قائم مقام خانه کشاورز کشور:
تاثیر دلال ها بر قیمت مرکبات سردخانه ای/دلال ها کیوی را از 7 هزار تومان به 20 هزار تومان رساندند


پایگاه خبری لقمه، عنایت الله بیابانی با ابراز نگرانی از وضعیت بازار از تاثیر دلالان و تحمیل تورم بالا بر مخاطب سخن گفت.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، قائم مقام خانه کشاورز کشور در گفتگویی با اشاره به اینکه تولید مرکبات در سال جاری به دلیل بارش های اخیر بسیار مناسب خواهد بود، گفت: در حال حاضر نگرانی ما بازار است، برای نمونه محصول کیوی بعد از تعطیلات روی درخت 4 هزار تومان و در بازار 7 هزار تومان به فروش می رسید، اما بعد از آن قیمت به شدت افزایش یافت و این تحت تاثیر بازار دلالی است.

 
عنایت الله بیابانی درباره اینکه چگونه دلال ها در بازار مرکبات قیمت را دچار نوسان می‌کنند، افزود: با توجه به اینکه مرکبات مرغوب برای نگهداری در سردخانه نیازمند بسته بندی و ... است، قیمت آن به این بهانه بالاتر می رود، اما مساله این است که در حال حاضر دلال‌ها در بازار مرکبات، قیمت را تعیین می کنند، برای نمونه آنها قیمت کیوی را یکباره از 7 هزار تومان به 20 هزار تومان رساندند.
 
او درباره افزایش قیمت مرکبات در هفته اخیر، تصریح کرد: یکی از دلایلی که این هفته قیمت مرکبات بالا رفت، ورود مرکبات سردخانه ها به بازار بود و قیمت در این دوره را دلال‌ها تعیین کردند. همچنین در شرایط کنونی میدان میوه و تره‌بار به جای اینکه رویکرد حمایتی داشته باشند، آنها هم سیاست های دلالی را دنبال می کنند.
 
بیابانی با توجه به اینکه مرکباتی که برای تعطیلات نوروز ذخیره شده بود با قیمت مناسب عرضه شدند، گفت: در شرایط کنونی سیاست مناسبی در زمینه کشاورزی و عرضه محصولات وجود ندارد، برای نمونه هر کیلو گوجه هزار لیتر آب مصرف می کند و با قیمت 500 تومان از مزرعه دار می خرند، اما در بازار 5 هزار تومان به فروش می رسد. حال با توجه به اینکه این محصول آب بر است، عملا کشت آن به زیان کشور بوده، به همین دلیل باید اصلاح کشت انجام شود و استان های کشور باید وقتی محصولی در هر فصلی توسط یک استان کشت شد در فصل دیگر توسط استان دیگر کشت شود، تا همواره محصولات متنوع در کشور وجود داشته باشد و تورم قیمت یکباره به بازار تحمیل نشود.
 
قائم مقام خانه کشاورز کشور با تاکید بر اینکه در حال حاضر دانش تولید مرکبات در کشور پیدا کرده‌ایم، اما فرهنگ مصرف آب در کشور ایجاد نشده، اظهار کرد: تولیدکننده ها باید حافظ منافع پایدار باشند و محصولاتی را کشت کنند که به بحران آب در کشور دامن نزند.
 
او با نگاهی به وضعیت تولید مرکبات در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر حدود 5 میلیون تن مرکبات در سال تولید می کنیم و می توانیم به کشورهای مانند روسیه و حوزه خزر که 600 هزار تن واردات مرکبات در سال دارند صادرات کنیم، اما از آنجایی که دانش صادرات در بخش کشاورزی نداریم، بخشی از این مرکبات تبدیل به ضایعات می شوند.
 
او با نگاهی به میزان ضایعات مرکبات در کشور، اظهار کرد: در سال حداقل 30 درصد مرکبات تولیدی کشور به ضایعات تبدیل می شوند و از آنجایی که این مرکبات در فصل برداشت به صورت تازه خوری مورد استفاده قرار می گیرند، به دلیل اینکه اصول نگهداری و انبار مناسب در کشور وجود ندارد و از طرف دیگر صنایع تبدیلی مناسبی ایجاد نشده 30 درصد از مرکبات تولیدی به ضایعات تبدیل می شوند.
 
قائم مقام خانه کشاورز کشور درباره دلایل صرفه پایین کشاورزی در ایران، اظهار کرد: به دلیل عدم سرمایه گذاری در بخش کشاورزی همچنان هزینه تولید مرکبات بالا است، در حالی که اگر ماشین‌آلات و تجهیزات مناسب کاشت و برداشت در کشور وجود داشت، به طور قطع کشاورزی در کشور صرفه اقتصادی مناسب تری پیدا می‌کرد.
 
به گزارش خبرگزاری موج، در حال حاضر یکی از بخش های که برای کشور درآمد صادراتی دارد کشاورزی است، از سوی دیگر تنظیم بازار داخلی یکی از سیاست های است که در شرایط تورمی کنونی از اهمیت بالایی برخوردار است، از این رو دولت باید نسبت به بهبود وضعیت کشت و برداشت محصولات زراعی و باغی سیاست های مناسبی را اتخاذ کند تا در شرایطی که اقتصاد کشور با تورم بالایی روبرو است تولید این محصولات با هزینه کمتری انجام شود و قدرت خرید مردم حفظ شود و همچنین با بهبود بهره وری تولید به نوعی به سرمایه گذار بخش کشاورزی نیز کمک شود. هرچند نباید به بازار دلالی این بخش بی توجه بود، زیرا همواره واسطه ها با تحمیل قیمت های بسیار بالا عملا منافع کشاورزان را از آن خود می کنند.

 

 شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :موج

کد: 14103 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ جمعه ۱۹ ارديبهشت بازدید: 1865 ساعت: 5:30 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تولید ۸.۸ میلیون تن میوه‌های گرمسیری در سال جاری ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند
2 آغاز صادرات پرتقال به چین/ راهکارهای دولت برای تنظیم بازار مرکبات ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
3 از خواص نارنگی پاییزی غافل نشوید ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۶ مهر
4 عوارض خوردن لیموترش با نمک ۱۴۰۱ چهارشنبه ۸ تير
5 این ده عامل شگفت انگیز می‌توانند باعث سنگ کلیه باشند ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
6 اعلام قیمت مرکبات در میادین میوه و تره بار تهران ۱۳۹۹ يکشنبه ۲۱ دي
7 «محمود حجتی» وزیر کشاورزی از مجلس کارت زرد گرفت ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
8 چه افرادی در شب یلدا انار و هندوانه نخورند! ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر
9 طبع سرد نارنگی مسکن قوی برای سلسله اعصاب ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ آذر
10 مردم مرکبات نارس نخرند /استفاده از رنگ های غیرمجاز برای سلامت بدن مضر است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سبزی پای ثابت سلامتی بارها درباره فواید سبزی‌جات و اهمیت مصرف آن‌ها مطا...

  تاثیر كفیر بر پوست و مو یكی از نوشیدنی‌‌های بسیار مفید كه در بحث تغذیه بسی...

  رابطه وزوز گوش با تغذیه یکی از مشکلات شایع شنوایی، وجود صداهای زائد و اذیت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت