ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در احیای ذخایر دریا تاثیر بسزایی دارد


سرپرست صید و بنادر صیادی سازمان شیلات ایران گفت:ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در احیا و بازسازی ذخایر دریای خزر تاثیر بسزایی دارد و این مهم باید مورد تاکید تمامی کشورهای حوزه خزر قرار گیرد.

به گزارش لقمه، ˈعلی اصغر مجاهدیˈ افزود: در سالهای گذشته تا سال 2010 ، ایران بیشترین سهم را در صید تجاری و صادرات ماهیان خاویاری در بین کشورهای حوزه خزر داشته است.

به گفته وی، در سال 2010 براساس توافق صورت گرفته بین روسای جمهوری کشورهای خزر مقرر شد به منظور بازسازی و حفظ ذخایر،صیدتجاری ماهیان خاویاری به مدت پنج سال در دریای خزر متوقف شود که ایران نیز تاکنون به تعهدات خود در این زمینه پایبند بوده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: سهم بالای ایران در زمینه صید تجاری و صادرات ماهیان خاویاری به دلیل رعایت ضوابط صید ماهیان خاویاری از جمله افزایش میزان تکثیر، تولید و رهاسازی ماهان خاویاری، بازسازی ذخایر، افزایش و تجهیز مراکز تکثیر و بازسازی، مقابله با صید غیرمجاز و توقف صیدتجاری به مدت پنح سال در حوزه دریای خزر بوده است.

مجاهدی گفت: براساس آمار سال 2010 ، مجموع صید و برداشت مجاز ماهیان خاویاری پنج کشور حوزه دریای خزر 989 تن ماهی خاویاری نر و ماده و حدود 86 تن سهمیه صادرات خاویار از کل دریای خزر بوده است.

وی افزود: براساس این آمار، سهم مجاز ایران در صید تجاری ماهیان خاویاری 403 تن ماهی نر و ماده (41 درصد) و 39 تن صادرات خاویار (45 درصد) بوده است.

سرپرست صید و بنادر صیادی سازمان شیلات گفت: طی این مدت، روسیه از صید ماهیان خاویاری 268 تن و صادرات خاویار 23 تن و کشور آذربایجان نیز در صید ماهیان خاویاری 84 تن و صادرات خاویار 6 تن سهم داشته است.

به گفته ی مجاهدی، ایران در سالهای 1376 یک هزارو 300 تن، 1387 حدود 178 تن، 1388 حدود 131 تن،1389 حدود 93 تن و 1390 حدود 80 تن برداشت ماهیان خاویاری از حوزه خزر داشته است.

مجاهدی به ممنوعیت برداشت ماهیان خاویاری از سال 2010 اشاره کرد و افزود: برداشت 80 تن ماهی خاویاری در سال 1390 به منظور صید تجاری نبوده، بلکه با هدف تکثیر، تولید و بازسازی و احیای ذخایر دریای خزر صورت گرفته است.

به گفته ی وی، در برخی موارد احتمال برداشت غیرمجاز ماهیان خاویاری در دریای خزر وجود دارد، اما ایران به دلیل کنترل سواحل در برداشت غیرمجاز ماهیان خاویاری نسبت به کشورهای حوزه خزر از وضعیت خوبی برخوردار است.

وی با بیان این که ایران در حفظ و بازسازی ذخایر دریایی نیز از مدیریت خوبی برخوردار بوده ، گفت: در زمینه رهاسازی آلاینده ها در آب دریای خزر نیز ایران کمترین میزان را به خود اختصاص داده است.

وی تاکید کرد: بنابراین همین امر موجب افزایش سهم ایران در برداشت و صادرات ماهیان خاویاری نسبت به سایر کشورهای حوزه خزر شده است.

این مقام مسئول با اشاره به این که 27 گونه ماهی خاویاری در جهان وجود دارد، گفت: خوشبختانه پنج گونه پراهمیت ماهیان خاویاری از جمله فیل ماهی (بلوگا)، تاس ماهی ایرانی، تاس ماهی روسی، شیپ و ازون برون در دریای خزر موجود است که همین امر موجب صادرات مرغوب ترین خاویار از طریق کشورهای حوزه خزر شده است.

وی ماهیان خاویاری را در معرض خطر انقراض دانست و افزود: در حال حاضر فیل ماهی ها به دلیل بلوغ دیررس بیش از سایر گونه ها در معرض خطر انقراض قرار دارند که باید این مهم مورد توجه کشورهای حوزه خزر قرار گیرد.






نقل از :ایرنا

کد: 2899 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۵ دي بازدید: 2722 ساعت: 10:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
3 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
10 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
11 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ماءالشعیر طعم‌دار و نوشابه چه فرقی با هم دارند؟ متاسفانه شناسایی محصولاتی که با اسانس تولید می‌شود...

  میوه‌های پاییزی لاغرتان می‌كند بهترین روش برای جلوگیری از معضل چاقی در این فصل اس...

  کدام نوع از بستنی ها مفید ترند؟ حسی که خوردن بستنی به فرد می دهد حس خوشایندی است و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گلاب‌گیری در کوچه‌های قدیمی تهران+ عکس گلاب ناب کاشان و کرمان شنیده‌اید اما کسی تا به حال از گلاب ناب تهران چیزی نگفته است. گلابی که سال هاست در کوچه پس کوچه‌های جنوب تهران از دیگ‌های مسی می‌جوشد و در شیشه‌های نیزه‌ای راهی خانه و مغازه می‌شود.
مهم‌ترین علل پنهان چاقی اگر غذایتان زیاد است و تحرک‌تان کم، نباید از چاق شدن‌تان تعجب کنید. اما اگر غذای چندانی نمی‌خورید و تحرک‌تان هم چندان کم نیست، حق دارید اگر از افزایش وزن‌تان یکه بخورید...
ماجرای شیرخشک‌های وارداتی توسط یاسین رامین پایگاه خبری لقمه: وکیل یاسین رامین در پرونده شکایت از مطرح‌کنندگان موضوع شیرخشک فاسد می‌گوید: از افرادی که شایعه شیرخشک‌های فاسد را علیه خانواده رامین مطرح کرده‌اند، شکایت کرده‌ایم.
مزیت خرما به قند و شکر چیست؟ خرما جزو گروه میوه‌ها طبقه‌بندی می‌شود. البته خرما میوه‌ای است که قند فراوانی دارد و هر 3 خرما یک واحد میوه محسوب می‌شود...