کاهش صادرات زعفران از آغاز سال ۱۴۰۱


پایگاه خبری لقمه: نایب رئیس شورای ملی زعفران از کاهش شدید صادرات زعفران در ماه های اخیر خبر داد و گفت: فقط در فروردین ماه صادرات طلای سرخ ۶۰ درصد کاهش یافته است.

  به گزارش پایگاه خبری لقمه، غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران از کاهش شدید صادرات زعفران در ماه‌های اخیر خبر داد و گفت: فقط در فروردین ماه صادرات طلای سرخ ۶۰ درصد کاهش یافته است.

 
وی با بیان اینکه تا پایان سال گذشته صادرات زعفران ۱۹ درصد کاهش یافته است، افزود: در دی و بهمن و اسفند ۱۴۰۰ صادرات زعفران به ترتیب ۵۸ درصد، ۳۳ درصد و ۳۸ درصد کاهش داشته است.
 
میری میزان کاهش صادرات زعفران را در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ به ترتیب ۶۰ درصد و ۱۹ درصد اعلام کرد.
 
این فعال بخش خصوصی با اشاره به دلایل این اتفاق، تاکید کرد: اگر شرایط به همین شکل ادامه داشته باشد، شاهد شدت کاهش صادرات طلای سرخ خواهیم بود.
 
وی با بیان اینکه صادرات یک کیلوگرم زعفران برای هر صادر کننده رسمی حدود ۱۲ میلیون و ۸۱۰ هزار تومان هزینه سربار دارد، توضیح داد که اولاً نرخ پایه گمرکی ۱۵۹۸ دلار است در حالی که صادرکنندگان زعفران را کیلویی ۱۳۰۰ دلار می‌فروشند بنابراین باید ۳۰۰ دلار دیگر از بازار آزاد تهیه کنند و تحویل سامانه نیما دهند.
 
میری با انتقاد از این سیاست گفت که وقتی ارز حاصل از صادرات وارد کشور می‌شود صادرکنندگان باید آن را با قیمت ۲۶ هزار تومان تحویل سامانه نیما بدهند در حالی که قیمت ارز در بازار آزاد ۳۲ هزار تومان است بنابراین در همین مرحله فقط صادرکننده ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان زیان می‌کند ضمن اینکه برای آوردن ارز به کشور نیز باید ۳ درصد هزینه شود.
 
وی ادامه داد: علاوه بر این عنوان شده که برای صادرات محصولات کشاورزی و در بحث آب مجازی نیز نیم درصد تعرفه برای زعفران اعمال شده است.
 
میری با اشاره به اینکه با توجه به شرایط فوق صادرکنندگان تمایلی به صادرات زعفران ندارند، تاکید کرد که قاچاقچی‌ها از این شرایط سو استفاده و زعفران را از کشور خارج می‌کنند و آن را ۲۰ درصد زیر قیمت در بازارهای هدف به فروش می‌رسانند.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به قیمت زعفران نیز اشاره و حداقل نرخ آن را ۲۴ میلیون و حداکثر قیمت آن را ۳۸ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این نرخی است که ما زعفران را از کشاورزان خریداری می‌کنیم.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 14893 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ دوشنبه ۶ تير بازدید: 1427 ساعت: 8:30 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
2 صادرات تفاله چغندر و نیشکر آزاد شد ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
3 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
4 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
5 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
6 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
7 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
8 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
9 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
10 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
11 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شیر مادر سپر دفاعی در برابر افسردگی در یك مطالعه جدید معلوم شد افرادی كه در دوران نوزا...

  کودکان را قبل از تولد به خوردن میوه و سبزی عادت دهید محققان می گویند تلاش برای عادت دادن کودکان به خورد...

  پیشنهاد‌هایی برای بیشتر آب خوردن بدن ما انسان‌ها به غیر از خوراکی‌های متفاوت برای ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا در رستوران‌ها و هتل‌های ایرانی غذاهای محلی عرضه نمی‌شود؟ یک فعال حوزه گردشگری معتقد است غذای ایرانی نه تنها چیزی از غذاهای کشورهای مشهور کم ندارد، بلکه حرف بسیاری برای گفتن دارد اما گردشگری ایران متولی ندارد و هر روز شاهد یک مدیر و یک تصمیم است.
«سایر صنایع» کجاست که ۶.۳ میلیارد دلار ارز نیما گرفته است؟ از اول سال تا ۷ مرداد ماه صنایع ۱۲.۲ میلیارد دلار ارز نیما گرفته اند؛ در فهرستی که از سوی بانک مرکزی منتشر شده سهم بخشی تحت عنوان «سایر» ۶.۳ میلیارد دلار (ارز نیمایی) بوده است.
زنان زودتر لاغر می شوند یا مردان؟ مردان غذا را به عنوان ماده ای برای سیر شدن و رهایی از گرسنگی می بینند و از این رو کاهش وزن برای آنها بسیار راحتتر و سریعتر اتفاق می افتد.
چرا صبحانه ایرانی یکی از بهترین‌هاست؟ تاکنون مطالب بسیاری درباره اهمیت صبحانه به‌عنوان اولین وعده غذایی روز نوشته‌ایم و با کارشناسان بسیاری در رابطه با مشخصات این وعده گفت‌وگو كرده‌ایم...