تغییر الگوی کشت به نجات از بحران آب می انجامد!


پایگاه خبری لقمه: رئیس موسسه تحقیقات آب اعلام کرد باید الگوی کشت را تغییر دهیم آب زیادی مصرف می‌کنند و الگوی اقتصادی مناسبی و ارز آوری ندارند باید تجدید نظری در رابطه با آنها صورت بگیرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، محمد رضا کاویانپور رئیس مؤسسه تحقیقات آب درباره تغییر الگوی کشت گفت: در حقیقت انتقال آب از چرخه آب شرب که کیفیت و قیمت بالایی دارد به پساب یک راه کاری است که نا گزیر از اجرای آن هستیم. راهکاری که در تمام کشورهای پیشرفته دنبال می‌شود و مسیری که وزارت نیرو در پیش گرفته نیز تا حد امکان بخش صنعت الزام آور است که به جای آب شرب شهری به استفاده از پساب‌ها و آب‌های نا متعارف بخش مورد نیاز خود را تأمین کند البته هم در بخش کشاورزی و هم در صنعت درصد استفاده بخش کشاورزی از ذخایر آب نیاز به نظرات کارشناسی بیشتری دارد. اما اینکه سهم بالایی از آب تجدید پذیر ما به بخش کشاورزی اختصاص پیدا کرده است در آن شکی نیست.

 
وی ادامه داد: ما باید به سمت روش‌های ارتقا بهره‌وری پیش رویم و بهینه سازی مصرف چه در بحث شرب و چه در بحث صنعت و کشاورزی یک پاسخ مشخصی دارد؛ باید الگوی کشت را تغییر دهیم آب زیادی مصرف می‌کنند الگوی اقتصادی مناسبی ندارند و ارزآوری ندارند باید تجدید نظری در رابطه با آنها صورت بگیرد.
 
رئیس مؤسسه تحقیقات آب اضافه کرد: البته باید در نظر داشت که باید امنیت غذایی را حفظ و تأمین کرد و به سمت این نوع کشت‌ها گام برداریم به عنوان مثال گندم، جو و ذرت در اولویت قرار گیرند و سپس به دنبال محصولات دیگر برویم، محصولاتی که پس از مدتی سوار وانت می‌شوند و ضایعات فروانی دارند.
 
کاویانپور در خاتمه اضافه کرد: راه نجات ما چیزی جز اصلاح الگو و بهینه سازی مصرف نیست اعم از کشاورزی، صنعت و شرب در تمامی این بخش‌ها ما باید تلفات خود را کاهش دهیم و برای چنین اقدامی باید روش‌های الگوی کشت، روش‌های آبیاری باید تغییر کند. در صورتی که این اتفاقات بیافتد جمعیت بالاتری می‌توانند در این شرایط تغذیه کنند و از امکانات اولیه بهره مند شوند.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15003 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان بازدید: 517 ساعت: 2:45 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
2 شرط رایگان شدن برق مشترکان ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ شهريور
3 سطح کشت گوجه فرنگی در فضای آزاد در آذربایجان شرقی نصف می شود ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
4 رابطه خواب با رژیم غذایی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
5 تصویب دو سند مهم در شورای‌عالی آب ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۹ مهر
6 گندم کاران با اجرای الگوی کشت یارانه‌های کشت دریافت می‌ کنند ۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۴ مهر
7 علت تاخیر در ابلاغ الگوی کشت چه بود/ هیچ کوتاهی نداشتیم ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۱ مهر
8 اختصاص یارانه برای اجرای الگوی کشت در کشور/ غذا امروز ابزار قدرت است ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۰ مهر
9 شهرداری در مصرف منابع آبی روش صرفه‌جویانه داشته باشد ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ فروردين
10 کتاب کلید را بزن برای مدیران کسب و کار مفید است یا کم کردن وزن؟ ۱۴۰۰ شنبه ۲۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف قهوه در دوران بارداری مجاز است؟ تحقیقات جدیدی که در رابطه با نوشیدن قهوه در دوران ...

  گردو، ماهی و روغن زیتون موثر در افزایش كلسترول خوب خون عضو هیات مدیره انجمن جراحان قلب ایران درباره نقش ت...

  ۸ آسیب صبحانه نخوردن صرف صبحانه خیلی مهم است و چشم‌پوشی از آن در طولانی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوراکی‌هایی برای کاهش کالری و کاهش وزن تعادل و تناسب اندام در یک سبک زندگی سالم رویای هر فرد است، اما به سختی می توان بدن را وادار به تغییر عادات ناسالم کرد.
تورم مالیات غیرمستقیم است/نسبت بین مالیات و خدمات‌دهی دولت باید رعایت شود پایگاه خبری لقمه: عضو اتاق تهران با بیان اینکه تورم، مالیات غیرمستقیم است، گفت: باید به جای افزایش نرخ، چتر مالیاتی را گسترش داد تا تمامی بخش‌ها زیر چتر مالیات قرار بگیرند و عدالت مالیاتی پیاده شود.
آموزش تصویری تزیین قهوه برای خیلی از افراد ظاهر مواد غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است و به عنوان یکی از مهمترین موارد انتخاب خوراک، به آن توجه می کنند.
این مرغ عزیز را چگونه بخوریم؟ همیشه کارشناسان و متخصصان علوم غذایی، مرغ و ماهی را بهترین جایگزین گوشت قرمز معرفی می‌کنند و ورود آن به برنامه غذایی خانواده را عادت مناسبی می‌دانند، اما موضوعی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، نوع طبخ مرغ است که در عین تنوع بخشیدن به طعم، می‌تواند آن را سالم یا ناسالم کند‌.