توسعه کشت برنج گوهر، گامی به سوی خودکفایی در تولید این محصول




لقمه:  رییس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان گفت: توسعه کشت رقم جدید گوهر گام موثری به سوی خودکفایی کشور در تولید برنج است.
ˈاردشیر روحی ماسوله ˈروز سه شنبه در گفت و گو یی افزود: برنج گوهر، رقم جدیدی است که هم از نظر کیفی و هم کمی برتر است و از سه سال قبل از سوی محققان کشور معرفی شده و مقدار برداشت این محصول معادل دو برابر ارقام محلی است.

وی تصریح کرد: میانگین برداشت برنج گوهر از شالیزارهای استان گیلان هشت تن شلتوک در هکتار است که از آن پنج تن و 200کیلوگرم برنج سفید استحصال می شود.

وی اظهارداشت: برنج گوهر علاوه بر افزایش قابل توجه تولید برنج در واحد سطح ،در افزایش درآمد خانوارهای کشاورزان نقش بسزایی دارد و هم در بعضی مزارع استان کشت توام ماهی و برنج و اردک را به دلیل کوتاه بودن ساقه آسانتر می کند و همچنین از مزایای دیگر آن مقاوم به خوابیدگی برنج و بیماری بلاست است.

روحی گفت: با توجه به نتایجی که امسال از کشت محصول برنج گوهر گرفته شد در سال زراعی آینده یکصد هزارهکتار از اراضی کشاورزی استان گیلان زیرکشت این محصول کمی و کیفی قرار می گیرد.

وی با اشاره به نیاز سالیانه کشور به 500 تا 800 هزارتن برنج خارجی وارداتی اظهارداشت: در صورت کشت این رقم در یکصد هزار هکتار از شالیزارهای گیلان و 90 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران نیاز کشور به واردات برنج خارجی رفع می شود.

وی یادآورشد: برنج گوهر در سال گذشته در 130هکتار از شالیزارهای استان گیلان توسط کشاورزان کشت شد که امسال این میزان به 10 هزار هکتار رسید.

استان گیلان دارای حدود 230 هزار هکتار شالیزار و تولید سالانه 650 تا 750 هزار تن برنج است.


نقل از :ایرنا

کد: 1579 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۱ شهريور بازدید: 2708 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
2 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 تولید ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده در سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
4 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 امنیت غذایی کشور؛ از برنامه تا عمل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۹ خرداد
6 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
7 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
8 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
9 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
10 تخصیص 90 درصد تسهیلات بانک به بخش کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
11 بیانیه رسانه‌های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  حبوبات، یک غذای کربوهیدرات دار خوب حبوبات همواره جزء مواد غذایی‌ای دسته بندی می شوند ...

  پنیر برای دندان مفید است یا مضر؟ پنیر به دلیل برخورداری از قابلیت خنثی سازی اسید، م...

  بهترین خوراكی ها برای تسكین میگرن میگرن را باید جز بیماری هایی دانست كه واقعا فرد را...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سفید بودن نان دلیل بر سلامت آن است؟ هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود اما نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.
چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.
«آردگیز گردانی» آیین سنتی هرمزگانی ها در نیمه شعبان «آردگیز گردانی» از آیین های سنتی در استان هرمزگان است که براساس آن ذوستداران اهل بیت(علیهم السلام) در شب میلاد امام زمان(عج الله تعالی فرجه الشریف) برای سلامتی آن حضرت، نذورات توزیع می کنند.
خوردن با لذت غذا همراه با یادآوری نعمت «عبادت» است بعضی از ائمه در اقوالشان هست که انگور را با لذت می‌خوردند؛ به اعتبار این که خداوند این مزه و این لذت را در آن نعمت قرار داده، لذا خود این خوردن، عبادت است.