کشاورزی حفاظتی، دروازه ورود به تولید پایدار


پایگاه خبری لقمه: در شرایطی که کشور با بحران منابع آب و خاک دست و پنجه نرم می کند، کشاورزی حفاظتی مرهمی بر عطش زمین کشاورزی به شمار می رود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، در شرایط کنونی که کشور با محدودیت فزاینده در منابع آب و خاک دست و پنجه نرم می کند، کشاورزی حفاظتی مرهمی بر عطش زمین کشاورزی به شمار می رود.

 
براین اساس وزارت جهاد بر استراتژی کشاورزی حفاظتی در راستای حفظ منابع پایه، کاهش هزینه تولید و نهاده ها تاکید دارد چرا که ناپایداری تولید، یکی از چالش های عمده بخش کشاورزی است.
 
 البته برخی کارشناسان معتقدند که کشاورزی حفاظتی، علم جدیدی نیست و سالهاست که این نوع کشاورزی در کشورهای اروپایی رواج دارد و  مسوولان تنها به سبب نبود امکانات و ادوات لازم از ترویج آن در کشور سر باز می زدند.
 
در شرایطی که افت آب های زیر زمینی و خشکسالی های پی در پی زنگ خطر را به صدا در آورد و همگان را درباره آینده زمین بدون آب، نگران ساخت، چاره ای جز  توسعه کشاورزی حفاظتی با هدف تولید پایدار و حفظ منابع پایه باقی نمی ماند.
 
 فرهاد زلقی مسوول کشت حفاظتی در معاونت زراعت در گفتگوییی، با اشاره به آخرین وضعیت کشاورزی حفاظتی در کشوراظهار کرد: امروزه در جهان، کشاورزی حفاظتی در سطحی معادل 180 میلیون هکتار در حال انجام است در حالیکه در کشور از مجموع یک میلیون و 700 هزار هکتار اراضی، 90 درصد آن به خاک ورزی حفاظتی و 10 درصد به کشاورزی حفاظتی اختصاص یافته است.
 
وی افزود: با توجه به محدودیت منابع پایه در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است که کشاورزی حفاظتی در سطحی معادل 3 میلیون هکتار از اراضی انجام شود.
 
زلقی با اشاره به اینکه مزایای کشاورزی حفاظتی بر هیچ کس پوشیده نیست، تصریح کرد:  حفظ رطوبت و عناصر خاک، افزایش عملکرد در واحد سطح، صرفه جویی در هزینه کاشت و مصرف نهاده ها از جمله مزایای این نوع کشاورزی به شمار می رود.
 
مسوول کشت حفاظتی در معاونت امور زراعت ادامه داد: با توجه به آنکه خاک، موجود زنده است از این رو نباید با گاو آهن زمین را شخم زد چرا که نابودی خاک در کنار بحران منابع آبی، غیر قابل جبران است.
 
زلقی با بیان اینکه یکی از استراتژی های مهم وزارت جهاد کشاورزی، اجرای کشاورزی حفاظتی است، تصریح کرد: از سال 93، کشاورزی حفاظتی در کشور کلید خورد که در صورت حمایت دولت در آینده ای نه چندان دور این مساله توسعه خواهد یافت.
 
این مقام مسوول با اشاره به اینکه تا کنون هیچ اعتباری به کشاورزی حفاظتی اختصاص نیافته است،بیان کرد: با توجه به آنکه کشاورزی حفاظتی با استقبال کشاورزان روبروست از این رو ارائه تسهیلات ارزان قیمت می تواند راهگشای توسعه این بخش باشد.
 
زلقی تصریح کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و هزینه های بالای تولید، توسعه کشاورزی حفاظتی می تواند تاثیر بسزایی در کاهش مصرف انرژی و تردد ماشین آلات کشاورزی، پایداری عملکرد و حفظ محیط زیست داشته باشد.
 
به گفته وی، کشاورزی حفاظتی با هدف تولید پایدار و حفظ منابع آب و خاک برای نسل های آینده اجرا می شود.
 
کشاورزی حفاظتی، دروازه ورود به تولید پایدار
 
عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی  گفت: کشاورزی حفاظتی به سبب استفاده از آخرین تکنولوژی های روز دنیا توجه ویژه ای به منابع پایه و کاهش هزینه های تولید دارد.
 
به گفته وی، با توجه به محدودیت منابع آبی و بالا بودن قیمت تمام شده محصولات، کشاورزی حفاظتی مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
 
پاپی زاده ادامه داد: در کشاورزی سنتی، بی توجهی به منابع آب و خاک در زمان کاشت، داشت و برداشت هزینه های تولید کنندگان را به شدت افزایش داده است در حالیکه در کشاورزی مدرن به سبب استفاده از دستگاه های مکانیزه علاوه برکاهش هزینه های تولید، شاهد افزایش کیفیت محصولات نیز هستیم.
 
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه ناپایداری تولید، یکی از چالش های بخش کشاورزی است،تصریح کرد: در شرایط کنونی که با محدودیت فزاینده منابع آب و خاک روبرو هستیم، کشاورزی حفاظتی نقطه عطفی برای تولید بخش کشاورزی است.
 
وی با اشاره به اینکه کشاورزی حفاظتی، راهکار مناسبی برای حفظ و اصلاح منابع کشاورزی است، افزود: در این روش به جای استفاده از روش های خاک ورزی رایج از خاک ورزی حفاظتی استفاده می شود به گونه ای که دیگر زیر و رو شدن خاک، ملاک نیست.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13461 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان بازدید: 2399 ساعت: 2:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 همسایگی راهبردی، محور همکاری ایران و قزاقستان در بخش غذا و انرژی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۲ خرداد
2 ۱۹ ساعت برق رایگان برای کشاورزان با رعایت ۵ ساعته مدیریت مصرف برق ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
3 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
4 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
5 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
6 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
7 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
8 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
9 برداشت کلزا در فارس آغاز شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
10 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
11 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف میگو از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علو...

  بهترین شیوه مصرف مکمل ها لقمه: وقتی ویتامین هایی چون آهن، روی، کلسیم و ... ...

  کمبود ویتامین C، موجب افزایش کلسترول بد در افراد می‌شود عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انواع سبزی‌خوردن و خواص آنها تا چندی پیش سبزی خوردن پای ثابت اکثر سفره‌های ایرانی بود. وقتی سفره پهن می‌شد اولین چیزی که در مرکز سفره خودنمایی می‌کرد، یک سبد پر از انواع سبزی‌های تازه بود، اما حالا دیگر حضور این سمبل شادابی و طراوت سفره کمرنگ شده است.
میوه و سبزیجات:5 واحد اما چگونه؟ «برای سالم بودن هر روز 5 واحد میوه و سبزیجات میل کنید». این توصیه ای است که همیشه و همه جا می‌شنویم. اما تا چه اندازه به این توصیه عمل می‌کنیم؟
نکاتی برای خرید سرویس قاشق و چنگال برای ما آدم های امروزی، اینکه غذا را در چه ظرفی و با چه وسیله ای صرف کنیم، اهمیتی به اندازه خود غذا دارد.
نصف شدن سرانه مصرف گوشت قرمز نسبت به سه سال پیش پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر که عنوان می شود سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش پیدا کرده و به حدود ۶ تا ۷ کیلو گرم به ازای هر نفر در سال رسیده با براورد جمعیتی ۸۵ میلیون نفر نیاز کشور حدود ۵۱۰ هزار تن خواهد بود.