفیر اشاره کرد که در حال حاضر توسط برخی کارخانه ها به تولید می رسد.

 
اما شیوع بالای عدم تحمل لاکتوز و عادت های غذایی نامناسب، مصرف پایین فرآورده های لبنی در بین ایرانیان را در پی داشته است که این امر به نوبه خود با اختلالات جسمانی از جمله کاهش تراکم استخوان همراه است.
 
لذا به نظر می رسد تولید و عرضه محصولات جدید در این حوزه باعث جلب نظر مصرف کنندگان از جمله کودکان و افراد علاقه مند به غذای سالم خواهد شد.
 
از سوی دیگر میوه خود به تنهایی غذایی فراسودمند تلقی می شود و از سالیان گذشته صنعت غذا با افزودن میوه (در قالب پوره، میوه خرد شده و ...) به ماست آماده شده، اثرات مفید شیر و میوه را تلفیق کرده است؛ در این میان خرما با توجه به محتوای مواد مغذی و حجم تولید بومی، گزینه مناسبی برای تلفیق با محصولات لبنی است چنانچه این 2محصول به صورت سنتی به اشکال مختلف در کنار یکدیگر مصرف می شوند.
 
بر همین اساس با توجه به قابلیت ایران به ویژه استان های جنوبی کشور در تولید گوناگونی های مختلف خرما، همچنین پایین بودن مصرف سرانه شیر که بعضا در اثر عدم مقبولیت حسی آن است و اثرات سلامت پروبیوتیک ها محققان در صدد آمدند تا ماست پروبیوتیکی را به تولید برسانند که اکثر افراد بتوانند از لبنیات با خرما به صورت همزمان استفاده کنند.
 
از همین رو این محققان موفق شدند محصولی پروبیوتیک متشکل از شیر گاو، شیره خرما و گونه های مختلف پروبیوتیکی (گونه های لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم) تولید کنند. به این منظور از شیره خرما که یک محصول جانبی خرما بوده و با وجود ارزش تغذیه ای بالا ارزان قیمت نیز  در این محصول به کار برده شده است.
 
فرآیند تولید این محصول برخلاف بسیاری از ماست های میوه ای موجود که همزده هستند مطابق با روند تولید ماست قالبی بوده و شیره خرما با غلظت های مورد نظر پاستوریزاسیون به شیر اضافه می شود. قوام محصول در پایان بسته به غلظت شیره خرما، شبیه ماست یا دنت خواهد بود.
 
ارزیابی حسی محصولات آزمایشی، حاکی از مقبولیت انواع با غلظت های مختلف شیره خرما بوده است، علی رغم شواهدی دال بر کاهش تعداد باکتری های پروبیوتیک در ماست های تجاری موجود در بازار طی ۱۴ روز نگهداری، این محصولات در تمام دوره نگهداری (۱۴ روز) حاوی مقادیر مناسب باکتری پروبیوتیک بودند.
 
با توجه به طعم، ظاهر، خواص تغذیه ای و همچنین ریشه در سنت داشتن مصرف توامان شیر و ماست با خرما در ایران و کشورهای عربی به نظر می رسد این محصول از قابلیت مناسبی برای جلب تقاضا در بازار داخلی و بازار کشورهای حوزه خلیج فارس برخوردار است.
 
پروژه «تولید ماست و شیر تخمیر شده کم چرب پروبیوتیک حاوی کاکتوباسیلوس و غنی شده با شیره خرما از شیر گاو» توسط سیدمحمد مظلومی، سرور ادیبی، مریم رنجبر زاهدانی، سمانه رحمدل، سیده مریم عبدالله زاده به ثبت اختراع رسیده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران جوان

کد: 11411 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد بازدید: 2517 ساعت: 11:42 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 حضور پررنگ محصولات بهنوش ایران در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
3 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
4 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
5 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
6 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
7 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
8 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
9 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
10 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
11 وزیر آینده جهاد کشاورزی باید شهامت دفاع از کشاورزان را داشته باشد ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رابطه گوشت قرمز و دیابت نتایج یک مطالعه گسترده در آمریکا نشان داده است که ...

  آیا "استرس" باعث گرسنگی شما می‌شود؟ شاید کنترل کامل استرس در زندگی های پردغدغه امروزی ...

  8 ریزه کاری مهم در آشپزی لقمه: آشپزی خوب و موفق ریزه کاری های زیادی دارد. د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای ممنوع برای شب قبل از عروسی خیلی از عروس و دامادها قبل و روز عروسی‌شان آن قدر مشغول کارهای مختلف هستند که حتی غذا خوردن را فراموش می‌کنند و البته عده ای‌ هم چیزهایی می‌خورند که مناسب نیست.
رژیم لاغری یویویی؛ دشمن سلامت دخترها لاغر شدن خوب است اما لاغر ماندن مهم‌تر است. بعضی از دخترهای جوان به محض اینکه چند کیلو لاغر می‌شوند و به اصطلاح به هدفشان می‌رسند بی‌خیال رژیم شده و به عادت‌های قبلی خود بر می‌گردند. برای همین طولی هم نمی‌کشد که به وزن قبلی و شاید هم بیشتر می‌رسند. به این می‌گویند رژیم یویویی.
یك پاتوق معروف یكی از پاتوق‌های معروف بازار، قهوه‌خانه حاج علی درویش، معروف به مبهوتیان است كه بیش از یك قرن قدمت دارد و قدیمی‌های بازار او را می‌شناسند.
تأثیر شکلات در افزایش قدرت مغز تحقیقات جدید دانشمندان مصرف شکلات را با تعداد برندگان جایزه نوبل در یک کشور مرتبط دانسته و نشان داده است که مصرف شیرینی می تواند به قدرت مغز بیافزاید.