تاثیر ورزش بر حذف چربی های کبد


پایگاه خبری لقمه: اغلب به بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی توصیه می شود وزن خود را کاهش دهند، اما انجام این کار دشوار است و زمان زیادی را می طلبد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، محققان گزارش داده‌اند که راهبرد دیگری را یافته‌اند که می‌تواند به کاهش چربی کبد در افراد مبتلا به این بیماری، که تقریباً ۳۰ درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، کمک کند.

 
متاآنالیز جدید نشان داد که ورزش با شدت متوسط حدود ۱۵۰ دقیقه در هفته، به طور قابل توجهی باعث کاهش چربی کبد در بیماران می شود.
 
دکتر «جاناتان استاین»، محقق ارشد از مرکز پزشکی میلتون در پنسیلوانیا، گفت: «من زمان زیادی را صرف تلاش برای کمک به بهبود زندگی بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی می کنم. در این برهه از زمان، ما هنوز درمان دارویی تایید شده برای این بیماری نداریم.»
 
در حالی که تحقیقات نشان داده بود که ورزش می تواند چربی کبد، آمادگی جسمانی، ترکیب بدن و کیفیت زندگی را بهبود بخشد، میزان مشخصی از ورزش وجود نداشت که این تاثیر را نشان دهد.
 
برای این مطالعه، محققان کاهش نسبی ۳۰ درصدی چربی کبد را که با اسکن MRI اندازه‌گیری می‌شد به‌عنوان بهبود معنی‌دار در نظر گرفتند. سپس، ۱۴ کارآزمایی با مجموع ۵۵۱ نفر مبتلا به کبد چرب غیرالکلی را بررسی کردند.
 
محققان دریافتند که مستقل از کاهش وزن، ورزش ۳.۵ برابر بیشتر احتمال دارد که به این کاهش ۳۰ درصدی در چربی کبد در مقایسه با مراقبت های استاندارد کمک کند.
 
سپس دوز بهینه ورزش را تعیین کردند و دریافتند که ۳۹ درصد از بیمارانی که به مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته یا بیشتر ورزش می کردند، در مقایسه با ۲۶ درصد از بیمارانی که کمتر از آن ورزش می کردند، پاسخ درمانی قابل توجهی داشتند.
 
استاین گفت: «شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد ورزش، حتی اگر یک گرم هم وزن کم نکنید، اثرات مفید زیادی دارد.»
 
استاین در ادامه افزود: «یک مثال از ورزش متوسط می تواند پیاده روی سریع باشد که در آن فرد ممکن است شروع به عرق کردن کند اما همچنان می تواند با یک همراه در پیاده روی هم صحبت کند. مثال دیگر دوچرخه سواری سبک است.»
 
چربی در کبد در نهایت منجر به التهاب می شود و می تواند در طول زمان به فیبروز کبدی، سیروز، بیماری کبدی مرحله نهایی یا سرطان کبد تبدیل شود.
 
اینکه چقدر طول می کشد تا رژیم ورزشی کار کند کاملاً مشخص نیست، اما نتایج مطالعات در متاآنالیز از چهار هفته تا یک سال متغیر بود.

 

  

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مدیسن نت

کد: 15125 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن بازدید: 1149 ساعت: 12:21 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
2 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
3 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
4 چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
5 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
6 آیا مصرف جلبک و بلوبری برای لاغری مجاز است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ مرداد
7 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
8 هشدار درباره مصرف روغن حیوانی و باور اشتباه مردم ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن
9 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
10 رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۳ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ناگفته هایی از وضعیت صنعت چاپ در کشور /لزوم توجه به صنعت بسته بندی پایگاه خبری لقمه: عدم پذیرش و باور به اینکه بسته‌بندی ارزش افزوده‌ی فوق‌العاده برای محصول ایجاد می‌کند، عمدتاً به این امر به عنوان یک هزینه سربار نگاه شده و همیشه قیمت‌ها در بخش چاپ سرکوب شده است و صنعت چاپ کشور را با مشکل مواجه کرده است.
نگذارید دیابت بارداری به دیابت نوع 2تبدیل شود! وقتی صبحانه نخورید، هزار و یک بلا ممکن است برسرتان بیاید که یکی از آنها افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم است.
وقتی هتل‌ها سنگ تمام می‌گذارند/ میهمان‌نوازی از VIPها در كنار افراد عام، افراد خاصی هم وجود دارند كه در نزدیكی و یا با فرسنگ‌ها فاصله از ما زندگی می‌كنند. افراد عام و خاص همواره در كنار یكدیگر مطرح می‌شوند و شاید بتوان گفت یكی از دلایلی كه این دو گروه را از هم متمایز می‌كند، نیازهای این افراد است.
ایران دومین تـولـیـدكـنـنـده پـستـه در جهـان سالانه حدود 600 هزار تن پسته در جهان تولید می‌شود كه ایران با تولید 200 هزار تن، اولین تولیدكننده این محصول به شمار می‌رفت اما از سال گذشته دومین رقیب تولید از ایران پیشی گرفت و كشورمان دومین تولیدكننده پسته شده است.