علامتی برای شناسایی پوکی استخوان


یکی از محققین بر‌تر جشنواره رازی، اعلام کرد: در مطالعاتی که انجام شده به این موضوع دست یافتیم که سرعت از دست دادن تراکم استخوان افرادی که احساس خشکی دهان دارند بیشتر از کسانی است که با این مشکل مواجه نیستند.

به گزارش لقمه، دکتر فرزانه آقا حسینی، متخصص بیماری‌های دهان و فلوشیب بیولوژی پژوهشی از دانشکده علوم پزشکی تهران به عنوان محقق بر‌تر دوم علوم دندانپزشکی در هجدهمین جشنواره رازی شناخته شده است.
وی در خصوص طرح ارائه شده در این جشنواره در گفت‌گویی گفت: «بیشترین افراد مراجعه کننده به مراکز دندانپزشکی کسانی هستند که به غیر از مشکل پوسیدگی دندان و یا بیماری‌های لثه با احساس خشکی دهان روبرو هستند. دلایل مختلفی برای خشکی دهان در سطح جهان مطرح شده است ولی هنوز علت اصلی آن شناخته نشده است.»

وی افزود: «در مطالعاتی که انجام شده به این موضوع دست یافتیم که سرعت از دست دادن تراکم استخوان افرادی که احساس خشکی دهان دارند بیشتر از کسانی است که با این مشکل مواجه نیستند.»

دکتر فرزانه آقا حسینی همچنین گفت: «همانطور که می‌دانید پوکی استخوان بیماری خاموش است که هیچ علامتی ندارد و فرد زمانی متوجه بیماری می‌شود که با شکستگی مواجه شود. در تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیده‌ایم که این افراد کسانی هستند که ممکن است احساس خشکی دهان داشته باشند بنابراین کسی که احساس خشکی دهان دارد علاوه بر اقدامات درمانی که انجام می‌دهد حتما باید تراکم استخوانش اندازه گیری شود.»

به گفته وی، اگر تراکم استخوان این افراد مشکلی داشته باشد فرآیند درمان زود‌تر انجام می‌شود و به احتمال زیاد از شکستگی‌های بی‌مورد جلوگیری به عمل می‌آید.

متخصص بیماری‌های دهان با بیان اینکه این تحقیقات بر روی ۶۰ نفر انجام شده است گفت: «این تحقیق برای اولین بار در سطح جهان مطرح شد. بنابراین برای گسترش این طرح باید در سمینارهای زنان و زایمان شرکت کنیم و این مساله را مطرح کنیم که کسانی که احساس خشکی دهان می‌کنند حتما باید سنجش تراکم استخوانی انجام دهند.»


نقل از :سینانیوز

کد: 2737 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۳ دي بازدید: 4472 ساعت: 12:30 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درمان پوکی استخوان به لطف تلاش دانش بنیان‌های ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
2 هزینه ۴۰۰ میلیون دلاری پوکی استخوان برای ایران ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
3 راهکارهای مبارزه با پوکی استخوان‌ ۱۳۹۸ پنج شنبه ۳۰ خرداد
4 کاهش روی و بروز کم خونی در زنان باردار/ آسم و ام اس در کمین زنان و مردان ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن
5 پیشگیری از پوکی استخوان با رژیم غذایی سرشار از مواد معدنی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
6 مواد غذایی سرشار از کلسیم برای کودکان ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ آبان
7 آیا مصرف کلسیم بعد از یائسگی ضروری است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
8 ۴ زنگ خطر که شما را از پوکی استخوان با خبر می‌کند! ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
9 چگونه از پوکی استخوان و سرطان‌ پیشگیری کنیم ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
10 ویتامین دی ؛ فواید و شیوه های جبران کمبود آن ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
11 پوکی استخوان را چگونه درمان کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شیر موز یا شیر نارگیل ؟ شیرموز و شیرنارگیل نوشیدنی‌های دلچسب و گوارایی است...

  دیابت دارید؟ نان چاودار بخورید! نان چاودار به کندی در بدن تجزیه می‌شود و در نتیجه،...

  تاثیر غذاهای پرچرب در ابتلا به سرطان لوزالمعده بر اساس اعلام مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دندان های تان را سمباده نزنید اصولا یک خمیردندان باید تا حدودی حاوی مواد ساینده باشد تا بتواند عملکرد مسواک را در تمیز کردن دندان ها بهبود بخشد. ولی مقدار بیش از حد مواد ساینده در خمیردندان ضدجرم، باعث سایش مینا و عاج دندان شده و فرد را با مشکلات متعددی روبرو می کند.
هنگام آلودگی هوا چه بخوریم و بنوشیم؟ یک متخصص طب سنتی گفت: به شهروندان توصیه می‌شود که برای دفع سموم ناشی از آلودگی هوا، آبمیوه‌های طبیعی مصرف کنند و همچنین با مصرف لبنیات تازه به ویژه شیر می‌توانند دفع سموم را در بدن بهتر کنند تا کمتر دچار عوارض آلودگی هوا همچون تنگی نفس و با نارسایی قلبی شوند.
برگزاری مراسم شب یلدا تزریق گونه‌ای از فرهنگ و امید به خانواده است پایگاه خبری لقمه: یک تاریخ نگار گفت: شب یلدا در عمق مطلب یک اندیشه جهانی و انسانی بزرگی است که این اندیشه تقریبا امروز در تمام جهان جاری است.
انواع آرد برای تهیه غذاها+ دستور پخت غذا وقتی می‌گوییم آرد، شاید فکر کنید آرد، آرد است دیگر؛ چه فرقی می‌کند! اما باید بدانید آردها با وجود ظاهر مشابه هم، بسیار متفاوت‌تر از آن هستند که شاید باورتان نشود.