طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستوران | فوت و فن پخت انواع برنج ایرانی به شیوه مجلسی رستورانی


پایگاه خبری لقمه: طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستورانی را می دانید؟ تهیه برنج مجلسی رستوران چه فوت و فن هایی دارد؟ بهترین برنج ایرانی برای رستوران کدام برنج است؟ این ها سوالاتی هستند که در این مقاله می خواهیم به آن پاسخ دهیم.

 

به گزارش پایگاه خبری لقمه، بسیاری از خانم ها، به راحتی می توانند برای مصارف خانگی خود برنج ایرانی را مصرف کنند. اما وقتی صحبت از پخت برنج برای تعداد زیاد می شود، چالش های پخت و پز خودش را نشان می دهد. به همین خاطر در این مقاله می خواهیم یک راهکار عملی و ساده برای پخت برنج مجلسی رستورانی به شما ارائه بدهیم تا بتوانید مانند یک آشپز حرفه ای، از طبخ برنج ایرانی مجلسی رستورانی لذت ببرید.
 

طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستوران چیست؟

به طور کلی در رستوران ها، دو روش برای طبخ برنج وجود دارد که در ادامه درباره هر یک از آن ها توضیحاتی ارائه می گردد.
 

تهیه برنج ایرانی مجلسی به روش فوری

اگر دقت کرده باشید در رستوران ها، معمولا برنج ها همراه با ته دیگ سرو نمی شوند. مگر اینکه ته دیگ را به صورت جداگانه آماده کرده باشند. دلیل این موضوع این است که معمولا آشپزهای رستوران ها، از روش طبخ فوری برای تهیه برنج مجلسی رستوران استفاده می کنند. برای این روش به دو قابلمه آب جوش نیاز دارید. بعد از جوش آمدن آب در قابلمه اول، برنج را به آن اضافه کنید و به مقدار مناسب نمک به آن بیافزایید. بعد از چند دقیقه که برنج ها برای آبکشی آماده شدند، آن ها را روی یک آبکش فلزی بریزید. سپس، آبکش را روی قابلمه دوم قرار دهید و شعله را تنظیم کنید.
 
 
بخار آبی که از روی آب جوش بلند می شود، باعث می شود که برنج ها به میزان کافی دم بکشند. برای اینکه بتوانید با این روش یک برنج مجلسی خوشمزه داشته باشید، لازم است که یک دمکنی مناسب روی قابلمه قرار دهید و صبر کنید تا برنج به خوبی دم بکشد. اضافه کردن مقداری زعفران، کره یا روغن حیوانی می تواند به خوش طعم تر شدن برنج مجلسی رستورانی شما کمک کند.
 

تهیه برنج ایرانی مجلسی به روش طولانی مدت

برای اینکه بتوانید برنج ایرانی مجلسی رستوران را به شیوه ای بسیار حرفه ای بپزید، لازم است حتما برنج را از قبل در آب نمک خیس کنید. مدت زمان لازم برای خیس خوردن برنج ایرانی به ویژه برنج طارم و برنج هاشمی، حداقل چهار ساعت است. اما به طور کلی، هر چقدر برنج تازه تر باشد، مدت زمان لازم برای خیس خوردن برنج کمتر است.
 
بعد از اینکه برنج ایرانی را به مدت کافی در آب خیساندید، آن را با آب سرد به آرامی بشویید. سپس برنج را در آب جوش بگذارید تا آماده آبکشی شود. در این مرحله بهتر است کمی یخ به برنج اضافه کنید تا برنج ها بهتر قد بکشند.
 
یکی از مهم ترین ویژگی های برنج ایرانی این است که به اندازه برنج های خارجی قد نمی کشند. اما میزان قد کشیدن بعد از طبخ به نوع برنج هم بستگی دارد. به عنوان مثال، برنج هاشمی یا برنج طارم ایرانی علاوه بر طعم و عطر دلنشینی که دارند، به خوبی قد می کشند. اما برنج فجر عنبربو، برخلاف سایر برنج های ایرانی بعد از پخت خیلی قد نمی کشد.
 
بعد از آبکش کردن برنج، می توانید ته قابلمه را با سیب زمینی بپوشانید و یک ته دیگ لذیذ را آماده کنید. کمی شعله را بالا ببرید تا سیب زمینی ها کمی سرخ شوند و سپس برنج را روی آن ها بریزید، دمکنی را بگذارید و شعله را کم کنید. معمولا 40 دقیقه طول می کشد تا برنج دم بکشد. معمولا آشپزها در این مرحله برنج را در وسط قابلمه جمع می کنند و چند سوراخ روی سطح آن به وجود می آورند. این سوراخ  ها، شرایط را برای عبور بخار فراهم می کند و برنج بهتر دم می کشد.
 

بهترین برنج ایرانی برای رستوران چیست؟

انواع مختلفی از برنج های ایرانی وجود دارند که با ذائقه ایرانیان سازگار هستند. بسیاری از رستوران دارها ترجیح می دهند از برنج ایرانی برای وعده های غذایی خود استفاده کنند تا بتوانند یک غذای خوش طعم و خوش عطر به مشتریان خود ارائه بدهند. مهم ترین برنج های ایرانی که برای رستوران ها استفاده می شوند، عبارتند از: برنج هاشمی، برنج طارم، برنج فجر که در ادامه درباره ویژگی ها و مزایای استفاده از آن ها در رستوران ها توضیحاتی ارائه می گردد.
 

برنج هاشمی برای رستوران

برنج هاشمی، را می توان به عنوان بهترین و با کیفیت ترین برنج ایرانی معرفی کرد. این برنج بعد از طبخ به خوبی قد می کشد، هم چنین عطر و طعم فوق العاده ای دارد. اما یکی از چالش هایی که برای استفاده از برنج هاشمی در رستوران ها وجود دارد، هزینه بالای آن است. چون برنج هاشمی، برنجی است که نسبت به آفات و حشرات مقاوم است، در کشت آن از سموم کمتری استفاده می شود. همین موضوع تاثیر قابل توجهی در کیفیت برنج هاشمی و هم چنین بالا رفتن قیمت آن دارد.
 

برنج طارم برای رستوران

در مقایسه بین برنج های ایرانی می توان گفت که برنج طارم، به ویژه برنج طارم محلی و برنج طارم دم سیاه، بهترین انتخاب برای تهیه برنج مجلسی رستوران است. برنج طارم در زمره برنج های خوش عطر و خوش طعم ایرانی قرار می گیرد. به طور خاص باید به این نکته اشاره کنیم که برنج طارم محلی، یکی از بهترین برنج های عطری ایرانی است.
 
یکی دیگر از ویژگی هایی که باعث می شود برنج طارم، بهترین برنج ایرانی برای رستوران باشد، این است که برنج طارم دارای میزان زیادی پروتئین است. همین محتوای بالای پروتئین باعث می شود که برنج طارم در هنگام پخت شفته نشود و طبخ آن برای آشپزهای رستوران ها آسان باشد.
 
یکی دیگر از دلایلی که برنج طارم را به انتخاب مناسب برای رستوران ها تبدیل کرده است، این است که برنج طارم به ویژه طارم محلی، ماندگاری بالایی بعد از پخت دارد. یعنی بعد از گذشت چهار تا پنج ساعت بعد از طبخ هم تازه می ماند و همین موضوع باعث می شود که آشپزها برای تهیه برنج مجلسی رستورانی به سراغ برنج طارم محلی بروند.
 

برنج فجر برای رستوران

همان طور که گفته شد، برنج هاشمی و برنج طارم علیرغم طعم و عطر بسیار مطلوبی که دارند، قیمت بالایی دارند. اگر رستوران ها به دنبال برنج ایرانی مقرون به صرفه تری باشند، بهترین انتخاب برای آن ها برنج فجر است. اگرچه برنج فجر نسبت به انواع دیگر برنج های ایرانی، عطر کمتری دارد، اما قیمت پایین آن باعث می شود که بسیاری از رستوران ها از این برنج برای طبخ غذای خود استفاده کنند. البته ناگفته نماند که برنج فجر، طعمی مشابه با سایر برنج های ایرانی دارد که با ذائقه و سلیقه ایرانیان سازگار است.
 

برنج عنبربو برای رستوران

برنج عنبربو یکی از انواع برنج ایرانی است که در جنوب کشور به ویژه در استان خوزستان کشت می شود. این برنج به خاطر عطر بی نظیری که دارد شناخته شده است. اما معمولا برنج عنبر بو انتخاب مناسبی برای تهیه برنج مجلسی رستوران نیست، زیرا این برنج به خوبی قد نمی کشد و نمی تواند ظاهر مطلوبی برای غذا ایجاد کند. هم چنین ممکن است طعم آن با ذائقه کسانی که به برنج های شمال عادت کرده اند، سازگار نباشد.
 

طرز تهیه برنج عنبربو رستورانی

طرز تهیه برنج عنبربو رستورانی با انواع دیگر برنج ایرانی تفاوت دارد. زیرا برنج عنبر بو، برنجی با دانه های کوتاه است که بعد از پخت زیاد قد نمی کشد. برای تهیه برنج عنبر بو به سبک رستوران ها، بهتر است آن را به شیوه آبکش طبخ کنید. برای این کار ابتدا برنج را به مدت یک یا دو ساعت در آب سرد بخیسانید. سپس قابلمه مناسب با توجه به حجم برنج را روی گاز قرار داده و صبر کنید تا آب کاملا بجوشد. سپس چهار قاشق غذا خوری نمک و مقدار مناسب روغن به آن اضافه کنید. بعد از ده دقیقه برنج ها برای آبکشی آماده هستند. برنج ها را بعد از آبکشی به خوبی بشویید و سپس آن ها را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.
 
 

فوت و فن برنج رستورانی

فوت و فن برنج رستورانی، نکات ظریفی هستند که به پخت بهتر برنج به ویژه برنج آبکش کمک می کنند. بهتر است برنج را در آب نمک غلیظ بخیسانید. بهتر است در هنگام جوشیدن برنج، کمی نمک به آن اضافه کنید. یک راه دیگر برای داشتن برنج دانه دانه، این است که در هنگام انتقال برنج از آبکش با کفگیر و به تدریج برنج را در قابلمه بریزید تا دانه های برنج از هم فاصله بگیرند. سعی کنید مقدار کمی روغن در کف قابلمه بریزید تا برنج خیلی چرب نباشد. اگر نیاز بود، می توانید بعد از دم کشیدن از روغن یا کره روی برنج استفاده کنید.
 

بهترین برنج ایرانی برای رستوران را از کجا بخریم؟

برای یک رستوران، علاوه بر قیمت مناسب، کیفیت و خالص بودن برنج از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا مشتریان انتظار یک غذای خوش‌طعم و باکیفیت دارند. رستوران‌ها می‌توانند برای خرید برنج ایرانی عمده با قیمت مناسب و ضمانت اصالت، به فروشگاه های معتبر فیزیکی یا اینترنتی، مراجعه کنند و تلاش کنند از مراکزی برنج مورد نیاز خود را تهیه کنند که از کیفیت آن و صداقت فروشنده مطمئن باشند. برخی از این فروشگاه ها محصولات را با ضمانت سلامت فیزیکی عرضه می‌کنند و امکان ارسال مستقیم به محل رستوران را نیز فراهم کرده اند، تا رستوران‌ها بتوانند با خیالی آسوده خرید خود را انجام دهند.
 
خرید و انتخاب برنج ایرانی برای پخت مجلسی رستورانی، به عوامل مختلفی همچون ذائقه مشتری، مهارت آشپز در پخت نوع خاصی از برنج، سیاست های اقتصادی و قیمت گذاری رستوران بستگی دارد و از سویی دیگر یافتن مرکزی مطمئن که برنج با کیفیت و خالص ایرانی را با قیمتی منصفانه در اختیار مشتریانش قرار دهد از دیگر مهارتهای رستوران داری و تامین برنج ایرانی مجلسی در طول سال است. 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست

 
 



کد: 15876 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد بازدید: 9 ساعت: 6:16 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
2 روش پخت نان ساده در خانه | فقط با چند ماده ساده نان سیر بپزید | طرز تهیه نان موزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۳ تير
3 طرز تهیه شربت گل محمدی ۱۴۰۲ جمعه ۲۵ فروردين
4 طرز تهیه مسقطی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
5 طرز تهیه کوکی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۲ آذر
6 طرز تهیه چیز کیک انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
7 این نوشیدنی شما را از عطش در ماه رمضان می رهاند+طرز تهیه ۱۴۰۱ دوشنبه ۵ ارديبهشت
8 ادویه مخصوص ماهی سرخ کرده چیست/ طرز تهیه ادویه ماهی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۳ آبان
9 طرز تهیه شیرینی مرنگ خانگی ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۷ آبان
10 طرز تهیه سیب زمینی آکاردئونی ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه های غذایی برای بارداری بیشتر مردم به خاطر خوردن گوشت گاو، گوسفند یا مرغی ...

  بهترین شیوه مصرف مکمل ها لقمه: وقتی ویتامین هایی چون آهن، روی، کلسیم و ... ...

  آنچه درباره چای کیسه ای نمی دانید چای‌های کیسه‌ای، محصولاتی فوری برای تهیه یک لیوان ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه آشپزخانه به دلیل فعالیت‌های گوناگونی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، می‌تواند به یکی از آلوده‌ترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، می‌توانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.
بادام بخورید بیشتر برانید! محققان در یک مطالعه جدید دریافتند ورزشکارانی که به مدت 4 هفته هر روز 75 گرم بادام می‌خورند به طور قابل توجهی در عملکرد آنان تاثیر می‌گذارد.
روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران پایگاه خبری لقمه: سرآشپزان می‌توانند با استفاده از خلاقیت و آزادی در آشپزی، تنوع بخشیدن به منوی غذاها را تجربه کنند. ایده‌ها و ترفندهای مختلفی وجود دارد که می‌تواند به آن‌ها در این زمینه کمک کند.
به دور ماندن از اضافه وزن و چاقی با این کارها اضافه وزن و چاقی یکی از معضلات انسان امروزی است. تغییر شیوه زندگی از یک سو و تغییر عادات غذایی و تمایل به مصرف غذاهای آماده و فوری (فست فودها)، غذاهای خیابانی و پرکالری از سوی دیگر روند اضافه وزن و چاقی و به موازات آن بیماری‌های ناشی از چاقی و اضافه وزن مانند دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی، عروقی و ... روند رو به افزایشی را در کشور دارد و به این دلیل هزینه‌های درمان و مراقبت از این بیماری‌ها بار مالی زیادی را به دوش دولت و خانواده‌ها خواهد گذاشت.