وقتی سالمندان فراموش می‌کنند غذا بخورند


یک پژوهشگر علوم سالمندی گفت: سالمندان معمولاً با آلزایمر مواجه هستند و ممکن است وعده غذایی خود را فراموش کنند و با کمبود مواجه شوند در نتیجه همواره باید مراقب وعده‌های به موقع غذایی سالمندان بود.

به گزارش لقمه، با توجه به اینکه سیستم متابولیسم بدن در سالمندان عملکرد کندتری دارد پیشنهاد می‌شود تا برنامه غذایی برای یک سالمند به جای سه وعده در 5 وعده برنامه ریزی شود از طرفی برای زنان سالمند 1200 کالری و برای مردان 1400 کالری در وعده غذایی در نظر گرفته شود.

به گفته عضو کمیته علمی پژوهشی بسیج وزارت بهداشت مصرف ماهی به علت داشتن چربی مفید امگا3 خطرات ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد و به سالمندان توصیه می‌کنیم در هفته 2 بار ماهی بخورند.

وی افزود: استفاده از غذاهای آب‌پز،‌بخارپز، کباب شده یا تنوری جایگزین مناسبی برای غذاهای سرخ کرده است و سبب کاهش چربی خون در سالمندان می‌شود و می‌توان از روغن زیتون،‌آفتابگران و ذرت برای طبخ غذا استفاده کرد.

این متخصص علوم سالمندی به این نکته اشاره کرد که با افزایش سن علاوه بر کاهش توده عضلانی نیاز به مصرف پروتئین 40 تا 60 درصد افزایش می‌یابد و می‌توان از پروتئین‌های گیاهی با کیفیت استفاده کرد.

وی مراجعه به موقع به پزشک برای تغذیه بهتر، توجه به بهداشت دهان و دندان،‌مصرف و نوشیدن 5 تا 6 لیوان آب در روز، استفاده از تمام گروه‌های غذایی و استفاده از نان‌های سبوس دار را از جمله‌راهکارهای سلامت تغذیه سالمندان عنوان کرد.

دبیریان گفت: اکثر سالمندان مشکل یبوست دارند که مصرف مایعات کافی و مواد پر فیبر نظیر نان کامل گندم و میوه‌هایی مانند گلابی رسیده،‌‌آلو و زردآلو توصیه می‌شود؛ همچنین انواع پوره،‌گوشت‌های نرم ،‌سوپ و آش‌هایی که حبوبات زیاد ندارند راحت تر بوده و در رفع یبوست سالمندان موثر است.

بیماری قلبی از جمله مشکلاتی است که این پژوهشگر علوم سالمندی به آن اشاره کرد و گفت:‌ این گروه سنی باید از مصرف سوسیس و کالباس، شیرینی‌های پرچرب،‌سس‌ها، کباب‌های کوبیده و غذاهای پرچرب بپرهیزند و از آنجایی که این گروه معمولا با آلزایمر مواجهند ممکن است وعده غذایی خود را فراموش کرده و با کمبود ویتامین‌های B و C که به حافظه آسیب می‌رساند مواجه شوند در نتیجه همواره باید مراقب وعده‌های به موقع غذایی سالمندان بود.


نقل از :فارس

کد: 1510 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۵ شهريور بازدید: 2934 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
8 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
9 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
10 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
11 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ایبوپروفن در شیر! تحقیقات نشان می دهد در یک لیوان شیر بیش از 20 نوع ...

  خواص هشت میوه شیرین مصرف میوه تاثیر بسیار زیادی بر سلامت کلی بدن و جذب...

  بهترین روش برای سفید کردن دندان کدام است؟ خیلی اوقات افرادی را می‌بینیم که ظاهر بسیار زیبا و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نمکدان ها را بشکنید! معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان میزان مصرف روزانه نمک در میان خانوارهای کردستانی را سه گرم بیشتر از نیاز بدن به مصرف این ماده دانست و نسبت به تبعات مصرف بی رویه این ماده هشدار داد.
آیا چاشنی های ترش لاغر کننده اند؟ لیمو ترش، آب نارنج، آبغوره و سرکه چاشنی های مفیدی هستند که می توان آنها را جایگزین نمک کرد.
یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه آشپزخانه به دلیل فعالیت‌های گوناگونی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، می‌تواند به یکی از آلوده‌ترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، می‌توانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.
مواجهه مردم با خرید شب عید چگونه است/ توزیع کالاها توسط کاسبان امین پایگاه خبری لقمه: در قالب طرح «کاسبان امین»، کسبه امین در سراسر کشور توسط اتاق اصناف شناسایی می‌شوند و کالاهای اساسی مثل روغن، شکر و مرغ جهت توزیع، در اختیارشان قرار می‌گیرد.