روایت نذری متفاوت اهالی روستای اراضی/ میزبانی ۳٠٠ ساله از عزاداران حسینی


پایگاه خبری لقمه: مراسم سنتی عزاداری امام حسین (ع) و طبخ و توزیع نذری هرساله همزمان با روز تاسوعا و به صورت سنتی در روستای اراضی مبارکه برگزار می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، امسال نیز مانند هرسال در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی مردم در شهرهای مختلف، آیین و سنت‌های خاص خود را دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به آیین ۳٠٠ ساله طبخ غذای نذری در روستای اراضی و باغملک از توابع شهرستان مبارکه اشاره کرد.

 
مردم روستای باغملک هم‌زمان با روز تاسوعای حسینی به سمت حسینیه روستای اراضی حرکت می‌کنند و اهالی روستای اراضی از این مردم با طبخ غذای نذری و گذاشتن سینی‌های پر از غذا بر روی سرخود، از عزاداران حسینی پذیرایی می‌کنند.
 
 
اهالی روستای اراضی نیز در روز عاشورا به سمت روستای باغملک حرکت می‌کنند و مردم این روستا هم با طبخ غذای نذری از آن‌ها پذیرایی می‌کنند و در این مراسم هر خانواده به اندازه توان خود غذایی را به عنوان نذری پخته و تزیین می‌کنند و به حسینیه این روستا می‌آورند.
 
پذیرایی از عزاداران حسینی بعد از اقامه نماز جماعت ظهر تاسوعا و با باز شدن درب‌های حسینیه آغاز می‌شود و میهمانان از تمام نقاط استان اصفهان به این روستا می‌آیند و میزبانان به گرمی از عزاداران حسینی پذیرایی می‌کنند و هر خانواده، میهمانان خود را به یکی از دکه‌های حسینیه برده و غذای از پیش آماده و مُزین شده را بر سر سفره قرار می‌دهد.
 
جمعیت روستای اراضی بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران یک هزار و 800 نفر (۴۵۰ خانوار) و جمعیت روستای باغملک یک هزار و 900 نفر است و هرسال، روستاهای اراضی و باغملک مبارکه میزبان بیش از ۵۰ هزار عزادار در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی هستند.
 

 

عکس‌ها خبر متعلق به منصوره معتمدی است.

از عکس‌های برگزیده و منتخب دومین دوره مسابقه عکاسی از سفره های حسینی

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15297 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ پنج شنبه ۵ مرداد بازدید: 968 ساعت: 3:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
2 هیأت‌هایی که به عزاداران «پیتزا» می‌دهند ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
3 «گولاچ» نان ویژه سمنانی‌ها در شب‌های قدر ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۴ فروردين
4 روش‌های جذب نذورات و اطعام نیازمندان در ماه محرم و صفر ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۷ مرداد
5 نذر شامی پزان آسید حسین ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
6 آخرین وضعیت درمانی کودک سوخته شده در دیگ نذری ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
7 سفارش چندانی برای پخت نذری‌های محرم نداریم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
8 قرار دادن «نذری» در ظروف یک بار مصرف فومی شکل، خطرناک است ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد
9 پخت بزرگترین آش جهان در شیراز آغاز شد ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر
10 طبخ و توزیع نذری در دهه اول محرم در دماوند ۱۳۹۴ جمعه ۱ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بادام یکی از غذاهای آلرژی زا است یک متخصص ایمونولوژی و آلرژی اعلام کرد: آلرژی غذایی...

  نمک دریا را جایگزین نمک‌ یددار نکنید معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان درباره تبلیغاتی که ب...

  غذاهای پرنمك بر سیستم تعادل فرد تاثیر منفی می‌گذارد لقمه: یك متخصص شنوایی شناسی گفت: غذاهای پرنمك باعث...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دیابتی‌ها و باید و نبایدهایی در آشپزی ابتلا به دیابت عادت‌های غذایی فرد را زیر و رو کرده و تغییراتی را در شیوه‌ی آشپزی تحمیل می‌کند. در نتیجه تهیه‌ی یک غذای مناسب برای یک فرد دیابتی وقت بیشتری می‌گیرد.
وقتی هتل‌ها سنگ تمام می‌گذارند/ میهمان‌نوازی از VIPها در كنار افراد عام، افراد خاصی هم وجود دارند كه در نزدیكی و یا با فرسنگ‌ها فاصله از ما زندگی می‌كنند. افراد عام و خاص همواره در كنار یكدیگر مطرح می‌شوند و شاید بتوان گفت یكی از دلایلی كه این دو گروه را از هم متمایز می‌كند، نیازهای این افراد است.
گام‌های تغذیه‌ای موثر برای تغییر سبک زندگی حتماً شما هم در بسیاری از مقالات سلامتی خوانده‌اید که برای سالم زیستن و داشتن عمر طولانی‌تر باید سبک زندگی‌تان را تغییر دهید. اما این سبک زندگی جدید چیست؟
گوجه های بنفش به چه کار می‌آیند؟ دانشمندان اظهار داشتند که آنتی اکسیدانهای موجود در گوجه فرنگیهای بنفش اصلاح شده ژنتیکی می تواند زمان مجاز نگهداری آن را دوبرابر کرده و آن را از 21 روز به 48 روز افزایش دهد.