نکات تغذیه‌ای زائران اربعین/ مراقب مسمومیت غذایی باشید


پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه، در خصوص تغذیه زائران اربعین، نکاتی را متذکر شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مجید حاجی فرجی عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی، با عنوان این مطلب که در راهپیمایی اربعین با حجم گسترده‌ای از جمعیت در شرایط آب و هوایی بسیار گرم مواجه هستیم، گفت: دو نکته در راهپیمایی اربعین باید مورد توجه زائران قرار بگیرد.

 

وی افزود: نکته اول، پیشگیری از بیماری‌های واگیر است و نکته دوم، مقابله با گرمازدگی است.

 

حاجی فرجی با اشاره به گرمای ۴۵ تا ۵۰ درجه که باعث گرمازدگی می‌شود، گفت: گرمازدگی به دو شکل اتفاق می‌افتد. یعنی، فرد دچار بی حالی، ضعف، خستگی زیاد و…، می‌شود که می‌توان با کارهای ابتدایی و ساده، شرایط بدنی او را به حالت عادی برگرداند. کارهایی مثل استراحت در سایه، قرار گرفتن در مقابل باد پنکه و کولر و مصرف مایعات خنک؛ که باعث می‌شود فرد گرمازده بعد از دقایقی استراحت، امکان ادامه پیاده روی را داشته باشد.

 

این متخصص تغذیه ادامه داد: اگر علائم گرمازدگی شدید شد، باید او را نزد اورژانس یا درمانگاه برد. زیرا، این قبیل افراد نیازمند مراقبت‌های پزشکی هستند تا مبادا به کما بروند.

 

عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی، به مسمومیت غذایی اشاره کرد و گفت: احتمال بروز مسمومیت غذایی در این قبیل تجمعات وجود دارد و ممکن است مزاج بعضی افراد با غذاهایی که توزیع می‌شود، سازگاری نداشته باشد.

 

وی افزود: بهتر است افراد از غذاهای سرخ کرده و پرچرب، پرهیز کرده و در حداقل حجم، از غذاها استفاده کنند.

 

حاجی فرجی گفت: در هنگام مصرف میوه و سبزیجات تازه، نکات بهداشتی را رعایت کرده و قبل از خوردن، حتماً میوه را شسته و ضد عفونی کنند.

 

وی افزود: آلودگی‌های میکروبی، باعث شیوع بیماری‌های گوارشی شده و باعث می‌شود فرد، حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت دچار علائم اسهال خفیف تا شدید شود.

 

حاجی فرجی، استفاده از پودرهای ORS را برای بهبود علائم اسهال و جلوگیری از خشک شدن آب بدن، توصیه کرد.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

  

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15349 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور بازدید: 1149 ساعت: 6:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
2 رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
3 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
4 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5 نکاتی برای جلوگیری از مسموم شدن ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
6 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
7 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
8 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 نکات مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
10 رابطه تغذیه با طول عمر از زبان متخصص تغذیه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  افزایش فشارخون با مصرف تن ماهی استفاده از منابع اسید چرب امگا۳ از جمله انواع ماهی...

  دلایل شایع احساس گرسنگی همیشگی پایگاه خبری لقمه: چندین محرک برای گرسنگی وجود دارن...

  از سیستم قلب و عروق با مصرف سیر محافظت کنید سیر تازه منبع خوبی از ویتامین ها،مواد معدنی ومواد ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انواع سبزی‌خوردن و خواص آنها تا چندی پیش سبزی خوردن پای ثابت اکثر سفره‌های ایرانی بود. وقتی سفره پهن می‌شد اولین چیزی که در مرکز سفره خودنمایی می‌کرد، یک سبد پر از انواع سبزی‌های تازه بود، اما حالا دیگر حضور این سمبل شادابی و طراوت سفره کمرنگ شده است.
نشانه‌های فقر آهن/ قلبتان می‌کوبد؟ پریود سنگین دارید؟ فقر آهن یکی از شایع ترین مشکلات غذایی در دنیاست و زنان بیش از همه در خطر هستند. آهن برای تولید هموگلوبین نقش مهمی دارد.
رژیـم خـراب‌کن‌هـا را بشناسید! اگر از 10 نفر بپرسید که بهترین راه لاغری کدام است، هر کدام‌ از آنها یک نظر خواهند داد و شما در نهایت 10 جواب متفاوت خواهید داشت که باز هم نمی‌توانید بر اساس آن تصمیم بگیرید که از کدام شیوه می‌توان بهترین نتیجه را گرفت.
5 دلیل خوب برای مصرف بیشتر گردو باید جمله‌ی «هر گردی گردو نمی‌شود» را با آب طلا نوشت و آویزه‌ی هر کوی و برزنی کرد. قدیمی‌ها یک چیزی می‌دانستند که چنین ضرب‌المثلی ساخته‌اند.