آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها


پایگاه خبری لقمه: آش بوشهری یکی از غذاهای پرطرفدار است که مردم این استان برای ادای نذرهای خود در روزهایی چون اربعین آن را طبخ می‌کنند.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، غذاهای جنوب ایران با طعم و چاشنی‌های منحصر به فردشان طرفداران زیادی دارند و از این رو گردشگران زیادی برای چشیدن این غذاهای پرادویه و خوش‌رنگ و لعاب به استان‌های جنوبی سفر می‌کنند. آش بوشهری یکی از این غذاهای پرطرفدار است که مردم این استان برای ادای نذرهای خود در روزهایی چون اربعین آن را طبخ می‌کنند.

سودابه معموری کارشناس ثبت میراث ناملموس استان بوشهر درباره این غذای محلی گفت: آش بوشهری یکی از غذاهای سنتی استان بوشهر است که منبع درآمدی برای مردم این استان هم محسوب می‌شود. این آش پرطرفدار که با لوبیاقرمز و گوشت پخته می‌شود، یکی از نذری‌های بوشهری در روزهایی چون تاسوعا، عاشورا و اربعین است. مردم این استان در روزهای عزاداری که با پخش نذری همراه است، این آش را می‌پزند و بین مردم پخش می‌کنند. 

 
به گفته این کارشناس ثبت، بوشهری‌ها این آش را غلیظ و کشدار مانند حلیم یا شله مشهدی درست می‌کنند و در ماه رمضان هم پرطرفدار است.
 
او درباره طرز تهیه این آش توضیح داد: برای پخت این آش، لوبیاقرمز و گوشت را آب‌پز کرده و به خوبی و به مدت دو سه ساعت لت می‌زنند (می‌کوبند و لِه می‌کنند) و بعد اجازه می‌دهند با سبزی آش و پیاز داغ به خوبی جا بیفتد. 
 
کارشناس ثبت میراث ناملموس بوشهر گفت: آش بوشهری به دلیل طعمی که دارد بین مردم این استان و گردشگران بسیار پرطرفدار است و پخت آن در بوشهر سابقه طولانی دارد. 
 
آش بوشهری در سال ۱۳۹۵ به عنوان میراث ناملموس استان بوشهر ثبت ملی شده است.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 15352 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور بازدید: 316 ساعت: 9:05 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
4 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
5 برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه در اهواز از ۲۰ لغایت ۲۴ آذرماه ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
6 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
7 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
8 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
9 آشنایی با جدول غذایی رژیم لاغری کانادایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۰ شهريور
10 جزئیاتی از اسکان و طبخ غذای ایرانیان در مدینه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۱ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اطلاعیه و هشدار وزارت بهداشت برای تب کریمه کنگو پایگاه خبری لقمه: طبق اعلام روابط عمومی سازمان دام...

  آیا "استرس" باعث گرسنگی شما می‌شود؟ شاید کنترل کامل استرس در زندگی های پردغدغه امروزی ...

  آشنایی با نکاتی درباره ارزش تغذیه‌ ای فلافل فلافل از غذاهای لذیذ لبنانی است و نام آن از جمع کل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزایش وزن به روش سالم با این که بیشتر وقت ها درباره اتخاذ روش های سالم کاهش وزن گفته و شنیده ایم اما نباید این نکته را فراموش کنیم که تعدادی از افراد از لاغری مفرط رنج می برند.
17 راز برای طول عمر بیشتر تحقیقات نشان داده است افرادی که در مراسم های مذهبی شرکت می کنند، زندگی طولانی تری دارند.
شهروندان هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگر تغذیه ای توجه زیادی داشته باشند پایگاه خبری لقمه: کارشناس تغذیه واحد مدیرت نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران از شهروندان خواست تا هنگام خرید محصولات غذایی به اطلاعات روی جلد محصولات دقت کنند.
چلوخورشت "چنزو" پایگاه خبری لقمه: «جیرجیرک» خبرسازترین حشره در دو،‌ سه هفته اخیر بوده است اما نه به عنوان یک حشره آوازخوان که بیشتر در مناطق گرمسیری زندگی می‌کند؛ بلکه به عنوان جانوری که در یکی از استان‌های کشور یک خوردنی نسبتا محبوب محسوب می‌شود.