طرز تهیه مرصع پلو


مرصع پلو یکی از انواع غذاهای ایرانی است که با تزیین منحصربفرد و طعم خوشمزه اش همیشه طرفدارانی داشته است.

مواد اولیه:

مرغ پاك‌كرده یك و نیم كیلوگرم (یك عدد)
كشمش ریز پلویی و زرشک از هر کدام نصف پیمانه
خلال بادام و پسته از هر کدام 1/3پیمانه
روغن یك پیمانه
برنج یك كیلوگرم
زعفران نصف قاشق چایخوری
خلال پرتقال یا نارنج 1/3پیمانه
گلاب نصف پیمانه



طرز تهیه:

برنج را آبكش كرده و نیمی ‌از خلال بادام و خلال پرتقال شیرین شده را لابه‌لای برنج دهید و آن را دم كنید. مرغ را تكه تكه كرده، كمی‌سرخ كنید و با نمك، فلفل قرمز، پیاز و زعفران بگذارید تا بپزد به اندازه ای كه مرغ كاملاً پخته و نصف پیمانه آب داشته باشد. آب مرغ را با یك پیمانه روغن مخلوط كرده و زمانی كه برنج بخار كرد روی آن بریزید. در این هنگام خلال پسته و بادام را آماده كرده (در صورت استفاده از خلال خشك آن را در آب خیس كرده و بعد از زمان كوتاهی از آب در آورید) زرشك و كشمش را شسته و هر كدام را جداگانه در روغن سرخ كنید. خلال پسته و بادام را با گلاب بشویید. زعفران را در آب سرد خیس كرده و بگذارید (بر روی بخار سماور) تا دم بكشد. پس از آماده شدن زعفران و دم كشیدن برنج، زعفران را با دو تا سه كفگیر برنج مخلوط و آن را آماده كنید. در هنگام كشیدن برنج، برنج را در دیسی گرد به شكل هرم بكشید و تكه های مرغ را لابه‌لای برنج بچینید و بعد به ترتیب با زرشك، كشمش، خلال بادام، خلال پسته، خلال نارنج و پلو زعفرانی دور تا دور برنج را تزئین كنید.

طریقه تلخی گرفتن خلال پرتقال: خلال را دوباربجوشانید و آب آن را عوض كنید. سپس پنج الی شش ساعت بگذارید درآب سرد بماند و بین این زمان گاهی آب آن را عوض كنید سپس خلال ها را با یك قاشق شكر و یك لیوان آب چند جوش دهید تا مغز خلال شیرین شود و بعد آن را در صافی بریزید و از شربت آن استفاده كنید.

نكته: شما می‌توانید برنج را در دیس به شكل پروانه یا پاپیون كشیده و با خلال های مورد نظر آن را تزئین كنید.

برای تزیین می‌توانید از مربای مرکبات، هویج و قیسی نیز استفاده کنید.



آموزش از خانم آرزو یگانه




کد: 1888 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۶ مهر بازدید: 12048 ساعت: 2:29 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
5 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
7 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
9 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
10 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
11 همسایگی راهبردی، محور همکاری ایران و قزاقستان در بخش غذا و انرژی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تنظیم ساعت وعده های غذایی باعث جلوگیری از چاقی می شود محققان دریافتند که کاهش وعده های غذایی و تنظیم ساع...

  آشنایی با ویتامین k از این گذشته ویتامین K در مقابله با التهاب‌های مرب...

  غذاهای آماده و كم‌خاصیت همه ما هر روز انواع و اقسام مواد غذایی آماده و نیم...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

باور غلط درباره داروهای گیاهی باورهای غلطی درباره گیاهان دارویی وجود دارد و بسیاری از افراد تصور می‌کنند که داروهای گیاهی بدون عارضه هستند.
تحمل بوی بد سیر و پیاز، ارزشش را دارد از درمان سرطان گرفته تا بهبودی بیماری های قلبی عروقی ، خوردن سیر و پیاز مزایایی دارد که ارزش تحمل بوی بد آنها را به انسان می دهد . خانم شوارتز ، پزشک خانواده می گوید : « خوردن سیر و پیاز را هیچگاه ترک نکنید چون خاصیت درمانی زیادی دارند و این حرف که پیاز را از غذا جدا کنید را هم به کلی فراموش کنید . با توجه به قدرت درمانی این مواد مغذی ، باید مقدار مصرف آنها را در سبد غذایی خانواده بیشتر کنید . »
لبنیات کم چرب بهتر است یا پر چرب؟ یك متخصص تغذیه گفت: هر چه میزان چربی محصولات لبنی كمتر باشد، كلسیم آن بهتر جذب می شود.
یک متخصص طب سنتی: زیاد ترشی نخورید یک متخصص طب سنتی گفت: افراد کم‌خون باید از مصرف زیاد ترشی‌ها بپرهیزند چرا که ترشی‌ها خون سازی را کم می‌کنند، همچنین ترشی‌ها آسیب به معده, ضعف اعصاب و موجب بروز ایجاد بیماری‌های عصبی در دراز مدت و پیری زودرس می‌شود.