شیر و دیگر هیچ


بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مصرف شیر در میان كودكان در سال‌های اخیر در مقایسه با گذشته به میزان قابل توجهی كاهش یافته است.

به گزارش لقمه، در مقابل نوشیدنی‌های شیرین كه ارزش تغذیه‌ای كمتری دارد در برنامه غذایی روزانه كودكان جایگزین شیر شده است بنابراین بیم آن می‌رود در آینده‌ای نزدیك این نوشیدنی‌های شیرین به جایگزینی برای نوشیدنی‌های مغذی تبدیل شده و سلامت آنها را در معرض خطر قرار دهد.

كودكان در رده سنی پنج تا هشت سال علاقه چندان زیادی به خوردن شیر ندارند. شیر و آب میوه طبیعی از اصلی‌ترین مواد موردنیاز بدن كودك برای رشد است كه توجه به آنها در برنامه غذایی كودكان ضروری است.

این در حالی است كه هیچ جایگزین مناسبی برای این دو نوشیدنی مغذی وجود ندارد و نباید تصور شود كه نوشیدنی‌های شیرین یا انرژی‌زا می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنها بوده و نیازهای تغذیه‌ای كودك را برآورده سازد.

البته تغییر در مصرف میوه و سبزیجات و جایگزینی فست‌فودها به جای غذاهای مقوی خانگی نیز از جمله عواملی است كه بدون تردید در كاهش علاقه كودكان به مصرف روزانه شیر بی‌تاثیر نبوده است.

كودكانی كه علاقه زیادی به خوردن شیر دارند، به نوشیدن آب میوه‌های طبیعی نیز علاقه‌مندند و این نشان می‌دهد شیر و آب میوه طبیعی نوشیدنی‌های مقوی‌ای هستند كه مكمل همدیگرند و نباید آنها را در برنامه غذایی كودكان جایگزین هم كرد.

نوشابه‌های انرژی‌زا حتی در صورتی كه به عنوان یك نوشیدنی سالم مورد تایید قرار گرفته باشند هم موجب افزایش اشتهای كودكان می‌شود و از این رو، خانواده‌ها باید این نكته را مورد توجه قرار دهند كه اگر به دنبال یك برنامه غذایی سالم برای فرزندانشان هستند، باید محدودیت‌هایی را برای نوشیدنی‌های انرژی‌زا كه ارزش تغذیه‌ای چندان زیادی ندارند در نظر بگیرند.

اگرچه آب پرتقال نیز حاوی كلسیم است، اما میزان كلسیمی كه بدن از شیر جذب می‌كند، به مراتب بیشتر است.

رشد استخوان‌ها در فاصله سنی دو تا 18 سال نیز بدون وجود كلسیم كافی در بدن با محدودیت انجام می‌شود بنابراین می‌توان گفت شیر یك نوشیدنی كامل و مغذی است كه می‌تواند سلامت و رشد بدن در دوره كودكی و نوجوانی را تضمین كند و هیچ نوشیدنی دیگری نمی‌تواند با آن برابری كند.

به گفته متخصصان تغذیه برای این‌كه كودكان در سنین رشد با كمبود مواد ضروری در بدن مواجه نشوند بهتر است در فاصله سنی یک تا سه  سال روزی سه لیوان، در فاصله سنی چهار تا هشت سال روزانه دو یا سه لیوان و در محدوده سنی 9 تا 18 سال نیز هر روز سه یا چهار لیوان شیر بنوشند.


نقل از :جام جم

کد: 1473 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ شهريور بازدید: 4434 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
2 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
4 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
5 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
6 صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
7 ترس از عملیات خونخواهی ایران اقتصاد اسرائیل را بهم ریخته ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
8 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
9 تکذیب صدور مجوز برای تولید پنیر با شیر الاغ ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
10 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
11 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوامل موثر در سوء تغذیه در سالمندی پایگاه خبری لقمه: سوء تغذیه را می توان به عنوان تغ...

  خواص خوردن ژله یکی از محبوبترین دسرها ژله است که با طعم و رنگ‌های...

  چای نعناع و کاهش اختلالات هورمونی زنان دانشمندان دریافتند كه نوشیدن روزی دو فنجان چای نعن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بختک غذای فست فودی بر غذای خانگی پایگاه خبری لقمه: زندگی مدرن موجب شده است تا از خانه ها بوی قورمه سبزی و دیگر غذاهای سنتی کمتر به مشام برسد. برخی از مردم مجبورند در فست فود ها یا رستوران که مشخص نیست از چه ترکیباتی استفاده می کنند، غذا بخورند.
خط قرمزهای تغذیه‌ای ١٧ساعت روزه داری نزدیک به ١٧ساعت روزه‌داری، ماه رمضان را در سال‌های اخیر، متفاوت با سال‌های دیگر کرده است. گرمای هوا که با ورود به تیرماه؛ اولین ماه تابستان، شدیدتر می‌شود و تشنگی و گرسنگی، آزمون سخت روزه‌داری را سخت‌تر کرده است.
نوشیدن آب گرم و رفع سوء هاضمه کارشناسان بهداشت و تغذیه، روش‌های درمانی مانند نوشیدن آب گرم را برای درمان سوءهاضمه موثر می‌دانند.
همه چیز درباره پیتزا؛ مهمان ایتالیایی شاید در نگاه اول، ایرانی ها مردمان بدغذایی به نظر برسند؛ چون به سختی با غذاهای ملل دیگر ارتباط برقرار می کنند. دلیل این مدعا هم به همراه بردن چند قوطی کنسرو و چند پسته غذای کنسروی در سفرهای خارجی است.