کدام سبزی‌ها نیترات بیشتری جذب می‌كنند؟


گیاهان از نظر ذخیره‌سازی نیترات به 3 گروه تقسیم می‌شوند؛ گروه اول گیاهانی هستند که بین هزار تا 4 هزار میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن تازه، نیترات ذخیره می‌کنند مانند کاهو، رازیانه، چغندر، تربچه، کلم قمری و اسفناج...

به گزارش لقمه، در گروه دوم هم ذخیره‌سازی نیترات در حد متوسط یعنی 500 تا هزار میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن تازه است مانند هویج، کلم‌پیچ، گل‌کلم، تره‌فرنگی. گروه سوم هم گیاهانی هستند که در حد کم نیترات ذخیره می‌کنند یعنی كمتر از 500 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن تازه مانند نخود، لوبیا سبز، خیار، سیب‌زمینی، سیر، گوجه‌فرنگی، پیاز و انواع میوه‌ها. البته میزان نیترات ذخیره‌شده در گیاهان به سایر شرایط مثلا مقدار کود ازتی که به گیاه داده می‌شود و حتی مدت تابش نور خورشید هم بستگی دارد. مثلا در کمبود نور، گیاهان نیترات بیشتری ذخیره می‌کنند.

علاوه بر گیاهان، از دیگر راه‌های ورود نیترات به بدن انسان مصرف موادغذایی با منشاء دامی و آب آشامیدنی است. نتایج یک مطالعه در کشور آلمان نشان می‌دهد میزان ورود این ماده به بدن کودکان 4 تا 6 ساله، نسبت به سایر سنین، در بالاترین حد بوده است. همچنین میزان ورود این ماده به بدن افرادی كه میوه و سبزی بیشتری در برنامه غذایی خود دارند، بیش از آنهایی است كه گوشت و ماهی بیشتر می‌خورند.

روزانه یک میلی‌گرم نیترات با منشاء داخلی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن طی متابولیسم در بدن انسان تولید می‌شود. سمی‌بودن نیترات‌ها هم از زمان تبدیل آنها در بدن به نیتریت به دلیل احیای‌شان به‌وسیله باکتری‌ها، آغاز می‌شود. حدود 7 درصد از نیترات، در دهان به‌وسیله باکتری‌های احیاکننده نیترات، 24 ساعت پس از مصرف، به نیتریت تبدیل می‌شود و 90 درصد از نیتریتی که وارد دستگاه گوارش می‌شود، از همین جا منشاء می‌گیرد.

تولید نیتریت در بدن به‌وسیله باکتری‌ها، باعث ایجاد ماده‌ای سمی به نام نیتروزامین می‌شود و نیتروزامین و نیتروزامید، مواد سرطانزای قو‌ی‌ای هستند.

هرچند حذف کامل نیتریت‌ها از فراورده‌های گوشتی به دلیل خطر ایجاد بوتولیسم هنوز امکان‌پذیر نیست ولی یكی از راه‌های کاهش ورود این مواد یا تولید آنها در بدن، استفاده کمتر از فراورده‌های گوشتی حاوی نیتریت است. بنابراین مصرف موادغذایی دارای ویتامین C و توکوفرول‌ها همراه موادغذایی نیترات‌دار یا افزودن این تركیب‌ها به فرمول موادغذایی‌ای که مقدار زیادی نیترات یا نیتریت دارند، در کاهش آثار سمی نیتریت موثر خواهد بود. همچنین استفاده کمتر از کودهای ازته در کشاورزی و مصرف بیشتر سبزی‌ها و میوه‌های ارگانیک نیز از دیگر راه‌های کنترل ورود این تركیب‌های خطرناك به بدن است.


نقل از :سلامت

کد: 3142 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۱۴ بهمن بازدید: 4095 ساعت: 9:19 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رگه های سفید گوجه فرنگی مضر است یا مفید؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
2 نگرانی از نیترات بالا در گوجه فرنگی ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۷ مهر
3 برنامه ویژه وزارت بهداشت برای نیترات بالای گوجه فرنگی چیست؟ ۱۳۹۳ شنبه ۲۶ مهر
4 نفوذ نیترات فاضلاب در شبکه آبرسانی تهران ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ مرداد
5 نگهداری طولانی غذا در فریزر، مواد غیر پروتئینی را سرطانی می‌کند ۱۳۹۲ شنبه ۱۲ بهمن
6 گروه خونی A، زخم معده می آورد! ۱۳۹۲ چهارشنبه ۹ مرداد
7 آب شرب آلوده به نیترات و خطر تولد نوزادان نارس ۱۳۹۲ شنبه ۲۹ تير
8 نوشیدن چای جوشیده ممنوع! ۱۳۹۱ شنبه ۸ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آب معدنی،محصولی که از پشت به سلامت خنجر می‌زند دستگاه‌های نظارتی، در بررسی‌هایی که از کارخانه‌های...

  افزایش فشارخون با مصرف تن ماهی استفاده از منابع اسید چرب امگا۳ از جمله انواع ماهی...

  رازهایی درباره فست فودها! شواهد بسیاری هست که می گوید همبرگرهای رستوران های ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انواع سبزی‌خوردن و خواص آنها تا چندی پیش سبزی خوردن پای ثابت اکثر سفره‌های ایرانی بود. وقتی سفره پهن می‌شد اولین چیزی که در مرکز سفره خودنمایی می‌کرد، یک سبد پر از انواع سبزی‌های تازه بود، اما حالا دیگر حضور این سمبل شادابی و طراوت سفره کمرنگ شده است.
مستحبات و مکروهات غذا خوردن در این مقاله، برخی از مواردی که باید هنگام خوردن غذا رعایت شوند، اموری که ترک آنهاهنگام غذا خوردن شایسته است،حالاتی که غذا خوردن در آنها نکوهش شده،آدابی که رعایت آنها به هنگام غذا خوردن با دیگران ضروری است وآداب پایان غذا و برچیدن سفرهاز نظر احادیث و روایات اسلامی برشمرده شده است.
برای از بین بردن بوی بد غذا چه کنیم؟ راه حلی برای از بین بردن بوی بد غذااگر هنگام درست کردن غذا از بوی بد پیاز داغ و یا سیر داغ و ... رنج می برید راهکاری زیر را به شما پیشنهاد می کنیم.
هرگز از تیروئیدتان غافل نشوید چند روز پیش وزارت بهداشت در آستانه روز جهانی گواتر (چهارم خرداد) نسبت به بازگشت‌ این بیماری به کشور هشدار داد و توجه رسانه‌ها و مردم را به بالا رفتن خطر بروز اختلالات تیروئیدی در افراد جامعه جلب کرد.